Hírek

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy 2024. július 9-től újra előterjeszthető vendégmunkás-tartózkodási engedély, illetve Nemzeti Kártya iránti kérelem (azon harmadik országbeli állampolgárok által, akikre kiterjednek a vonatkozó kormányrendeletek szerinti országlisták).

 

Nemzeti Kártyát kaphatnak a(z)

1.Bosznia-Hercegovina,

2.Észak-macedón Köztársaság,

3.Belarusz Köztársaság,

4.Moldova,

5.Montenegrói Köztársaság,

6.Oroszországi Föderáció,

7.Szerbia,

8.Ukrajna

állampolgárai.

 

Vendég-munkás tartózkodási engedélyt kaphatnak a(z)

1.Fülöp-szigetek,

2.Indonéz Köztársaság,

3.Kazah Köztársaság,

4.Mongólia,

5.Vietnámi Szocialista Köztársaság,

6.Brazil Szövetségi Köztársaság,

7.Georgia,

8.Kirgiz Köztársaság,

9.Venezuelai Bolivári Köztársaság,

10.Kolumbiai Köztársaság

állampolgárai.

 

Üdvözlettel: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

 

 

 

 

 

 

Submitting applications for a residence permit for guest workers and for a National Card is available

Dear Clients,

 

Please note that submitting applications for a residence permit for guest workers, as well as for a National Card is available again from 9 July, 2024 (to third-country nationals covered by the country lists under the related Government Decrees).

 

Nationals of the following countries are eligible to be granted a National Card:

1. Bosnia and Herzegovina,

2. Republic of North Macedonia,

3. Republic of Belarus,

4. Moldova,

5. Republic of Montenegro,

6. Russian Federation,

7. Serbia,

8. Ukraine.

 

Nationals of the following countries are eligible to be granted a residence permit for guest workers:

1. The Philippines,

2. Republic of Indonesia,

3. Republic of Kazakhstan,

4. Mongolia,

5. Socialist Republic of Vietnam,

6. Federal Republic of Brazil,

7. Georgia,

8. Kyrgyz Republic,

9. Bolivarian Republic of Venezuela,

10. Republic of Colombia.

 

Yours sincerely, National Directorate-General for Aliens Policing

 

Read more...

 

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

 

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: Főigazgatóság) elektronikus ügyintézést biztosító felülete, az Enterhungary (www.enterhungary.gov.hu) működésében - az elmúlt időszakban tapasztalt kiemelt ügyféli érdeklődés okán - átmenetileg lassulás tapasztalható. Az elektronikus ügyintézést biztosító felület működése során a kérelmek feltöltése hosszabb időt vehet igénybe, illetve korlátozottan érhető el az elektronikus fizetés is.

A hiba elhárításán a Főigazgatóság munkatársai folyamatosan dolgoznak, a szolgáltatás teljeskörű helyreállítását követően a Főigazgatóság a honlapon tesz közzé tájékoztatást.

A már feltöltött kérelmek eljárási díját  átutalással, postai csekken, és az ügyfélszolgálatokon - a kérelemhez tartozó EH ügyszám megadásával - személyesen is be lehet fizetni (kártyás fizetés).

A Főigazgatóság kizárólag az alábbi számlaszámra teljesített utalásokat tudja a kérelem befogadásához figyelembe venni: 10023002-00283511-02000006.

Fontos, hogy a kérelmek beazonosíthatósága érdekében egy utalás során illetve egy posta csekken csak egy ügyben lehet eljárási díjat megfizetni. Mindkét esetben szükséges megjegyzésben a kérelemhez tartozó EH ügyszámot feltüntetni.

A kérelembenyújtó felület hibája okozta fennakadások miatt szíves elnézésüket kérjük.

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

Read more...

LOGO kicsi

 FORGALMI REND VÁLTOZÁS DEBRECENBEN

 

 

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye alapján Debrecenben, a Sámsoni út fejlesztésének és kivitelezési munkái kapcsán 2024. július 8-tól a már korábban bevezetett ideiglenes forgalomkorlátozáshoz képest újabb változásokat és korlátozásokat vezetnek be várhatóan 2024. szeptemberéig. Bővebb információ az Építési és Közlekedési Minisztérium honlapján, ide kattintva érhető el. 

 

 

 

 

 

CHANGES IN TRAFFIC ORDER IN DEBRECEN

 

According to the announcement of the Ministry of Construction and Transport in connection with the development and construction works of Sámsoni út in Debrecen, additional changes and restrictions to the temporary traffic restrictions will be introduced from 8 July and expected to be in place until September 2024. More information is available on the website of the Ministry of Construction and Transport by clicking here.

Read more...

 

 

LOGO kicsi

 

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

 

 

Felhívjuk figyelmét, hogy jelenleg (a vonatkozó kormányrendelet hatályba lépéséig) nem terjeszthető elő vendégmunkás-tartózkodási engedély, illetve Nemzeti Kártya! Kérjük, illetve köszönjük szíves türelmét. Amennyiben a kérelem benyújtásának lehetőségéről soron kívüli tájékoztatásban kíván részesülni, kérjük, kövesse nyomon honlapunkat (www.oif.gov.hu).

 

Üdvözlettel:

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

 

 

Dear Client!

 

We would like to draw your attention to the fact that currently (until the relevant government decree enters into force) it is not possible to submit application for residence permit for guest worker, or for National Card! We kindly ask for your patience and thank you for it. If you would like to receive immediate information about the possibility of submitting the application, please follow our website (http://www.oif.gov.hu/index.php?lang=en).

  

Your sincerely,

National Directorate-General for Aliens Policing

 

Read more...

 

DSC02427.jpg

 

Értékelő-elemző tevékenység, kockázatelemzés és nyílt forrású információszerzés a rendészet területén címmel először rendezett közös konferenciát az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság  Tudományos Tanácsa a Nemzeti Védelmi Szolgálat Tudományos Tanácsa és a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsa. A rendezvényen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Információs Központ, a Terrorelhárítási Központ, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság  és a Nemzeti Védelmi Szolgálat szakértői tartottak előadást. A résztvevők megismerhették a bűnügyi elemző tevékenység és a rendészeti elemző módszerek legújabb trendjeit. Izgalmas és egyben hiánypótló előadások hangzottak el a terrorelhárítás területén zajló stratégiai elemző, valamint a nyílt forrású információszerzési tevékenységről, illetve a dezinformációkból származó tartalmak azonosításának tapasztalatairól.

DSC02312.jpg

DSC02214.jpg

DSC02229.jpg

Read more...

LOGO kicsi

 

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG 

Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket hogy az E-on hálózat karbantartási munkálatai miatt

2024.06.27. /csütörtök/ napján

 

Igazgatóságunk veszprémi ügyfélszolgálati irodáján áramszünet lesz.

 

Fenti ok miatt az érdemi ügyintézés nem lesz lehetséges

veszprémi ügyfélszolgálatunkon.

 

A változás a további napok, illetve a székesfehérvári és tatabányai ügyfélszolgálat ügyfélfogadási rendjét nem érinti!

Read more...

LOGO kicsi

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG 

Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket hogy az E-on hálózat karbantartási munkálatai miatt

2024.06.27. /csütörtök/ napján

 

Igazgatóságunk veszprémi ügyfélszolgálati irodáján áramszünet lesz.

 

Fenti ok miatt az érdemi ügyintézés nem lesz lehetséges

veszprémi ügyfélszolgálatunkon.

 

A változás a további napok, illetve a székesfehérvári és tatabányai ügyfélszolgálat ügyfélfogadási rendjét nem érinti!

Read more...

LOGO_kicsi.jpg

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!   

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az OIF Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság ügyfélszolgálatai 2024. június 12. napján (szerdán) zárva tartanak. Ügyfeleinket a hét többi napján a szokásos rend szerint fogadjuk. 

 

Köszönjük szíves megértésüket!

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 

Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság

 

Read more...

KJÁ-Number-1046.jpg

 

Az egyre nagyobb számban Szegedre érkező külföldi hallgató ügyeinek intézése mind a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), mind az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) munkatársai számára jelentős kihívás. A hatóság és az egyetem közös munkáját új, még magasabb szintre emeli az együttműködési megállapodás, amelyet 2024. május 28-án írtak alá az SZTE-n.

 

Az egyetem kiemelt stratégiai célja a nemzetköziesítés, amelynek során egyre nagyobb az érdeklődés a külföldről, illetve a harmadik országból érkező hallgatóktól az egyetem képzései iránt. Ezért is fontos, hogy az SZTE az idegenrendészeti hatósággal szoros és jó kapcsolatot ápoljon. Ennek megerősítéseként a SZTE és az OIF együttműködési megállapodást írt alá 2024. május 28-án a Rektori Hivatal épületében. A megállapodás érinti többek között az SZTE által felvett hallgatók tanulmányi célú magyarországi tartózkodásával kapcsolatos ügyintézéseket, a harmadik országok állampolgárai számára szervezett felvételi eljárások kialakítását, szervezését és lebonyolítását.

Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora az együttműködési megállapodás aláírásakor elmondta, hogy a cél egy jól definiált kapcsolat kiépítése az idegenrendészeti hatósággal. Az az elvárás, hogy a szegedi egyetem minél nagyobb számban fogadjon nemzetközi hallgatókat. Ez az igény a következő években alighanem tovább fog bővülni, hiszen már két Nobel-díjas tudós lesz az SZTE kötelékében, ezáltal nemzetközileg még értékesebbé válhat az itt megszerezhető diploma.

Akkor tudjuk jól kontrollálni a folyamatokat a háborúval, migrációval nehezített helyzetben, ha egy ilyen szervezet van az egyetemünk mellett – érvelt az együttműködés fontossága mellett a rektor.

Több mint tízéves múltra visszatekintő gyakorlatot foglalt most írásba a két fél – emlékeztetett dr. Gömbös Sándor rendőr dandártábornok, az OIF főigazgatója. Mint mondta, az elmúlt évben közel 25 ezer, felsőoktatási tanulmányai miatt érkező harmadik országbeli állampolgár ügyeit kellett intézniük.

Ez számunkra mindig komoly kihívást jelent, hiszen nem egyenletesen elosztva érkeznek a kérelmek, hanem elsősorban a nyári időszak végéhez közeledve. Így elkerülhetetlen, hogy hatékonyan működjünk együtt azokkal a felsőoktatási intézményekkel, amelyek jelentős számban fogadnak nemzetközi hallgatókat. Az SZTE ebből a szempontból is az élvonalba tartozik, hiszen a Dél-alföldi Regionális Igazgatóságunk illetékességi területén évente több ezer tanulmányi célú tartózkodási engedélyt kell kiadnunk – hallottuk dr. Gömbös Sándortól.

Az igazgatóság Szegeden mindig is különös figyelmet fordított a tanulmányi célú tartózkodási engedélyek kiadására; külön ügyfélszolgálati napokkal is várják „csúcsidőben” az ügyfeleket. Az együttműködési megállapodást az SZTE részéről Dr. Fendler Judit kancellár és Prof. Dr. Rovó László rektor, az OIF részéről dr. Gömbös Sándor főigazgató látta el kézjegyével.

 

Forrás: SZTE

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfelünk!  

 

Az OIF Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság miskolci ügyfélszolgálata 2024. június 7-én technikai okok miatt zárva tart. Ügyfeleinket 2024. június 6-án, csütörtökön szolgáljuk ki a pénteken szokásos 7:30-14:00 óra közötti időtartamban. Köszönjük szíves megértésüket!

 

 

 

 

 

Dear Customer!

 

The customer service of the OIF Northern Hungary Regional Directorate in Miskolc will be closed on June 7, 2024 due to technical reasons. We will serve our customers on Thursday, June 6, 2024, during the usual Friday hours between 7:30 a.m. and 2:00 p.m. Thank you for your kind understanding!

Read more...

a-gyasz-hatassal-van-az-immunrendszerre.png

 

Megrendüléssel értesültünk, hogy életének 48. évében elhunyt Rózsahegyi Tamás bv. ezredes – a II. Agglomerációs Központ (Budapesti Fegyház és Börtön) parancsnok-helyettese.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság személyi állománya őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló család, valamint a büntetés-végrehajtási szervezet munkatársai részére.

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy 2024. május 17. napján 20:00 óra és 2024. május 20. napján 24:00 óra közötti időszakban az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság elektronikus ügyintézést biztosító felülete, az Enter Hungary felület (www.enterhungary.gov.hu) előre tervezett karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető.

 

A karbantartás ideje alatt az idegenrendészeti ügyindítási elektronikus felületen nem lesznek benyújthatók a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvényben, a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló 2023. évi XC. törvényben, valamint a menedékjogról szóló 2007. évi LXXX. törvényekben, illetve végrehajtási rendeleteikben meghatározott kérelmek, szálláshely- és egyéb bejelentések.

 

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

 

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: Főigazgatóság) elektronikus ügyintézést biztosító felülete, az Enterhungary (www.enterhungary.gov.hu) működésében - az elmúlt időszakban tapasztalt kiemelt ügyféli érdeklődés okán - átmenetileg lassulás tapasztalható. Az elektronikus ügyintézést biztosító felület működése során a kérelmek feltöltése hosszabb időt vehet igénybe, illetve korlátozottan érhető el az elektronikus fizetés is.

A hiba elhárításán a Főigazgatóság munkatársai folyamatosan dolgoznak, a szolgáltatás teljeskörű helyreállítását követően a Főigazgatóság a honlapon tesz közzé tájékoztatást.

A már feltöltött kérelmek eljárási díját  átutalással, postai csekken, és az ügyfélszolgálatokon - a kérelemhez tartozó EH ügyszám megadásával - személyesen is be lehet fizetni (kártyás fizetés).

A Főigazgatóság kizárólag az alábbi számlaszámra teljesített utalásokat tudja a kérelem befogadásához figyelembe venni: 10023002-00283511-02000006.

Fontos, hogy a kérelmek beazonosíthatósága érdekében egy utalás során illetve egy posta csekken csak egy ügyben lehet eljárási díjat megfizetni. Mindkét esetben szükséges megjegyzésben a kérelemhez tartozó EH ügyszámot feltüntetni.

A kérelembenyújtó felület hibája okozta fennakadások miatt szíves elnézésüket kérjük.

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2024. május 1-jén ügyfélszolgálati irodáink ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

  

Dear Clients!

Please note that all of our offices will be CLOSED for the public holiday on the 1st of May 2024.

Thank you for your understanding!

Read more...

 

KinevezésST Tabornoki kinevezesek ART 240418 1957

 

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter javaslatára – 2024. április 24-i hatállyal dandártábornok

rendfokozatba nevezte ki dr. Seres József ezredest, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság általános főigazgató-helyettesét.

A kinevezési okiratok ünnepélyes átadásán jelen volt – mások mellett – dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere,

dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár és dr. Gömbös Sándor dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója.

 

KinevezésST Tabornoki kinevezesek ART 240418 1942

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket!

Szent György nap alkalmából április 24-én az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

 

 

Dear Clients! 

We hereby inform you that due to „ Saint George ” day, on 24 th of April, our client services will be closed.

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 11. napokon a call center korlátozottan érhető el.

 

 

 

Dear Clients!

 

We would like to inform you that on  April 11, 2024, our call center will be limited.

 

 

Read more...

LOGO kicsi

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG 

Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket hogy az E-on hálózat karbantartási munkálatai miatt

 

2024.04.08. /hétfő/ napján

 

Igazgatóságunk pécsi ügyfélszolgálati irodáján áramszünet lesz.

 

Fenti ok miatt az érdemi ügyintézés nem lesz lehetséges

pécsi ügyfélszolgálatunkon.

 

A változás a további napok, illetve a kaposvári ügyfélszolgálat ügyfélfogadási rendjét nem érinti!

 


 

Dear Clients!

 

We inform you that due to the maintenance of the E-on electricity system

 

there will be a power outage on the 8th of April (Monday).

 

Due to the above mentioned reason our office can not provide service for applying for any kind of permission.

 

Providing general information will be available in our office in the office hours.

 

The office hours and the service in our office in Kaposvár will not change!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. április 10. és április 11. napokon ügyfélszolgálatinkon a személyes ügyintézés korlátozottan érhető el.

 

 

 

Dear Clients!

 

We would like to inform you that on April 10 and April 11, 2024, personal administration at our customer service will be limited.

 

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2024. március 29-én és április 1-én ügyfélszolgálati irodáink, a Húsvéti ünnepek miatt ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

 

Dear Clients!

Please note that all of our client offices will be CLOSED for the Easter holidays on the 29th of March and on the 1st of April 2024.

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) és az OIF Tudományos Tanácsa (OIF TT) közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, valamint problémáival foglalkoznak. A pályázatra olyan rövid lélegzetű esszék elkészítését várjuk, melyek egyéni kutatáson és/vagy szakmai tapasztalatokon alapulnak. Nagyra értékeljük a saját véleményalkotást és javaslatok megfogalmazását. Részletek és a teljes pályázati kiírás ide kattintva érhetőek el.

Read more...

az-orszagos-idegenrendeszeti-foigazgatosag-logo

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

 

 

hogy 2024. március 15-én pénteken ügyfélszolgálati irodáink, Nemzeti ünnepnap miatt ZÁRVA tartanak.

 

 

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

 

Dear Clients!

 

 

 

Please note that all of our offices will be CLOSED for the national holiday on the 15th of March 2024.

 

 

 

Thank you for your understanding!

 

Read more...

 LOGO kicsi

Tisztelt Érdeklődő!

 

Tájékoztatjuk, hogy a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó új jogszabályhoz kapcsolódó formanyomtatványok feltöltése az egyes ügytípusokhoz jelenleg is folyamatban van. Az új nyomtatványokat összesítve ide kattintva tudják elérni. A feltöltés ideje alatt szíves megértésüket és türelmüket kérjük és köszönjük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 2024.március 01. és 2024. április 01. napja között lejáró tartózkodási engedélyek meghosszabbítása érdekében legkésőbb a tartózkodási engedély érvényességi idő utolsó napján kell tartózkodási engedély kiadása iránti kérelmet benyútani. Igazolási kérelem benyújtására nincs lehetőség a tartózkodási engedély érvényességi idejének utolsó napját követően.

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Érdeklődők!

 

Az orosz-ukrán háború elől menekülő, Magyarország által menedékesként elismert külföldi állampolgárok tartózkodási engedély okmányainak érvényességi ideje a 30/2024. (II. 22.) Korm. rendelet 3. §-a értelmében automatikusan 2025. március 4-ére módosul.

 

A fenti jogszabályhely értelmében függetlenül attól, hogy a 2024. március 4-ét megelőzően kiállított menedékes tartózkodási okmányon 2023. vagy 2024. március 4. szerepel érvényességi időként, az okmány érvényessége a jogszabály erejénél fogva 2025. március 4. napja.

 

Ezen okmányokkal kapcsolatban az érintetteknek nincs további teendője.

 

Kérjük, kísérjék figyelemmel Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság weboldalán a Hírek menüpontot, ahol a menekültügyi hatóság naprakész információkkal szolgál az érdeklődők számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

Дійсність документа тимчасового  захисту

                  продовжується ще на один рік!

 

                  Шановні Громадяни,

 

Прибувші до Угорщини внаслідок російсько української війни,які розпоряджаються виданим й завіреним Угорщиною документом тимчасового захисту,що посвідчує особу та право на проживання , автоматично змінюється термін на  2025.03.04. року

зв‘язку з Державним Законом 3. §-a 30/2024. (ІІ.22.) 

Відповідно і завдяки вищеописаному законунемає різниці,що на ваших документах термін дійсності закінчується у 2023.03.04 році,у 2024.03.04 році тобто для біженців видані документи ,в звязку з законодавством продовжуються бути дійсними до 2025.03.04.

 

Надалі з цими документами вам нічого не потрібно робити.

 

Просимо вас слідкувати про нові інформації під пунктом «Новини» на нашому сайті Генеральної Дирекції (www.oif.gov.hu), де ми завжди надаємо актуальну інформацію для вас

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink !

Az OIF egri ügyfélszolgálatán 2024. február 15-én technikai okok miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság központi e-mail címét feltüntetve, az E.ON Hungária Zrt. nevében próbálnak meg csalók adatokat megszerezni. Kérjük, legyen körültekintő!

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) az elmúlt napon tapasztalta, hogy a központi e-mail címére hivatkozással ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) ismeretlenek hamis, számlafizetésre felhívó üzeneteket küldtek ki az E.ON Hungária Zrt. nevében. Az üzenetek befizetésre hívják fel a címzetteket, a levél tartalmát számlaegyenleg közlőként tüntetik fel. Ez egy adathalász üzenet!

Kérjük, hogy aki ilyen tartalmú e-mailt kapott az OIF központi levélcíméről, semmiképpen se kattintson a benne szereplő linkre, a számla sorszámára befizetéshez, és ne fizessen a felhívásra!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

 

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: Főigazgatóság) elektronikus ügyintézést biztosító felülete, az Enterhungary felület (www.enterhungary.gov.hu) technikai okok miatt átmenetileg nem elérhető. A hiba elhárításán a Főigazgatóság munkatársai folyamatosan dolgoznak, a szolgáltatás teljeskörű helyreállítása előreláthatóan legkésőbb 2023. december 30. napján 16 óráig megtörténik.

A Főigazgatóság a szolgáltatás helyreállításáról tájékoztató e-mailt küld ki minden olyan, az Enterhungary oldalon korábban regisztrált felhasználónak, aki 2023. november 1-je után az Enterhungary fiókját használta. Emellett tájékoztatás kerül ki a Főigazgatóság honlapjára is (www.oif.gov.hu).

 

 

A Főigazgatóság a szolgáltatás helyreállításáig az alábbi módon biztosítja a kérelmek benyújtását.

 

1) Elektronikus ügyintézésre kötelezettek, illetve ügyfélkapuval vagy cégkapuval rendelkező ügyfelek a kérelmeket e-papíron tudják benyújtani.

Az e-papíron benyújtott kérelmek esetén ahhoz, hogy a kérelem benyújtottnak legyen tekinthető, mindenképpen szükséges:

-          a tárgymezőben feltüntetni a kérelemmel érintett ügyfél nevét, születési dátumát és tervezett lakóhelyét/szálláshelyét (település megjelölésével),

-          mellékletként benyújtani a 25/2007. (V. 31.) IRM rendelet szerinti kitöltött, arcfényképpel (arcképmás) ellátott formanyomtatványt,

-          mellékelni a díj befizetéséről szóló igazolást,

-          csatolni a meghatalmazást.

Díj befizetése átutalással történhet. Ebben az esetben szükséges az alábbi adatok feltüntetése a közlemény mezőben:

-          kérelemmel érintett ügyfél útlevélszáma és

-          VEZETÉKNÉV, Keresztnév feltüntetése [amennyiben a teljes név feltüntetésére nincs mód, a vezetéknevet (nagybetűvel) és egy keresztnevet szükséges megadni].

A Főigazgatóság kizárólag az alábbi számlaszámra teljesített utalásokat tudja a kérelem befogadásához figyelembe venni: 10023002-00283511-02000006

Fontos, hogy a kérelmek beazonosíthatósága érdekében (ahogyan eddig is) egy utalás során csak egy ügyben lehet eljárási díjat megfizetni.

A hiányosan benyújtott kérelmeket vagy nem beazonosítható módon végrehajtott befizetéseket a Főigazgatóság – az Enterhungary felületen benyújtott kérelmekkel azonos módon – nem tudja benyújtott kérelemként figyelembe venni.

 

 

 

2) Elektronikus ügyintézésre nem kötelezett, illetve ügyfélkapuval vagy cégkapuval nem rendelkező ügyfelek kérelmeiket személyesen is benyújthatják.

 

A fennálló helyzetre tekintettel 2023. december 28-án és december 29-én a Főigazgatóság nyitva lévő ügyfélszolgálatain meghosszabbított ügyfélfogadási idővel várjuk azon ügyfeleinket, akik kérelmeiket nem tudják e-papíron benyújtani, vagy nem kívánják megvárni az üzemzavar elhárítását. Az ügyfélszolgálatok elérhetőségei az alábbi linken vagy a Főigazgatóság honlapján a Kapcsolat menüponton belül a Területi szervek elérhetőségei menüpontban ismerhetők meg:

http://oif.gov.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=175&Itemid=462&lang=hu# 

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a személyes ügyfélfogadásra a meghosszabbított nyitvatartási időben is csak korlátozott számban van lehetőség, emiatt elsődlegesen javasoljuk az e-papír szolgáltatás igénybe vételét.

 

Személyes kérelmezés esetén alábbiakat kell benyújtani:

-          25/2007. (V. 31.) IRM rendelet szerinti kitöltött, arcfényképpel (arcképmás) ellátott formanyomtatvány (ami elérhető többek között a Főigazgatóság honlapján, a www.oif.gov.hu oldalon az egyes kérelemtípusokra vonatkozó oldalakon),

-          útlevél,

-          díj befizetéséről szóló igazolás.

Díj befizetése átutalással vagy csekken történhet. Mindkét esetben szükséges az alábbi adatok feltüntetése a közlemény mezőben:

-          kérelemmel érintett ügyfél útlevélszáma és

-          VEZETÉKNÉV, Keresztnév feltüntetése [amennyiben a teljes név feltüntetésére nincs mód, a vezetéknevet (nagybetűvel) és egy keresztnevet szükséges megadni].

A Főigazgatóság kizárólag az alábbi számlaszámra teljesített utalásokat tudja a kérelem befogadásához figyelembe venni: 10023002-00283511-02000006

Fontos, hogy a kérelmek beazonosíthatósága érdekében (ahogyan eddig is) egy utalás során csak egy ügyben lehet eljárási díjat megfizetni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy számos kérelmet 2024. január 1. napját követően is be lehet nyújtani:

-          okmány csere és pótlás kérelmek;

-          lejáró ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás meghosszabbítása;

-          bevándorlási engedély okmány érvényességének hosszabbítása;

-          EGT állampolgárok regisztrációs igazolás és állandó tartózkodási kártya kiadás iránti kérelme;

-          EGT állampolgár családtagjainak tartózkodási kártya és huzamos tartózkodási kártya kiadása és meghosszabbítása iránti kérelme.

Emellett lehetőség lesz a 2023. december 31-ig benyújtott elektronikus kérelmek esetében a biometrikus adatok felvételére is.

A kérelembenyújtó felület hibája okozta fennakadások miatt szíves elnézésüket kérjük.

 

 

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló törvény alapján – eltérő rendelkezés hiányában – 2024. január 1. és 2024. február 29. között nem nyújtható be tartózkodási engedély iránti, illetőleg ideiglenes/nemzeti/EU tartózkodási kártya (korábban ideiglenes/nemzeti/EK letelepedési engedély) iránti kérelem.

2024. január 1. előtt benyújtott tartózkodási, valamint letelepedési engedélyekre vonatkozó kérelmek tekintetében az eljárás 2024. január 1-je és 2024. február 29-e között szünetel, erre tekintettel az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság nem hozhat döntést ezen kérelmek ügyében. Amennyiben támogató dokumentumot kíván a folyamatban lévő eljárásához csatolni, arra lehetősége van. A 2023. december 31-ig szabályszerűen benyújtott kérelmek ügyében a szünetelés határnapjának lejártát, 2024. február 29-ét követően az idegenrendészeti hatóság külön kérelem benyújtása nélkül folytatja az eljárást, és a kérelem benyújtásának időpontjában hatályos jogszabályoknak megfelelő döntést hoz.

 

A 2024. január 1-je és 2024. február 29-e között lejáró tartózkodási engedélyek és letelepedési engedélyek érvényessége 2024. április 30-ig meghosszabbodik. Ennek érdekében az érintetteknek nincs tennivalójuk, nem kell megjelenni az Ügyfélszolgálatokon, és kérelmet sem kell benyújtaniuk. Az érvényességi idő meghosszabbításáról külön igazolás kiadására nem kerül sor. Az okmányok meghosszabbítására vonatkozó rendelkezés a jogszerű magyarországi tartózkodást biztosítja.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmüket, hogy az okmányon szereplő lejárati dátumra tekintettel fontolják meg a külföldre utazásukat, mert a Magyarországra (így a schengeni térségbe) történő beutazásuk engedélyezése más tagállamban bizonytalan.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a 2024. január 1-je és február 29-e közötti időszakban kizárólag az alábbi ügytípusok intézésére van lehetőség:

-          a 2023. december 31-ig benyújtott elektronikus kérelmek esetében a biometrikus adatok felvétele;

-          okmány csere és pótlás kérelmek;

-          lejáró ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás meghosszabbítása;

-          bevándorlási engedély okmány érvényességének hosszabbítása;

-          EGT állampolgárok regisztrációs igazolás és állandó tartózkodási kártya kiadás iránti kérelme;

-          EGT állampolgár családtagjainak tartózkodási kártya és huzamos tartózkodási kártya kiadása és meghosszabbítása iránti kérelme.

Budapest, 2023. december 22.

 

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

 

 

gb

 

 

Information on legislative change

 

Dear Clients,

 

Please be informed that under the Act on the General Rules for the Entry and Right of Residence of Third-Country Nationals, unless otherwise specified by provision, no applications for a residence permit or for an interim/a national/an EU residence card (former interim/national/EC permanent residence permits) may be submitted between 1st January 2024 and 29th February 2024.

Procedures related to the applications for a residence permit and for a permanent residence permit submitted before 1st January 2024 will be suspended between 1st January 2024 and 29th February 2024. Accordingly, the National Directorate-General for Aliens Policing shall not make a decision on these applications. Attaching a supporting document to your pending application will be available. In case of applications submitted duly by 31st December 2023, after the expiry of the suspension period, i.e. following 29th February 2024, the aliens policing authority shall continue the procedures concerned and shall take a decision in accordance with the legislation in force at the time of submission of the given application; submitting a separate application for this purpose is not required.

 

The validity of residence permits and permanent residence permits expiring between 1st January 2024 and 29th February 2024 will be extended until 30th April 2024. For this purpose, no further actions are required to be taken by the persons concerned; neither to appear at the Client Service Offices nor to submit an application. No separate certificate will be issued on the extension of the validity of the documents. The provision on the extension of the documents concerned allows for legal residence in Hungary.

Please be advised; however, that you should consider travelling abroad in view of the expiry date indicated on your document, as it is uncertain whether you will be allowed to enter Hungary (and thus the Schengen area) in another Member State.

Please note that during the period from 1st January 2024 to 29th February 2024, administration of only the following types of cases will be available:

-          taking biometric data for applications submitted electronically by 31st December 2023;

-          applications for the replacement or substitution of a document;

-          extension of an expiring certificate entitling its holder to temporary residence;

-          extension of the validity of an immigration permit document;

-          applications of EEA nationals for the issuance of a registration certificate or for a permanent residence card;

-          applications of family members of EEA nationals for the issuance or extension of a residence card or a long-term residence card.

 

 Budapest, 22nd December 2023

 

National Directorate-General for Aliens Policing

 

 ukrz

 

 

 

Інформація про зміни в законодавстві

Шановні клієнти!

Повідомляємо Вам, що на підставі Закону "Про загальні правила в'їзду та перебування громадян третіх країн", -відсутність іншого положення-, з 1 січня 2024 року до 29 лютого 2024 року не можна подавати заяву щодо отримання дозволу на проживання або тимчасової/національної/європейської карти перебування (колишня назва- тимчасового/національного/європейського постійного дозволу на проживання).

Щодо заяв на отримання посвідки на тимчасове та постійне проживання, поданих до 1 січня 2024 року, процедура призупиняється з 1 січня 2024 року до 29 лютого 2024 року, виходячи з цього Генеральна Дирекція у Справах Іноземців не може прийняти рішення стосовно цих заяв. Якщо ви бажаєте додати підтверджуючі документи до вашої поточної процедури, у вас є можливість це зробити. У випадку, якщо належним чином була подана заява до 31 грудня 2023 року, то після закінчення терміну призупинення, тобто 29 лютого 2024 року, орган реєстрації іноземців продовжує розглядати справу без окремої заяви та прийме рішення відповідно до чинного законодавства на момент подання заяви.

 

Термін дії посвідок на тимчасове проживання та посвідок на постійне проживання буде продовжено до 30 квітня 2024 року, у яких закінчується термін в період з 1 січня 2024 року по 29 лютого 2024 року. Зацікавлені сторони нічого не потрібно зробити, не потрібно відвідувати відділ обслуговування клієнтів і не потрібно подавати заявку. Окремий сертифікат про продовження терміну дії не видається. Положення про поновлення документів забезпечує легальне перебування в Угорщині.

Однак зверніть увагу, що вам слід подумати про поїздку за кордон із за дати закінчення дії документа, оскільки невідомо, чи буде їм дозволено в'їзд (а отже, і до Шенгенської зони) в іншій державі-члені ЄС з дозволом до Угорщини.

Зверніть увагу, що у період з 1 січня по 29 лютого 2024 року можуть розглядатися лише такі типи справ:

-          для електронних заявок, поданих до 31 грудня 2023 року зняття біометричних даних;

-          заява на заміну документів;

-          продовження тимчасового дозволу, термін дії якого закінчується;

-          продовження документа дозволу на імміграцію;

-          Заяви на отримання свідоцтва про реєстрацію та посвідки на постійне проживання для громадян ЄЕЗ;

-          Заяви про видачу та продовження посвідки на тимчасове перебування та карти довгострокового перебування для членів сім'ї громадян ЄЕЗ.

Будапешт, 22 грудня 2023 р.

 

 

Генеральна Дирекція у Справах Іноземців

 

 

 

 

 

Flag of France.svg

 

 

 

 

 

 

Informations sur le changement des normes juridiques

 

 

Chers clients,

 

Nous Vous informons qu’en vertu de la loi relative aux règles générales de l’entrée et du séjour dans notre pays des citoyens provenant  de pays tiers– faute de dispositions contraires – entre le 1er janvier 2024 et le 29 février 2024, il n’est pas possible de présenter une demande pour l’émission d’un permis de séjour, ou pour l’obtention d’une carte de séjour provisoire /UE (ex-permis d’installation provisoire /nationale / UE).  

 

Concernant les demandes de permis de séjour ou d’installation, présentées avant le 1er janvier 2024, la procédure est suspendue entre le 1er janvier 2024 et le 29 février 2024, ainsi la Direction Générale de l’Administration des Affaires des Étrangers n’est pas autorisée à prendre des décisions concernant ces demandes. Si vous voulez annexer un document de soutien à votre procédure en cours, c’est possible. Concernant les demandes présentées régulièrement avant le 31 décembre 2023, après la date d’expiration de la suspension, le 29 février 2024, l’autorité de l’administration des affaires des étrangers continuera la procédure sans la nécessité d’une autre demande et prendra une décision conformément aux règles juridiques en vigueur à la date de la présentation de la demande.

 

La validité des permis de séjour et d’installation qui expireront entre le 1er janvier et le 29 février 2024 sera prolongée jusqu’au 30 avril 2024. Les personnes intéressées n’ont pas de démarche à faire, elles ne doivent pas se présenter au Service clientèle, ni présenter de demande. Elles ne recevront pas d’attestation particulière sur le prolongement de la durée de validité. La disposition relative au prolongement de la durée de validité donne droit au séjour légal sur le territoire de la Hongrie.

 

Nous vous prions de bien réfléchir bien avant de voyager à l’étranger, vu la date d’expiration de votre document, car il n’est pas sûr que les autres Etats-membres autorisent votre entrée en Hongrie (dans la zone de Schengen).

 

Nous attirons votre attention au fait qu’entre le 1er janvier et le 29 février  2024, seule la gestion des affaires suivantes est possible:

-          dans le cas des demandes électroniques présentées avant le 31 décembre 2023, l’enregistrement des données biométriques;

-          demande d’échange et de remplacement des documents;

-          prolongement d’un certificant expiré attestant le séjour provisoire;

-          prolongement de la validité d’un permis d’immigration;

-          demande des citoyens EEE relative aux certificats d’enregistrement et à l’émission d’un permis de séjour permanent;

-          demande des membres de famille des citoyens EEE relative à l’émission et au prolongement des cartes de séjour et des cartes de séjour durable.

 

 

Budapest, le 22 décembre 2023

 

 

Direction Générale Nationale de la Police des Étrangers

Read more...

LOGO kicsi

 

Az OIF a társadalmi felelősségvállalás jegyében ebben az évben már két olyan kezdeményezéshez is csatlakozott, amelyek a segítségnyújtásra és az adományozásra irányultak.

Idén az OIF Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével először, míg a Főigazgatóság második alkalommal szervezett adománygyűjtést a MikulásGyár részére.

A Főigazgatóság teljes állománya segítőkészen állt mindkét nemes célhoz, így hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze.

A felajánlásokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére, a Bem rakparton található központjukban 2023. december 20-án dr. Rózsa Mónika r. alezredes asszony, az OIF Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság igazgatója adta át Solymári Dániel, a Máltai Szeretetszolgálat Nemzetközi Kapcsolatokért felelős vezetőjének.

A MikulásGyárnak 2023. december 21-én juttattuk el a Bakáts téren található átvevő pontjukra a több doboznyi tartós élelmiszert – liszt, cukor, olaj, tészta, konzerv – és tisztálkodási szereket.

Ezúton is békés, boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

MDSC07488Máltai1Máltai2.2Mikulásgyár1Mikulásgyár3

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. december 06-án, szerdán az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság Ügyfélszolgálat II. szervezeti egysége 8:00-tól 10:00-ig tart nyitva.

 

Szíves megértésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. november 29-én, szerdán az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság Ügyfélszolgálat I. szervezeti egysége 8:00-tól 10:00-ig tart nyitva.

 

Szíves megértésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. november 13-án az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság balassagyarmati épületében hálózati karbantartás miatt áramszünet lesz, ezért 8 és 12 óra között az említett napon az ügyfélfogadás nem lesz lehetséges.

Megértésüket köszönjük!

Read more...

DSC06657.jpg

 

Magyarország Belügyminisztere 2023. október 31-ei hatállyal megszüntette  dr. Seres József r. ezredes úrnak, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság általános főigazgató-helyettesének, főigazgatói beosztás ellátására vonatkozó megbízását.

Magyarország Belügyminisztere 2023. november 1-jei hatállyal a rendőrség állományából az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság hivatásos állományába áthelyezte, ezzel egyidejűleg kinevezte főigazgatói beosztásába dr. Gömbös Sándor r. dandártábornok urat.

A miniszteri határozatok ismertetésére 2023. november 2-án a Főigazgatóságon megtartott állománygyűlésen került sor, amelynek elöljárója dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár volt.

 

DSC06639

 

DSC06026

DSC06040

Read more...

 

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2023. november 1-én, szerdán ügyfélszolgálati irodáink ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

 

 

 

Інформація- НЕРОБОЧИЙ ДЕНЬ у зв'язку зі святом

 

Повідомляємо наших шановних клієнтів,
що в середу, 1-го листопада 2023 року, наші офіси по обслуговуванню клієнтів будуть зачинені.

 

Дякуємо за розуміння!

 

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2023. október 23-án, hétfőn ügyfélszolgálati irodáink ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

Read more...

 DSC05053

 

Védelmi és biztonsági igazgatási gyakorlat volt október 12-én Esztergomban, a Prímás-szigeten és környékén.

 

A "Fúzió-23" elnevezésű, komplex polgári-katonai-rendvédelmi rendezvény célja, hogy nyugodt körülmények közt felkészülhessenek és gyakoroljanak a társszervek, több feltételezett veszélyeztetettségi helyzetben próbálják ki magukat, az együttműködésüket gördülékennyé tegyék. Azért van szükség ezekre az alkalmakra, hogy valódi éles válsághelyzetben szervezetten és hatékonyan tudjanak együtt dolgozni.

Jelen volt a rendezvényen többek között Dr. Kádár Pál dandártábornok, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója, Dr. Kancz Csaba főispán, a Komárom-Esztergom Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke és a közreműködő szervezetek vezetői, képviselői.

A csütörtöki, országos gyakorlaton váratlan szituációk elé állították a résztvevő katonákat, rendőröket, tűzoltókat, vízügyi szakembereket, egészségügyben dolgozókat, önkéntes mentőcsoportok tagjait és a kormányhivatali munkatársakat egyaránt. Többek között hajóbaleset, dunai olajszennyezés, ideiglenes védmű építés, épülettűz oltás, mentőkutyás keresés, mentett emberek biztonságba helyezése, közbiztonság védeleme, kritikus infrastruktúra biztosítása, illetve befogadóhely létrehozása szimulációs helyzetek elé állították a résztvevőket, természetesen valódi kár okozása nélkül. Hasznos tudással vérteződtek fel a jelenlévők, amely minden állampolgár és környezetünk biztonsága érdekében zajlott. Köszönjük az ország minden vármegyéjéből érkezett védelmi titkársági munkatársaknak, a kormányhivatalok delegáltjainak, a hon- és rendvédelmi szervek képviselőinek, illetve a szituációkban szereplő diákok és hallgatók közreműködését, aktív részvételét!

A megoldandó feladatok, a közös gondolkodás, problémamegoldás, a válság- és katasztrófahelyzetek kezelése kapcsán szükséges információk átadásának gyakorlása hasznos tapasztalatokat adott az egyes szervezetek és a Területi Védelmi Bizottság részére egyaránt. A szakmai tapasztalatok összegyűjtése után a résztvevők, valamint a Területi Védelmi Bizottság megkezdte a tapasztalatok kiértékelését, amelyek nem csak Komárom-Esztergom vármegyében, hanem az egész ország védelmi igazgatásában is elősegíti a hatékony összkormányzati válságkezelést.

A „Fúzió-23” gyakorlat a Miniszterelnökség, a Védelmi Igazgatási Hivatal, a KEV Katasztrófavédelmi Igazgatóság, KEV Rendőr-főkapitányság, az E-ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., Magyar Vöröskereszt KEV-i Szervezete, a Magyar Honvédség Klapka György I. Páncélosdandár, a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, az Országos Mentőszolgálat, az Észak-dunántúli Vízmű Zrt., az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal és a KEV Területi Védelmi Bizottság együttműködésével valósult meg.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

 

DSC05168

DSC05169

 

DSC05829

DSC05866

DSC05930

 DSC05773 szerkesztett

DSC05720

 

Read more...

image002

A bűn- és balesetmegelőzési tájékoztatás, oktatás elősegítése, valamint a tanulmányi célú tartózkodási kérelmek hatékonyabb ügyintézése érdekében írt alá együttműködési megállapodást az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Heves Vármegyei Rendőr-Főkapitányság és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság 2023. október 10-én az egri Líceumban.

 

A 250 éves múltra visszatekintő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem büszke örökségére, s emellett innovatív, 21. századi intézményként, országos hatású tudásközpontként stratégiai feladata, hogy reagáljon a jelen kor kihívásaira. Az intézmény küldetése, hogy a régióban betöltött szerepe minél inkább kiteljesedjen. Az egyetem oktatási és kutatási alaptevékenysége mellett kiemelten fontos az úgynevezett harmadik missziós tevékenység, a társadalmi szerepvállalás, amelyben az intézmény partnerei között nem csak köznevelési intézmények, vagy a gazdasági szféra szereplői találhatók, hanem olyan partnerek, mint a Heves Vármegyei Rendőr-Főkapitányság és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság.

 

A korábbi közös munka újabb mérföldkőhöz érkezett 2023. október 10-én: az egri Líceumban írt alá együttműködési megállapodást Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az egyetem rektora, Dr. Lipusz Brigitta r. ezredes, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság igazgatója és dr. Mecser Tamás r. ezredes vármegyei rendőrfőkapitány.

 

A szerződés értelmében a Heves Vármegyei Rendőr-Főkapitányság a jövőben egyebek mellett tájékoztatókat, előadásokat tart majd az egyetemen, szakmai gyakorlati helyet biztosít gyermek-, illetve családvédelmi tárgykörben az EKKE szociálpedagógia szakos hallgatói részére, valamint közösen kidolgozzák a „Kommunikáció és megelőzés” elnevezésű kreditpontos tantárgyat, amely megismerteti az egymás mellett élés alapvető feltételeit, és betekintést enged a rendőrség hétköznapjaiba. Az EKKE – Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központja munkatársaival – vállalja a rendőr-főkapitányság dolgozóinak idegen nyelvi képzését, továbbképzését, a Magyar Nyelvészeti Tanszék pedig évenkénti előadásokat tart. A egyetem emellett kedvezményes áron biztosít sportolási lehetőséget létesítményeiben a nyomozó hatóság részére.

 

A kontraktus értelmében gyorsabb, hatékonyabb lesz a jövőben a külföldi hallgatók tanulmányi célú magyarországi tartózkodásával kapcsolatos ügyintézése: az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság – az általános ügyfélfogadási időn kívül – biztosít ügyfélfogadást a tartózkodásra jogosító engedélyekkel kapcsolatban az EKKE hallgatóinak, megkereséseiket pedig soron kívül megválaszolja. Az egyetem széleskörű – már a felvételi időszakban elindított – tájékoztatással és a képzéseire felvett hallgatók számára kiállított felvételi igazolással is segíti a hatékony ügyintézést.

 

image005ed

image016

image026

Read more...

LOGO kicsi

 

Magyarország belügyminisztere 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. A tárcavezető 2023. október 1. hatállyal dr. Seres József r. ezredest bízta meg az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatói beosztásának ellátásával.

Read more...

LOGO kicsi

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság

 

Tisztelt Tanulók/Hallgatók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. június 20. – 2023. szeptember 30. között a hatékonyabb ügyintézés érdekében Budapesten Pest vármegyében szálláshellyel rendelkező diák ügyfeleink részére megnyitott Harmat utcai ügyfélszolgálati irodánk utolsó nyitvatartási napja 2023. szeptember 29. péntek. 2023. októbertől a Harmat utcai kirendeltség bezárásra kerül, helyette ügyintézésre a 1135 Budapest, Szegedi út 35-37., illetve 1117 Budapest, Budafoki út 60. alatt található ügyfélszolgálati irodákban lesz lehetőség.

 

Nyitva tartás:

 

Budafoki úti ügyfélszolgálati iroda

Szegedi úti ügyfélszolgálati iroda

Hétfő 8:00-14:00 Hétfő 8:00-14:00
Kedd 8:00-14:00 Kedd 8:00-14:00
Szerda 8:00-14:00 Szerda 8:00-14:00
Csütörtök 8:00-14:00 Csütörtök 8:00-14:00
Péntek 8:00-12:00 Péntek 8:00-12:00

 

Időpontot foglalni 2023. októbertől kizárólag a Szegedi és Budafoki úti kirendeltségre lesz lehetőség. A gyorsabb ügyintézés érdekében az ügyfélnév mezőbe a név megadása mellett tüntessék fel az elektronikus ügyindítási felületen kapott EnterHungary azonosító számot.

 

Szíves megértésüket köszönjük!

 

 

Read more...

OIFlogo

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MEGÚJÍTÁSA

A KÍNAI NÉPKÖZTÁRSASÁG

NEMZETI BEVÁNDORLÁSI HIVATALÁVAL

 

 

DSC04452

 

 

 

Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, főigazgató úr 2023. szeptember 18-21. között fogadta a Kínai Népköztársaság Nemzeti Bevándorlási Hivatalának főigazgató-helyettesét, Qu Yunhai urat és munkatársait. A látogatás célja a 2013-ban kötött együttműködési megállapodás megújítása mellett a szervezetek közötti partnerség megerősítése és a szakmai tapasztalatok megosztása volt. Az együttműködési megállapodás aláírására ünnepélyes keretek között 2023. szeptember 18-án került sor.

 

A delegáció látogatást tett többek között a Főigazgatóság Budapesti és Pest Vármegyei, valamint a Dél-alföldi Regionális Igazgatóságán. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közreműködésével a delegáció tagjai betekintést nyerhettek a rendvédelemben dolgozók utánpótlását biztosító felsőoktatási képzési rendszerbe, valamint társszerveink segítségével lehetőséget biztosítottunk a kínai partnerszerv munkatársainak a magyar határrendészeti feladatok és kihívások megismerésére.

 

 

Csoportkep megallapodas

 

 

 

Read more...

OIFlogo

 

Külföldieknek fenntartott szálláshelyet ellenőriztek Budapesten 

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzésére végrehajtott ellenőrzés eredményeként több külföldi tartózkodási engedélyét vizsgálja felül az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál keletkezett információ arra vonatkozóan, hogy Budapest III. kerületében egy olyan külföldieknek fenntartott szálláshely működik, ahol nem minden elszállásolt rendelkezik megfelelő papírokkal. Az információ szerint az épületekben több száz külföldi lakott, akik közül többen jogszerűtlenül tartózkodtak Magyarország területén.

 

Az OIF a társszervekkel közösen egy ellenőrzés-sorozat részeként visszatérően ellenőrzi a külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodását.

 

Az NVSZ jelzése alapján az OIF munkatársai a Készenléti Rendőrség rendőreivel együttműködve 2 szálláshelyen végeztek ellenőrzést 2023. szeptember 06-án. Az ellenőrzés során az ingatlanokban 71 külföldi magyarországi tartózkodásának feltételeit vizsgálták meg.

 

Az akció eredményeként 2 embert előállítottak és velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak, több személy esetében pedig kezdeményezték a tartózkodási engedélyük felülvizsgálatát.

 

Rendőrségi felvétel

 

Read more...

  LOGO_kicsi.jpg

  

T Á J É K O Z T A T Ó

az Atlétikai VB résztvevői számára

 

Üdvözöljük Magyarországon!

 

Kérem, engedje meg, hogy magyarországi tartózkodását néhány fontos és hasznos információval segítsük.

 

Amennyiben Ön, vízumköteles harmadik országbeli állampolgár, a jelenleg hatályos uniós, schengeni és nemzeti jogszabályok szerint Magyarország területére, valamint a schengeni térségbe kizárólag érvényes vízummal utazhat be, amennyiben száznyolcvan napon belül kilencven napot meg nem haladóan kíván hazánkban tartózkodni. (Figyelem: az Európai Unió tagállamai közül 4 ország - Bulgária, Ciprus, Írország és Románia - továbbra sem része a schengeni térségnek, ide tehát a schengeni vízum főszabály szerint nem érvényes.) Az Egyesült Királyság állampolgárai továbbra is vízummentesen utazhatnak be száznyolcvan napon belül legfeljebb kilencven napig terjedő időtartamban Magyarország területére.

 

A vízummentes országok listája a www.kulugyminiszterium.hu honlapon található az „Utazás Magyarországra” menüpont alatt. Amely ország ezen a listán nem szerepel, annak állampolgárai vízumkötelezett a schengeni térségbe. A schengeni vízum- és beutazási szabályok csak a 90  napot meg nem haladó, úgynevezett rövid időtartamú tartózkodásra vonatkoznak. Ennek alapján a vízum birtokosa a számára a vízumban meghatározott érvényességi időn belül legfeljebb a tartózkodási napok számával megegyező ideig tartózkodhat a schengeni térségben, így hazánkban is. (Figyelem: Amennyiben vízuma, úgynevezett korlátozott területi érvényességű, illetve esetleg csak Magyarországra érvényes, úgy ezen kívüli tagállamokba nem léphet be vele.) Arról, hogy pontosan mely országok tartoznak a schengeni tagállamok közé, a Wikipedia Schengen Area oldaláról tájékozódhat.

 

Amennyiben magyarországi tartózkodása során úti okmányát, a benne lévő érvényes vízummal elveszti, ellopják, vagy megsemmisül, úgy okmánya haladéktalan pótlására van szükség. Az okmánypótlás személyes megjelenéshez kötött, illetve ahhoz kérjük, hozza magával az alábbiakat:

 

Lopás esetén rendőrségi jegyzőkönyv, elvesztés, megsemmisülés esetén a vízumbirtokos írásos nyilatkozata az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (továbbiakban: OIF) felé annak körülményeiről, érvényes úti okmánya, részvétel tényének és résztvevői minőségének igazolása az Atlétikai VB szervezőitől.

 

A vízumban foglalt tartózkodási idő meghosszabbítására, azaz vízumhosszabbításra kivételes esetben van lehetőség, az alábbiak szerint, melyet a hosszabbítást kérőnek kell igazolnia.

 

Felmerülhet humanitárius ok (általában vis maior folytán: időjárási, technikai, egészségügyi akadályok stb.), vagy a foglalkozásból és foglalkoztatásból eredő, azzal összefüggő személyes vagy elháríthatatlan ok (például a VB-n való további részvétel) folytán. A tartózkodás időtartama a meghosszabbítást követően sem haladhatja meg a 90 napot.

 

A kérelmet formanyomtatványon, legkésőbb a vízuma érvényességének utolsó napján kell benyújtania, amely során személyes megjelenésére szükség van. Ennek során be kell mutatnia érvényes úti okmányát, illetve a kérelemhez mellékelni kell egy darab arcfényképet, valamint a tartózkodás és a ki- vagy továbbutazás feltételeinek fennállását igazoló okiratokat, így annak az Atlétikai VB szervezői által történő igazolását. A meghosszabbítás ugyanakkor nem vezethet a vízum eredeti céljának megváltozásához.

 

 

A regionális igazgatóság a vízum meghosszabbítása iránti kérelemről azonnal dönt és amennyiben a kérelemnek helyt ad, új vízumbélyeget állít ki. A meghosszabbított vízum területi érvényessége mindazon schengeni államra kiterjed, amelyre az eredeti vízum érvényes volt.

 

A vízum pótlására, továbbá a vízum meghosszabbításra vonatkozó kérelmet a kérelmező a magyarországi szálláshelye szerint illetékes OIF regionális igazgatóságán tudja előterjeszteni.

 

Budapesti és Pest Vármegyei szálláshely esetén az OIF Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóságánál.

 

Cím: 1117. Bp. Budafoki út 60., telefonszám: +36 1 463-9292.

 

Egyebekben az OIF telefonos ügyfélszolgálata (Call Center) a +36 1 463 92 92 telefonszámon hétfő - csütörtök 08:00-16:00 óra között, valamint pénteken 08:00-13:30 óra között érhető el.

 

Tájékoztatjuk, hogy fenti elérhetőségek mellett részletesen tájékozódhat a www.oif.gov.hu honlapon.

 

 

Eredményes magyarországi tartózkodást kívánunk!

Budapest, 2023. július 25.

 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. július 25-én, kedden az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának szegedi ügyfélszolgálata zárva tart.

Szíves megértésüket köszönjük!

 

Dear Clients,

We inform you that on 25 July 2023 (Tuesday) the National Directorate-General for Aliens Policing Regional Directorate of South Plain's client service Szeged will be closed.

Thank you for your understanding.

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. július 1-től a Szolnoki Ügyfélszolgálati Iroda  

heti egy ügyfélfogadási napon fogadja ügyfeleit, kizárólag keddenként 10.00 órától 15.00 óráig. 

 

Szíves megértésüket köszönjük!

 

Read more...

LOGO kicsi

ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG

Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság

 

 

Tisztelt tanulmányokat folytató Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. június 20. – 2023. szeptember 30. között a Budapesten és Pest Vármegyében szálláshellyel rendelkező kizárólag diák ügyfeleink részére megnyitásra kerül Budapesten a Harmat utcai ügyfélszolgálati irodánk. A gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés miatt kizárólag előzetes időpontfoglalás mellett biztosítjuk ezen a helyszínen a kérelem benyújtás lehetőségét.    

Benyújtható kérelem típusok a helyszínen:

-          kizárólag tanulmányokkal összefüggő kérelmek (első kiadás, hosszabbítás)

Az ügyintézéshez kötelező az időpontfoglalás. Az időpontfoglalásnak tartalmaznia kell az elektronikus ügyindítási felületen kapott úgynevezett EnterHungary azonosító számot. Kérjük, hogy az EnterHungary azonosító számot az ügyfélnév mezőbe a név megadása mellett tüntessék fel a következő formátumban:

családnév keresztnév EH00000000

Minden olyan időpontfoglalást, amely nem tanulmányokkal összefüggő kérelem benyújtásra irányul (első kiadás, hosszabbítás), vagy a foglalás nem tartalmazza az EnterHungary azonosítószámot, Főigazgatóságunk törölni fogja. Időpontfoglalásra 2023. június 15-től van lehetőség, akár csoportosan is (max 4 fő).

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Harmat utcai helyszínen okmány átvételre nincs lehetőség.

Nyitvatartás

(csak időpontfoglalással)

2023. június 20. – 2023. augusztus 15-ig

kedden és csütörtökön 08:00 – 15:00

 

2023. augusztus 16. – 2023. szeptember 30.

hétfőtől csütörtökig 08:00 – 15:00

pénteken 08:00 – 12:00

 

Helyszín:

1108 Budapest, Harmat utca 131.

 

 Harmat utca térkép kép

 

A fenti térképet IDE kattintva, vagy a QR kód beolvasásával elérheti.

 

Harmat utca térkép qr kód

 

Megközelítés:

- Örs Vezér tértől és a Kőbánya-Kispest metróállomástól a 85-ös és/vagy a 85E busszal lehet megközelíteni és a Tavas utcai megállónál leszállva 2-3 perc gyaloglással elérhető

- Kőbánya-Kispest metróállomástól a 68-as busszal a Sportliget megállónál leszállva 1 perc gyaloglással elérhető.

- A Kőbánya-Alsó vasútállomástól a 185-ös busszal megközelíthető a Sportliget megállónál leszállva 1 perc gyaloglással elérhető.

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. június 7-én, szerdán az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Igazgatóság ÜGYFÉLSZOLGÁLATAI ZÁRVA TARTANAK.

Szíves megértésüket köszönjük!

 

Dear Clients,

We inform you that on 7 June 2023 (Wednesday) the National Directorate-General for Aliens Policing Regional Directorate of Budapest and Pest County’s CLIENT SERVICES WILL BE CLOSED.

Thank you for your understanding.

Read more...

 

LOGO kicsi

 

 

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2023. május 29-én ügyfélszolgálati irodáink ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

  

Dear Clients!

Please note that all of our offices will be CLOSED for the public holiday on the 29th of May 2023.

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2023. május 1-jén ügyfélszolgálati irodáink ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

  

 

Dear Clients!

Please note that all of our offices will be CLOSED for the public holiday on the 1st of May 2023.

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Enter Hungary oldalon technikai problémák miatt nehézségek fordulhatnak elő a kérelmek benyújtása során.

A technikai probléma elhárítása folyamatban van.

 

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

 

  

Dear clients,

 

Please be informed that due to technical problems, difficulties might occur while uploading applications.

Elimination of  technical problems are under process.

 

Thank you for your patience and understanding.

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

hogy az  Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi  Regionális Igazgatóság  egri  ügyfélfogadása 2023. április 11-én kedden  technikai okok miatt szünetel. Április 13-án, csütörtökön  már  a megszokott rendben fogadjuk  ügyfeleinket. 

 

Megértésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket!

Szent György nap alkalmából április 24-én az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

 

Dear Clients! 

We hereby inform you that due to „ Saint George ” day, on 24 th of April, our client services will be closed.

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2023. április 7-én és április 10-én ügyfélszolgálati irodáink, a Húsvéti ünnepek miatt ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

 

Dear Clients!

Please note that all of our client offices will be CLOSED for the Easter holidays on the 7th of April and on the 10th of April 2023.

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztató az ügyfélfogadási rend módosulásáról

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság ügyfélfogadási nyitvatartási ideje pécsi és kaposvári irodánkban

2023. április 3. napjától

az alábbiak szerint módosul (szekszárdi ügyfélfogadási rendje nem változik). Felhívjuk a figyelmet, hogy a változás eredményeképpen április hónaptól a pénteki napokon mindhárom irodánk zárva tart.

Pécsi ügyfélszolgálatunk az alábbi idősávokban tart nyitva:

nyitás

zárás

hétfő

8:00

17:30

kedd

8:00

16:00

szerda

7:30

12:00

csütörtök

8:00

16:00

 

Kaposvári ügyfélszolgálatunk az alábbi idősávokban tart nyitva:

nyitás

zárás

hétfő

9:00

16:30

szerda

9:00

15:30

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2023. január 1-től az alábbi kérelmek kizárólag elektronikus úton (az enterhungary.gov.hu internetes oldalon) nyújthatók be:

·         a regisztrációs igazolás (EGT-állampolgárok számára)

·         tartózkodási kártya (EGT-állampolgárok családtagjai számára)

·         állandó tartózkodási kártya (EGT-állampolgárok számára)

·         huzamos tartózkodási kártya iránti (EGT-állampolgárok családtagjai számára)

·         a tartózkodási engedély hosszabbítása (harmadik országbeli állampolgárok számára)

·         a nemzeti és EK letelepedési engedély iránti kérelmek,

·         a szálláshelybejelentés.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a kiemelt foglalkoztatók, a jogi képviselők, valamint a képviseletet ellátó jogi személyek is kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be kérelmet, kivéve azon kérelmek esetében, amelyek minden esetben csak személyesen nyújthatók be (belföldi kérelmezés kivételes méltánylást érdemlő körülmény megjelölésével, illetve külképviseleten indítható tartózkodási engedély kérelmek).

A várakozási idő csökkentése érdekében azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a személyes ügyintézéshez vegyék igénybe az oif.gov.hu honlapon elérhető időpontfoglalási lehetőséget.

 


 

 

 

Information about the modification of the office hours

 

We would like to draw the attention of our clients that the office hours of the South Transdanubian Regional Directorate of the Directorate General for Aliens Policing in Pécs and Kaposvár offices will be modified

from 3 April 2023

as follows (the office hours of our Szekszárd customer service office will not change). Please note that all three of our offices will be closed on Fridays from April.

 

The office hours of the Pécs Customer Service Office:

opening

closing

Monday

8:00

17:30

Tuesday

8:00

16:00

Wednesday

7:30

12:00

Thursday

8:00

16:00

 

The office hours of the Kaposvár Customer Service Office:

 

opening

closing

Monday

9:00

16:30

Wednesday

9:00

15:30

 

Please be informed that the following applications can only be submitted electronically (via Enter Hungary – enterhungary.gov.hu) from 1 January 2023:

·         registration certificate (for EEA nationals),

·         residence card (for family members of EEA nationals)

·         permanent residence card (for EEA nationals),

·         long-term residence card (for family members of EEA nationals)

·         extension of residence permit (for third country nationals),

·         national and EC permanent residence permits,

·         notification of place of accommodation  

Please be informed that preferred employers, legal representatives and legal entities acting as representatives may also submit applications by electronic means only, except for applications which can only be submitted personally (applications submitted within Hungary with the indication of special circumstances and applications for residence permits which can be submitted at diplomatic missions).

If you contact us about a matter that requires a personal visit to our customer service office, we recommend you to book an appointment in advance on oif.gov.hu to reduce waiting times.

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

hogy 2023. március 15-én szerdán ügyfélszolgálati irodáink, Nemzeti ünnepnap miatt ZÁRVA tartanak.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

 

Dear Clients!

 

Please note that all of our offices will be CLOSED for the national holiday on the 15th of March 2023.

 

Thank you for your understanding!

 

Read more...

 

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az orosz-ukrán háború elől menekülő, Magyarország által menedékesként elismert külföldi állampolgárok személyazonosságát és tartózkodási jogát igazoló okmány (tartózkodási engedély) érvényességi ideje - az 58/2023. (II. 28.) Kormányrendelet 1. §-a értelmében - automatikusan 2024. március 4-ére módosul.

 

A fenti jogszabályhely értelmében, illetve annak köszönhetően - függetlenül attól, hogy a 2023. március 4-ét megelőzően kiállított okmányon 2023. március 4-e szerepel érvényességi időként - a menedékesek számára kiállított tartózkodási engedély okmány érvényessége a jogszabály erejénél fogva 2024. március 4. napja.

 

Ezen okmányokkal kapcsolatban nincs további teendő.

 

Kérjük, kísérjék figyelemmel az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság weboldalán (www.oif.gov.hu) a Hírek menüpontot, ahol naprakész információkkal szolgálunk az érdeklődők számára.

 

Дійсність документа тимчасового  захисту

                  продовжується ще на один рік!

 

                  Шановні Громадяни,

 

Прибувші до Угорщини внаслідок російсько-української війни,які розпоряджаються виданим й завіреним Угорщиною документом тимчасового захисту,що посвідчує особу та право на проживання , автоматично змінюється термін на 2024.03.04. року

B зв‘язку з Державним Законом 1. §-a 58/2023. (ІІ.28.) 

Відповідно і завдяки вищеописаному закону, немає різниці,що на ваших документах термін дійсності закінчується у 2023.03.04 році,тобто для біженців видані документи ,в звязку з законодавством продовжуються бути дійсними до 2024.03.04.

 

Надалі з цими документами вам нічого не потрібно робити.

 

Просимо вас слідкувати про нові інформації під пунктом «Новини» на нашому сайті Генеральної Дирекції (www.oif.gov.hu), де ми завжди надаємо актуальну інформацію для вас

 

2023. 03. 01.

 

Ezen okmányokkal kapcsolatban nincs további teendő.

Kérjük, kísérjék figyelemmel Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) weboldalán a Hírek menüpontot, ahol naprakész információkkal szolgálunk az érdeklődők számára.

Read more...

közleményhez kép honlap

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 2023. február 27-én tartotta a 2022. évben végzett munkát értékelő értekezletet, amelynek elöljárója dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára volt. Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy főigazgató összegezte a tavalyi év legfontosabb feladatait, illetve kihívásait.

 

Altábornagy úr kiemelte, hogy az elmúlt évben az orosz-ukrán háború okozta menekült válság kezelése, és ebből eredően a Főigazgatóságra háruló többletfeladatok ellátása rendkívüli mértékben megemelte a munkaterheket, és ez olyan kihívást jelentett az OIF részére, amely gyors és hatékony reagálást igényelt.

 

Beszámolt arról is, hogy a Főigazgatóság a korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is prioritásként határozta meg az illegális migráció visszaszorítása mellett, a legális migrációnak az ország érdekei szerint történő támogatását. Továbbra is kiemelt feladatot jelentett a Főigazgatóság ellenőrzési szerepének hangsúlyossága és a közbiztonság fenntartásában történő közreműködés.

 

Főigazgató úr bemutatta az előző év fontosabb statisztikai adatait mind az idegrendészet, mind a menekültügy vonatkozásában. A beszámoló zárásaként feladatokat határozott meg a 2023-as évre.

A rendezvényen államtitkár úr elismerően értékelte a Főigazgatóság elmúlt évi tevékenységét, megköszönte az állomány munkáját. Értékelését feladatszabással zárta.

DSC02936

 

honlapra 1

Read more...

LOGO_kicsi.jpg

 

Tisztelt Érdeklődők!

 

Az ideiglenes védelemben részesülők menedékeskénti elismérését igazoló okmányok március hónapot követő érvényességével kapcsolatban egyelőre nincsen teendőjük. A megfelelő tájékoztatásokat minden esetben közzétesszük honlapunkon. Kérjük, kísérjék figyelemmel Főigazgatóságunk weboldalán a Hírek menüpontot, ahol naprakész információkkal szolgálunk Ügyfeleink számára.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

INFORMATION FOR BENEFICIARIES OF TEMPORARY PROTECTION

 

Dear Interested Parties,

 

For the time being, no further actions are required from Clients regarding the validity of the documents certifying the recognition as beneficiary of temporary protection after the date of March. The relevant information shall be published on our website in all cases. Please follow the News section on the website of our Directorate-General where up-to-date information is provided for our Clients.

 

Thank you for your understanding.

 

 

 

Повідомлення особам тимчасового захисту!

 

Шановні зацікавлені!

 

Повідомляємо про те, що ті  хто під тимчасовим захистом в Угорщині, в кого  дійсність документів про визнання тимчасового захисту завершується протягом Березня (2023 р.) їм на даний момент не потрібно з цим нічого робити.У всіх випадках про відповідні інформації зможете дізнатися на нашому сайті.

Просимо слідкувати про нові інформації під пунктом «Новини» на нашому сайті Генеральної Дирекції, де ми завжди надаємо актуальну інформацію для кожного!

 

Дякуємо за розуміння

Read more...

honlapra mongol delegáció

 

Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy főigazgató úr február 7-én fogadta Mongólia Bevándorlási Ügynökségének főigazgatóját, Nergui Uuganbayar urat és külkapcsolatokért felelős kollégáit, valamint Őexc. Sainnyambuu Baatarjav urat, Mongólia budapesti nagykövetét, Ulziidavaa Unurmunkh asszonyt, Mongólia budapesti konzulját és delegációjukat. A látogatás célja a szervezetek közti partnerség élénkítése és a szakmai tapasztalatok megosztása volt. A korábbi együttműködési megállapodás megújításának főbb pontjai a szakembereink közti még hatékonyabb kommunikáció elősegítése és a fejlesztések ismertetése voltak. A Főigazgatóság Ügyfélszolgálatai és a mobil ügyfélszolgálati busz bemutatását megelőző egyeztetésen többek között téma volt az orosz – ukrán háború okozta migráció kezelésében betöltött kiemelt szerepünk, valamint a hazánkban élő külföldiek számának alakulása és a vonatkozó hazai szabályozás.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz történő időpontfoglaláshoz - az eddigiekhez hasonlóan - kötelező megadni az ügyintézéssel érintett ügyfél nevét. Amennyiben jogi képviselőként vagy meghatalmazottként jár el, abban az esetben is az eljárással érintett ügyfél nevét kell megadni. Több ügyfél esetén - ide értve a családokat is - minden ügyfél nevét szükséges megadni. Az időpontfoglalás során az ügyfél teljes nevét (vezetéknév és keresztnév) kell rögzíteni, illetve amennyiben az ügyintézés az EnterHungary rendszeren keresztül indult, a név után kérjük adja meg EH számát (EH betűkódot és 7 vagy 8 számjegy).

 

A fentiektől eltérő időpontfoglalásokat a Főigazgatóság törli. A törlésről a Főigazgatóság tájékoztatást küld a foglaláskor megadott e-mail címre.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lefoglalt időpontban kizárólag a foglalásban szereplő ügyfeleket áll módunkban fogadni! Amennyiben a megadott időpontban a foglalásban feltüntetettől eltérő személy jelenik meg, a Főigazgatóságnak nem áll módjában az illetőt a lefoglalt időpontban fogadni. Az így időpontfoglalás nélkül megjelenő ügyfelek ügyintézésére az általános eljárásrend szerint kerül sor.

 


Dear Client,

 

Please be informed that - following the previous practice - when booking an appointment with the National Directorate-General for Aliens Policing (NDGAP) it is required to provide the name of the client concerned. In case you are acting as a legal representative or as an authorized representative, you are also required to provide the name of the client concerned in the procedure. In case of multiple clients - including families -, the name of each client must be provided. When booking an appointment the full name of the client (surname and first name) must be entered and if the procedure was initiated via EnterHungary the EH number (letter code EH with 7 or 8 digits) must be provided together with the name.

 

Appointments different from the above will be cancelled by the NDGAP. A notification of the cancellation will be sent by the NDGAP to the e-mail address provided at the time of booking.

 

Please note that we are only able to receive clients whose names are indicated in the reservation for the booked appointment. If a person different from the one indicated in the reservation appears at the booked time, the NDGAP is unable to receive him/her at the time booked. For clients appearing at NDGAP without an appointment described above client service will be provided in accordance with the general procedure."

 

Read more...

LOGO kicsiTisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 1-től az alábbi kérelmek kizárólag elektronikus úton (Enter Hungary) nyújthatók be:

 

–        a regisztrációs igazolás,

–        tartózkodási kártya,

–        állandó tartózkodási kártya,

–        huzamos tartózkodási kártya iránti,

–        a tartózkodási engedély hosszabbítása,

–        a nemzeti és EK letelepedési engedély iránti kérelmek,

–        a szálláshelybejelentés.

 

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a kiemelt foglalkoztatók, a jogi képviselők, valamint a képviseletet ellátó jogi személyek is kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be kérelmet, kivéve azon kérelmek esetében, amelyek minden esetben csak személyesen nyújthatók be (belföldi kérelmezés kivételes méltánylást érdemlő körülmény megjelölésével, illetve külképviseleten indítható tartózkodási engedély kérelmek).

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a meghívólevél hatósági záradékolása iránti kérelmet, illetve a látogatás célú tartózkodási engedély kérelmet 2023. január 1-től nem lehet benyújtani.

 

Minden esetben javasoljuk ügyfeleinknek, hogy előzetesen tájékozódjanak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapján!

Read more...

DSC 1617

Ünnepélyes kórházparancsnoki állománygyűlés került megtartásra a Készenléti Rendőrségen 2022. december 22-én, amely rendezvényre meghívásra került dr. Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár, prof. dr. Bedros J. Róbert, miniszterelnöki főtanácsadó, országos kórház-főparancsnok helyettes; Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos és a delegáló szervezetek vezetői.

 

A rendezvény elöljárója Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, országos kórház-főparancsnok volt, aki ezúton köszönte meg a kórházparancsnokok áldozatos munkáját és az együtt töltött 999 nap folyamán nyújtott kiemelkedő munkájukat. Az Országos Kórház-főparancsnokság az egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 29-én jött létre a Rendőrség, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Honvédség állományának tagjaiból azzal a céllal, hogy egységes irányítás alatt történjen a SARS2 vírus elleni védekezés a magyar kórházakban és idősotthonokban.

Az állománygyűlésen beszédet mondott még dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár is, aki szintén megköszönte a kórházparancsnokok példátlan és kitartó munkáját.

DSC 1549

 

DSC 1594

Read more...

Idén első alkalommal szervezett Főigazgatóságunk adománygyűjtést az advent közeledtével a rászorulók részére. Az összegyűlt adományok két részletben lettek kiosztva.

A korábban (december 16-án), már a kórházban lévő gyermekek számára eljuttatott játékok és édességek mellett több csomagnyi tartós élelmiszert – liszt, cukor, olaj, tészta, konzerv – és tisztálkodási szereket is kaptunk kollégáinktól adományként, melyet a MikulásGyár részére juttattunk el.

DSC01538 honlapra

Read more...

DSC00660

 

Idén első alkalommal szervezett Főigazgatóságunk adománygyűjtést az advent közeledtével.

 

Az összegyűjtött adományokat egy, a gyermekek ellátásra specializálódott (Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet) kórház számára adtuk át december 16-án.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság olyan kezdeményezéshez csatlakozott, amely segítségnyújtásra, adományozásra irányult. A Főigazgatóság állománya segítőkészen állt ehhez a nemes célhoz, így hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze, mellyel hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekek kórházban töltött napjait örömtelibbé tegyék. A felajánlásoknak köszönhetően több doboznyi adomány juttatunk el a kórháznak, többek között rengetek játékot, édességet és gyümölcspürét a kisebbek számára.  

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. december 22. és 2023. január 6. között az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság ügyfélszolgálati irodáiban az ügyfélfogadás változatlan.

 

Read more...

Financial Assistance Program

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

hogy 2022. október 28-án pénteken az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság pécsi ügyfélszolgálata (Pécs, Csend u. 3.) zárva tart.

Azon kedves ügyfeleinket, akik az interneten előzetesen időpontot foglaltak erre a napra, munkatársaink elektronikus levélben értesítik az ügyintézés lehetőségeiről.

 

Megértésüket köszönjük.

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

 hogy 2022. október 31-én (hétfőn) és november 1-jén (kedden) ügyfélszolgálati irodáink ZÁRVA tartanak.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 


 

 

Dear Clients!

 

Please note that all of our offices will be CLOSED on the 31st of October and on the 1st of November 2022.

 

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tájékoztatása

az Ukrajnából érkező menekültek részére

 

Az eddigiektől eltérően, az orosz-ukrán háború elől menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmüket a 1117 Budapest, Budafoki út 60. szám alatti „A” épület menekültügyi ügyfélszolgálati irodájában tudják benyújtani nyitvatartási időben – hétfőtől-csütörtökig 8:00-14:00 óráig, pénteken 8:00-11:30-ig.

Egyúttal a 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálaton az ügyintézés megszűnt. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság megértésüket és együttműködésüket köszöni!

Ügyfeleink a menedékes eljárással kapcsolatos aktuális tájékoztatókat, valamint a kérelem benyújtásához szükséges adatlapot továbbra is megtalálják az OIF honlapján ukrán, angol és magyar nyelven . A menedékes státusz iránti kérelem benyújtására személyesen van lehetőség az OIF ügyfélszolgálatain, azonban a kérelmezők adataikat előzetesen bármikor feltölthetik a „Menedekes” applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Ezen túlmenően továbbra is lehetőség van a kormányablakoknál is a menedékes elismerés iránti kérelem benyújtására.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. október 21. 06.00 órai adatok alapján – 31 290 eddig menedékes státusz iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, eddig 27 921 fő esetében született elismerő döntés.

 

 Budapest, 2022. október 21.

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

 hogy 2022. október 15-én, szombaton ügyfélszolgálati irodáink ZÁRVA tartanak.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

Dear Clients!

 

Please note that all of our offices will be CLOSED on Saturday, 15th of October 2022.

 

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Ukrajnából érkező menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtására 2022. október 17. hétfőtől a  1117 Budapest, Budafoki út 60. szám alatti „A” épület menekültügyi ügyfélszolgálati irodánkban lehetséges.

Ügyfélfogadás ideje:

hétfőtől csütörtökig:  8:00-14:00

pénteken: 8:00-11:30

 

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. október 17-től a 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatti ügyfélszolgálati irodában az ügyintézés megszűnik.

Kérjük, szíveskedjenek a Budafoki út 60. szám alatti ügyfélszolgálati irodát igénybe venni ügyintézés céljából.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Budapest, 2022. október

 

Read more...

honlapra

Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy főigazgató úr 2022. október 7-én bemutatkozó látogatáson fogadta a Török Köztársaság magyarországi nagykövetét, Őexc. Cavidan Gülşen KARANIS EKŞIOĞLU asszonyt. A találkozó középpontjában a migrációs területen történő együttműködés további erősítése állt.

Read more...

bp rig üszi B épület 2022-03-10 1

Már több mint 30 000 menedékes elismerés iránti kérelmet regisztrált az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta.

A kérelmet benyújtók döntő többsége családos – édesanyák és gyermekeik. Kezdetben a menedékes kérelmet az Ukrajnából menekülők csak az ügyfélszolgálatainkon nyújthatták be. Azonban a Főigazgatóságunk az ügyintézés gyorsítása és gördülékenyebbé tétele érdekében lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy kérelmeiket online és mobil applikáción keresztül is benyújthassák. Ezen túlmenően lehetőség nyílt a kormányablakoknál is a menedékes elismerés iránti kérelem benyújtására.

A kérelmek elbírálása folyamatos, eddig 26 766 fő esetében született elismerő döntés. 

 

2022.09.23

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Több mint 60 külföldi hallgató vett részt a 2022. szeptember 21-i Információs napon, amelyet azzal a céllal rendeztek meg, hogy alapvető ismereteket szerezzenek a magyar jogszabályokról és megkönnyítsük az adminisztrációs feladataikat.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának képviselői, Dr. Borsa Csaba rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos igazgató és Dr. Bartók Judit rendőr őrnagy, az Engedélyügyi Osztály vezetője, valamint Kovács József rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője tettek látogatást a Soproni Egyetemen. Prof. Dr. Lakatos Ferenc kutatási és külügyi rektorhelyettes fogadta a vendégeket és nyitotta meg az eseményt.

A hallgatók a „Külföldi hallgatók jogszerű tartózkodása Magyarországon”, valamint „A magyar rendőrség általános feladatai” c. témakörökben tájékozódhattak Dr. Borsa Csaba és Kovács József előadásában.

Az ismertetők után a hallgatóknak lehetőségük nyílt tartózkodási engedély, valamint regisztrációs igazolás iránti kérelmüket benyújtani, továbbá meghosszabbítani a lejárt okmányokat, egyedülálló módon a Főépület elé kitelepült idegenrendészeti buszban.

A program során a külföldi hallgatók hasznos információkkal gazdagodtak, továbbá, a hallgatók a Campus területén meg tudták kezdeni a tartózkodási engedélyhez kapcsolódó ügyintézést.  

 

2022. szeptember 22.

Read more...

DSC09745 honlapra

A két szervezet közötti együttműködés hatékonyabbá tételét célzó megállapodást írt alá az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) főigazgatója és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) vezérigazgatója.   

Az eddigi szakmai együttműködést a két szervezet 2022. szeptember 21-én írásban is megerősítette. A megállapodásban kölcsönös elkötelezettségüket fejezték ki a közokirat-hamisítások elleni fellépésben. Az OFFI fordító valamint tolmács gyakornokai részére lehetőséget biztosít a Főigazgatóság, hogy megismerjék tevékenységünket és tolmácsolási gyakorlat szerezzenek.

Az OIF és OFFI közötti együttműködési megállapodást Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy főigazgató és Dr. Németh Gabriella vezérigazgató látta el kézjegyével. 

A megállapodás aláírásának egy színvonalas szakmai tartalommal ellátott workshop adott keretet, amelyen a két szervezet részéről összesen több mint harminc munkatárs vett részt. A meghívott vendégeket az OFFI vezérigazgatója dr. Németh Gabriella köszöntötte, majd előadásában beszélt az aggályosnak tűnő iratokról és a fordításhitelesítésről. Az OFFI jogszabály alapján ellátott közfeladatairól dr. Kántor Ákos tartott tájékoztatást. Az előadás sorozatot Dr. Ugróczky Mária zárta „Az OFFI hitelesítési és fordítási gyakorlata” címmel.  Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy főigazgató zárszavában rávilágított a két intézmény együttműködésének szükségességére. 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önt, hogy az OIF Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság ügyfélszolgálatainak nyitvatartási ideje 2022. szeptember 15-étől megváltozik.

Ez érinti az előzetes időpontfoglalásokat is.

8000 Székesfehérvár, József Attila u. 38.

Hétfő

07.30-17.00

Kedd

07.30-16.00

Szerda

07.30-16.00

Csütörtök

07.30-16.00

Péntek

Nincs ügyfélfogadás

2800 Tatabánya, V, Győri út 13.

Hétfő

08.30-16.30

Kedd

08.30-15.00

Szerda

Nincs ügyfélfogadás

Csütörtök

08.30-15.00

Péntek

Nincs ügyfélfogadás

8200 Veszprém, Levendula utca 1.

Hétfő

08.30-16.30

Kedd

08.30-15.00

Szerda

Nincs ügyfélfogadás

Csütörtök

08.30-15.00

Péntek

Nincs ügyfélfogadás

Kérjük, hogy a foglalása ügyében a regionális igazgatósággal a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén vegye fel:

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: 06/22/510-650.

 

Együttműködését megköszönjük!

 

 

 

Dear Clients!

 

We would like to inform you that the opening hours of the Regional Directorate of Central Transdanubia's Client service offices will change from the 15th of September 2022.

This also affects pre-booked appointments.

8000 Székesfehérvár, József Attila u. 38.

Monday

07.30-17.00

Tuesday

07.30-16.00

Wednesday

07.30-16.00

Thursday

07.30-16.00

Friday

No service

2800 Tatabánya, V, Győri út 13.

Monday

08.30-16.30

Tuesday

08.30-15.00

Wednesday

Nincs ügyfélfogadás

Thursday

08.30-15.00

Friday

No service

8200 Veszprém, Levendula utca 1.

Monday

08.30-16.30

Tuesday

08.30-15.00

Wednesday

No service

Thursday

08.30-15.00

Friday

No service

Regarding your reservation, please contact the Regional Directorate at one of the following contact details:

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

phone: 06/22/510-650.

 

Thank you for your understanding!

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Igazságügyi Minisztérium és Konzorciumi Partnere, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány együttműködésében megvalósuló BBA-5.4.5/10-2019-00001 azonosítószámú „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” elnevezésű projektje keretében elkészült tanulmánykötetek:

 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséért az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság minden ügyfélszolgálati irodájába kötelező a maszk viselése valamint a kézfertőtlenítő használata.

Továbbá arra kérjük ügyfeleinket, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe ügyfélszolgálati irodáinkat, részesítsék előnyben az elektronikus kérelembenyújtási lehetőségeket.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Budapest, 2022. augusztus 25. 

 


 

 

Dear Clients!

 

Please be informed, for the prevention of spreading of the corona virus, in all of the National Directorate-General for Aliens Policing client service offices it is a mandatory to wear mask and to use hand sanitizer.

Furthermore, we request our clients in case of fever or flu symptons, please do not use our client service offices, prioratize the electronical options.

 

Thank you for your understanding!

 

Budapest, 25. August 2022 

Read more...

LOGO kicsi

Új emberkereskedelem elleni kampányt indított az EBESZ

 

A "Be Safe" elnevezésű médiakampány kifejezetten az Ukrajnából érkező menekültek védelmét célozza.

 

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó Különleges Képviselőjének Irodája a Thomson Reuters hírügynökséggel együttműködve 2022. július 27-én indította el az ukrajnai menekültek szükségleteire reflektáló online kampányát.

 

Az online kampányt indokolja, hogy az emberkereskedelem üzleti modellje az utóbbi években az internetre tevődött át, az áldozatok szexuális kizsákmányolás-célú toborzása és hirdetése főként online történik. Az adatok szerint a humanitárius válság kezdete óta az online keresések forgalmában jelentősen megnőtt az érdeklődés az ukrán nőkkel és lányokkal kapcsolatos szexuális jellegű tartalmak és szolgáltatások iránt.

 

A kampány megelőzés céljából tájékoztatást nyújt az emberkereskedelem kockázatairól és a kockázatok mérséklése érdekében javasolt lépésekről. Széles körben közzéteszik továbbá az ukrán állampolgárok számára rendelkezésre álló információs csatornákat, illetve az egyes országok segélyvonalainak és áldozatsegítő szervezeteknek az elérhetőségeit.
Magyarországon az ukrajnai menekültek számára is ingyenesen elérhető az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában a +36 80 20 55 20 telefonszámon.

 

A kampányról bővebben az alábbi elérhetőségen tájékozódhat:

Honlap: https://www.helpforukrainians.info/

 

Forrás: https://emberkereskedelem.kormany.hu/uj-emberkereskedelem-elleni-kampanyt-inditott-az-ebesz

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. augusztus 8-tól az 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodánk nyitvatartási ideje az alábbiak szerint módosul:

 

hétfő:              8:00-15:00

kedd:              8:00-15:00

szerda:           8:00-15:00

csütörtök:      8:00-15:00

péntek:           8:00-13:00

 

Szíves megértésüket köszönjük!

 

Шановні Замовники/Клієнти!

 

Повідомліємо Вас, що з 8 серпня 2022 року години роботи нашого офісу обслуговування змінюється за адресою 1108 Будапешт, вулиця Harmat 131.

 

Понеділок: 8:00-15:00

Вівторок: 8:00-15:00

Середа: 8:00-15:00

Четвер: 8:00-15:00

П'ятниця: 8:00-13:00

 

Дякуємо за розуміння!

 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. augusztus 4-én 8 és 16 óra között az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság szekszárdi épületében hálózati karbantartás miatt áramszünet lesz.

Erre a napra az ügyfélfogadás nem lesz lehetséges.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy mentesül az igazgatási szolgáltatási díj megfizetésének kötelezettsége alól :

 • ·az ukrán állampolgár tartózkodási engedély kiadása vagy meghosszabbítása iránti kérelme
 • ·a tanulmányi célú tartózkodási engedély kiadását vagy meghosszabbítását kérelmező, aki magyar állami ösztöndíjban részesül, pl. Stipendium Hungaricum ösztöndíjas vagy aki miniszter által biztosított tanulmányi támogatásban részesül 
 • ·az belorusz állampolgár tanulmányi vagy munkavállalási célú tartózkodási engedély kiadása vagy meghosszabbítása iránti kérelme

A fenti esetekben az eljárási díjat nem kell leróni! 

 

Dear Clients,

we hereby inform you that the following cases are exempt from payment of administrative fee:

 • ·issue of residence permit or extension of residence permit of Ukrainian citizens
 • ·issue of residence permit or extension of residence permit for purpose of studies, or employment of Belorussian citizens
 • ·applications for issue or extension of residence permits for purpose of studies of those, who receive Hungarian State Scholarship e.g. Stipendium Hungaricum, or the ones who have for-study ministerial sponsorship

In the above cases, the administrative fee does not have to be paid off!

 

Informamos a Estimados Clientes,

que los siguientes aplicantes no tienen que pagar la tarifa administrativa :

 • ·aplicación/prolongación de permiso de residencia de los ciudadanos ucránios
 • ·
 • ·aplicación/prolongación de permiso de residencia con objetivo de estudio de los que reciben beca húngara (por ejemplo: Stipendium Hungaricum) o de los que reciben apoyo al estudio del ministro

En los casos mencionados no tienen que pagar la tarifa administrativa!

 

Уважаемые клиенты, 

уведомляем вас, что освобождаются от уплаты сбора за административные услуги:

 • ·заявления   о выдаче или продлении вида на жительство гражданина Украины
 • ·заявления о выдаче или продлении вида на жительство гражданина Белоруссии с целью учебы или работы
 • ·заявления на выдачу или продление вида на жительство с целью обучения, если заявитель получает стипендию венгерского государства, например, стипендию Stipendium Hungaricum, или получает грант от Министерства.

 

В вышеуказанных случаях плата за процедуру не взимается!

 

2022. július 11., hétfő

Read more...

LOGO kicsi

Üdvözöljük Magyarországon!

 

Kérem, engedje meg, hogy magyarországi tartózkodását néhány fontos és hasznos információval segítsük.

 

Amennyiben Ön, vízumköteles harmadik országbeli állampolgár, a jelenleg hatályos uniós, schengeni és nemzeti jogszabályok szerint Magyarország területére, valamint a schengeni térségbe kizárólag érvényes vízummal utazhat be, amennyiben száznyolcvan napon belül kilencven napot meg nem haladóan kíván hazánkban tartózkodni. (Figyelem: az Európai Unió tagállamai közül 5 ország - Bulgária, Ciprus, Horvátország, Írország és Románia - továbbra sem része a schengeni térségnek, ide tehát a schengeni vízum főszabály szerint nem érvényes). Az Egyesült Királyság állampolgárai pedig továbbra is vízummentesen utazhatnak be száznyolcvan napon belül legfeljebb kilencven napig terjedő időtartamban Magyarország területére.

 

A vízummentes országok listája a www.kulugyminiszterium.hu honlapon található az „Utazás Magyarországra” menüpont alatt. Aki ezen a listán nem szerepel, az vízumkötelezett a schengeni térségbe. A schengeni vízum- és beutazási szabályok csak a 90 napot meg nem haladó, úgynevezett rövid időtartamú tartózkodásra vonatkoznak. Ennek alapján a vízum birtokosa a számára a vízumban meghatározott érvényességi időn belül legfeljebb a tartózkodási napok számával megegyező ideig tartózkodhat a schengeni térségben így hazánkban. (Figyelem: amennyiben vízuma, úgynevezett korlátozott területi érvényességű, illetve netán csak Magyarországra érvényes, az ezen kívüli tagállamokba nem léphet be vele). Arról, hogy pontosan mely országok tartoznak a schengeni tagállamok közé, a Wikipedia Schengen Area oldaláról tájékozódhat.

 

Amennyiben magyarországi tartózkodása során úti okmányát, a benne lévő érvényes vízummal elveszti, ellopják, vagy az megsemmisül, okmánya haladéktalan pótlására lesz szükség. Az okmánypótlás személyes megjelenéshez kötött, illetve ahhoz, kérjük, hozza magával az alábbiakat:

 

Lopás esetén rendőrségi jegyzőkönyv, vesztés, megsemmisülés esetén a vízumbirtokos írásos nyilatkozata az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (továbbiakban: OIF) felé annak körülményeiről, érvényes úti okmánya, részvétel tényének és résztvevői minőségének igazolása a FINÁ-tól.

 

A vízumban foglalt tartózkodási idő meghosszabbítására, azaz vízumhosszabbításra szintén van lehetőség kivételes esetben, az alábbiak szerint, melyet a hosszabbítást kérőnek kell igazolnia.

 

Felmerülhet humanitárius ok (általában vis maior folytán: időjárási, technikai, egészségügyi akadályok stb.), vagy a foglalkozásból és foglalkoztatásból eredő, azzal összefüggő személyes vagy elháríthatatlan ok (FINÁ-n való további részvétel indokolt például) folytán. A tartózkodás időtartama a meghosszabbítást követően sem haladhatja meg a 90 napot.

 

A kérelmet formanyomtatványon, legkésőbb a vízuma érvényességének utolsó napján kell benyújtania, amely során személyes megjelenésére szükség van. Ennek során be kell mutatnia érvényes úti okmányát, illetve a kérelemhez mellékelni kell egy darab arcfényképet, valamint a tartózkodás és a ki- vagy továbbutazás feltételeinek fennállását igazoló okiratokat, így annak FINA által történő igazolását. A meghosszabbítás ugyanakkor nem vezethet a vízum eredeti céljának megváltozásához.

 

A regionális igazgatóság a vízum meghosszabbítása iránti kérelemről azonnal dönt és amennyiben a kérelemnek helyt ad, új vízumbélyeget állít ki. A meghosszabbított vízum területi érvényessége mindazon schengeni államra kiterjed, amelyre az eredeti vízum érvényes volt.

 

A vízum pótlására, továbbá a vízum meghosszabbításra vonatkozó kérelmet a kérelmező a magyarországi szálláshelye szerint illetékes OIF regionális igazgatóságán tudja előterjeszteni.

 

Budapesti és Pest Megyei szálláshely esetén az OIF Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóságánál.

Cím: 1117. Bp. Budafoki út 60., telefonszám: +36 1 463-9100.

 

Szegedi szálláshely esetén az OIF Dél-alföldi Regionális Igazgatóságánál.

Cím: 6724 Szeged, Bakay Nándor u. 3/A., telefonszám:+36 62 795 150.

 

Debreceni szálláshely esetén az OIF Észak-alföldi Regionális Igazgatóságánál.

Cím: 4033 Debrecen, Sámsoni út 145., telefonszám: +36 52 503 840.

 

Soproni szálláshely esetén az OIF Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságánál.

Cím: 9700 Szombathely, Kisfaludy S. u. 1., telefonszám: +36 94 320 423.

9026 Győr, Szövetség u. 17., telefonszám:  +36 96 510 700.

 

Egyebekben az OIF telefonos ügyfélszolgálata (Call Center) a +36 1 463 92 92 telefonszámon hétfő - csütörtök 07:30-16:00 között, valamint pénteken 07:30-13:30 között érhető el.

 

Tájékoztatjuk, hogy fenti elérhetőségek mellett angol nyelven részletesen tájékozódhat továbbá a www.oif.gov.hu honlapon.

 

Eredményes magyarországi tartózkodást kívánunk!

 

Budapest, 2022. június 15.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okok miatt Call Centerünk átmenetileg nem üzemel.

 

 

Megértésüket köszönjük.

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 hogy 2022. június 6-án ügyfélszolgálati irodáink, ünnepnap miatt ZÁRVA tartanak.

Megértésüket köszönjük!

 

Шановні Замовники!

Інформуємо наших шановних клієнтів,

 що 6 червня 2022 року наші офіси обслуговування клієнтів будуть закриті у зв’язку з державними святами.

 

Дякую за розуміння.

 

Read more...

LOGO kicsi

 

TISZTELT ÜGYFELEK!

 

A BUDAPESTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK NYITVATARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN AZ ALÁBBI VÁLTOZÁSRÓL TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET:

 

2022. JÚNIUS 8-ÁN (SZERDÁN) A BUDAFOKI ÚTI ÉS A SZEGEDI ÚTI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐEN

 12 ÓRÁIG LESZ NYITVA.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

 

 

 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk az Ukrajnából menekülőket, hogy 2022. április 29-től rendszeres létfenntartási támogatás csak az elismert menedékesnek jár.  A támogatás folyósítása érdekében a szálláshelyük szerinti illetékes járási hivatalnál minden hónap utolsó napjáig megjelenési kötelezettségüknek eleget kell tenniük.  (https://jarasinfo.gov.hu/)

A 2022. április 29. előtt szabályosan benyújtott támogatás iránti kérelmek az elismerésüket kérelmezők esetében is érvényesek.

2022. május 9-től lehetősége van az Ukrajnából menekülőknek a menedékes kérelmüket a kormányablakban is benyújtani. Amennyiben adataikat előzetesen elektronikusan feltöltik a „Menedekes” applikáció vagy az Enter Hungary felületén keresztül, úgy a személyes megjelenési kötelezettségüknek a kormányablakban is eleget tehetnek (https://kormanyablak.hu/hu/kormanyablakok)

 

2022. május 4.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 27. 6.00 órai adatok alapján - eddig 23 347 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 14 569 fő esetében született elismerő döntés.

 

Továbbra is naponta több száz új menedékes elismerés iránti kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. A kérelmezők közül egyre többen élnek az elektronikus ügyintézés lehetőségével. Az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően, már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges. A kérelem benyújtására a Főigazgatóság ügyfélszolgálatain, illetve a kormányablakokban van lehetőség ügyfélfogadási időben.

Budapest, 2022. május 27.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 24. 6.00 órai adatok alapján - eddig 22 645 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 13 634 fő esetében született elismerő döntés.

 

Továbbra is naponta több száz új menedékes elismerés iránti kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. A kérelem benyújtására a Főigazgatóság ügyfélszolgálatain, illetve a kormányablakokban van lehetőség ügyfélfogadási időben.

Az ügyfélszolgálatokra való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a „Menedekes” applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapján keresztül. Az applikáció segítségével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően, már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.

Budapest, 2022. május 24.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 23. 6.00 órai adatok alapján - eddig 22 304 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált, ebből 11 428 fő 18 év alatti kérelmező. A kérelmet benyújtók döntő többsége család – édesanyák és gyermekeik.

Az Ukrajnából menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmet a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben benyújthatják. Az ügyintézés további egyszerűsítése érdekében 2022. május 9-től lehetőségük van a menedékes kérelmüket már a kormányablakban is benyújtani, melyről a Főigazgatóság és a kormányablakok weboldalán is megtalálható egy rövid videós tájékoztató. Amennyiben a kérelmezők adataikat előzetesen elektronikusan feltöltik a „Menedekes” applikáció vagy az Enter Hungary felületén keresztül, úgy a személyes megjelenési kötelezettségüknek az ország 321 kormányablakának egyikében is eleget tehetnek. A kormányablakok elérhetőségéről és az ügyfélfogadási időpontokról a kormányablak honlapján tájékozódhatnak. 

Read more...

LOGO kicsi

Már a kormányablakokban is lehet kérelmezni a menedékes státuszt

 

Újabb, az ukrajnai háború elől menekülőket segítő jogszabályt fogadott el a kormány: május 9-től a kormányablakokban is benyújtható a menedékeskénti elismerés iránti kérelem, nemcsak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál.

A videót ide kattintva tekintheti meg.

 

 

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság felhívja a figyelmet, hogy a korábbiaktól eltérően, az Ukrajnából menekülők a Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a továbbiakban kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben nyújthatják be menedékes kérelmüket.

 

A Főigazgatóság ügyfélszolgálatára való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a „Menedekes” applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapjáról. Az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően, már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.

A honlapunkon továbbra is folyamatosan frissítjük a háború elől érkezőknek szóló három nyelven elérhető tájékoztatatóinkat.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 13. 6.00 órai adatok alapján - eddig 21 320 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 11 647 fő esetében született elismerő döntés.

 

Budapest, május 13.

Read more...

LOGO kicsi

Шановні Замовники!

 

Повідомляємо Вас, що з 11.05.2022 року ми приймаемо замовників з України з метою подання заяви про визнання притулку та отримання гуманітарного дозволу на проживання або дозвіл на тимчасове проживання по наступному:

Місце прийому: 1108 Будапешт, вул Harmat 131.

Графік прийому: З понеділка по п'ятницю з 8.00 до 16.00

Ми також повідомляємо Вас, що в нашому офісі обслуговування замовників за адресою 1108 Будапешт, вул Harmat 131 прийматимуться лише вищеназначена база замовників .

Розгляд інших видів справ доступні в будні в робочий час в наших офісах обслуговування замовників, які знаходиться за адресою 1135  Будапешт, вул Szegedi 35-37., або 1117 Будапешт, вул Budafoki 60.

 

Дякуємо за розуміння та співпрацю!

 

Будапешт, 11 травня 2022 року

 

Національне Генеральне Управління у Справах Іноземців

Регіональна Дирекція Будапешта та Пешта

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Ukrajnából érkező menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtása és humanitárius tartózkodási engedély, illetve ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás kiállítása céljából megjelenő ügyfelek fogadására 2022. május 11-től az ügyfélfogadást az alábbiak szerint biztosítjuk.

 

Ügyfélfogadás helyszíne:        1108 Budapest, Harmat utca 131.

Ügyfélfogadás ideje:               hétfőtől péntekig 8:00-tól 16:00 óráig

 

 

Ügytípusok:

-          Kizárólag Ukrajnából érkezők ideiglenes védelem (menedékeskénti elismerés) iránti kérelmeinek benyújtása

-          Menedékes kérelmezők és menedékes jogállásúak szálláshelyváltozásának, vagy egyéb adatváltozásának bejelentése

-          Menedékes kérelmezők és menedékes jogállásúak számára humanitárius célból kiállított tartózkodási engedély kiállítása

-          Ukrajna felől érkező nem ukrán harmadik országbeli állampolgárok ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással való ellátása

 

Ügyfélkör:      Budapest főváros, valamint Pest megyében szálláshellyel rendelkező külföldiek 

 

Megközelítés:

-            Örs Vezér tértől és a Kőbánya-Kispest metróállomástól a 85-ös és/vagy a 85E busszal lehet megközelíteni és a Tavas utcai megállónál leszállva 2-3 perc gyaloglással elérhető

-            Kőbánya-Kispest metróállomástól a 68-as busszal a Sportliget megállónál leszállva 1 perc gyaloglással elérhető.

-            A Kőbánya alsó vasútállomástól a 185-ös busszal megközelíthető a Sportliget megállónál leszállva 1 perc gyaloglással elérhető.

 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban ezen időponttól kizárólag a fenti ügyfélkör fogadása történik. Egyéb típusú ügyek intézése a 1135 Budapest, Szegedi út 35-37. szám, illetve 1117 Budapest, Budafoki út 60. szám alatti ügyfélszolgálati irodáinkban lehetséges.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Budapest, 2022. május 11.

 

 

                                                                       Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság


 

Read more...

LOGO kicsi

Továbbra is naponta több száz új menedékes kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. Munkatársaink folyamatosan rögzítik a külföldiek adatait és kérelmeit, hogy a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássák el a segítséget kérőket. A kérelem benyújtására a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodájában, illetve a tegnapi naptól a kormányablakokban is lehetőség van, ügyfélfogadási időben.

A Főigazgatóság és a kormányablak ügyfélszolgálatára való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a „Menedekes” applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 10. 6.00 órai adatok alapján - eddig 20 762 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 10 825 fő esetében született elismerő döntés.

Read more...

LOGO kicsi

Az Ukrajnából menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmet az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben benyújthatják. Az ügyintézés további egyszerűsítése érdekében 2022. május 9-től, hétfőtől lehetőségük van a menedékes kérelmüket a kormányablakban is benyújtani. Amennyiben adataikat előzetesen elektronikusan feltöltik a „Menedekes” applikáció vagy az Enter Hungary felületén keresztül, úgy a személyes megjelenési kötelezettségüknek az ország 321 kormányablakának egyikében is eleget tehetnek. A kormányablakok elérhetőségéről és az ügyfélfogadási időpontokról a kormányablak honlapján tájékozódhatnak.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 9. 6.00 órai adatok alapján - eddig 20 492 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 10 546 fő esetében született elismerő döntés.

 

Budapest, 2022. május 9.

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 5. 6.00 órai adatok alapján - eddig 20 060 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 9 844 fő esetében született elismerő döntés. A kérelmet benyújtók több mint fele, 10 447 fő 18 év alatti kérelmező volt.

 

Egyre többen használják az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság „Menedekes” elnevezésű ingyenes mobil applikációját, amely az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segít a menedékes kérelem előzetes feltöltésben, adataik elektronikus rögzítésében.

 

Az applikáció segítségével gyorsul az ügyintézési folyamat, ugyanakkor az adatok elektronikus rögzítése még nem minősül a kérelem benyújtásának, az elektronikus adatrögzítést követően továbbra is szükséges személyesen megjelenni a fénykép és ujjnyomat rögzítése céljából. A mobil applikáció mellett az Enter Hungary felületen keresztül is lehetőség van a menedékes kérelem előzetes benyújtására, a kérelmező adatainak rögzítésére.

 

Budapest, 2022. május 5.

Read more...

LOGO kicsi

Az Ukrajnából menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmet az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben benyújthatják. Az ügyintézés további egyszerűsítése érdekében 2022. május 9-től lehetőségük lesz a menedékes kérelmüket a kormányablakban is benyújtani. Amennyiben adataikat előzetesen elektronikusan feltöltik a „Menedekes” applikáció vagy az Enter Hungary felületén keresztül, úgy a személyes megjelenési kötelezettségüknek a kormányablakban is eleget tehetnek.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 4. 6.00 órai adatok alapján - eddig 19 849 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 9 441 fő esetében született elismerő döntés.

 

Budapest, 2022. május 4.

Read more...

LOGO kicsi

Továbbra is naponta több száz új menedékes kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. A kérelem benyújtására az ország bármely ügyfélszolgálati irodáján, ügyfélfogadási időben lehetőség van.

 

A Főigazgatóság ügyfélszolgálatára való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a „Menedekes” applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapján keresztül. Az applikáció segítségével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően, már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 3. 6.00 órai adatok alapján - eddig 19 672 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. május 3.

Read more...

LOGO kicsi

Шановний клієнт!

 

Інформуємо біженців з України, що з 29 квітня 2022 року регулярна прожиткова допомога надаватиметься лише тим, хто отримав статус тимчасового захисту. Заявку можна подати до компетентного районного управління у вашому регіоні за місцем перебування (https://jarasinfo.gov.hu/)

Заявки на допомогу, подані належним чином до 29 квітня 2022 року, будуть дійсними для заявників на визнання тимчасового захисту.

 

З 9 травня 2022 року біженці з України також матимуть можливість подавати заяву про надання тимчасового захисту через урядове вікно. Якщо  дані заздалегідь будуть завантажені в електронному виді через додаток „Menedekes” або на сайті Enter Hungary, то обов’язки щодо особистої явки можна виконати в урядовому вікні.

 (https://kormanyablak.hu/hu/kormanyablakok)

 

 

 

4 травня 2022 р.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Érdeklődő!

 

2022. május 9-től lehetősége van az Ukrajnából menekülőknek a menedékeskénti elismerésre irányuló kérelmüket a kormányablakban is benyújtani. Amennyiben adataikat előzetesen elektronikusan feltöltik a „Menedekes” applikáció vagy az Enter Hungary felületén keresztül, úgy a személyes megjelenési kötelezettségüknek a kormányablakban is eleget tehetnek (https://kormanyablak.hu/hu/kormanyablakok).

 

Az elismert menedékes részére a Főigazgatóság a tartózkodási engedélyt (plasztik kártya) minden esetben a menedékeskénti elismerését kérő által megadott címre postai úton küldi ki.

 

A hatályos rendelkezések értelmében rendszeres létfenntartási támogatás csak az elismert menedékesnek jár. A 2022. április 29. előtt szabályosan benyújtott támogatás iránti kérelmek az elismerésüket kérelmezők esetében is érvényesek, ügyfeleinknek ennek kapcsán további teendője nincs.

 

A 6. életévét betöltött elismert menedékesnek a szálláshelye szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályát (https://jarasinfo.gov.hu/) kell felkeresni és ott szolgáltatást kérőként regisztrálni. A 6. életévét betöltött, de a 18. életévét be nem töltött menedékes helyett a törvényes képviselője is eleget tehet a megjelenési kötelezettségnek.

 

A regisztráció feltétele a rendszeres létfenntartási támogatás folyósításának. Emellett a menedékes a rendszeres létfenntartási támogatás havi folyósítása érdekében, az ideiglenes védelem időtartama alatt, a regisztrációt követően is minden hónap utolsó napjáig köteles a szálláshelye szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalnál megjelenni és a foglalkoztatási osztállyal együttműködni.

 

A Főigazgatóság a 6. életévét be nem töltött menedékesek esetében ugyancsak gondoskodik a rendszeres létfenntartási támogatás folyósításáról, esetükben a járási hivatal előtt megjelenési kötelezettség nincs.

 

A rendszeres létfenntartási támogatás minden hónapban utólag, vagyis első alkalommal a menedékekénti elismerést követő hónapban postai úton kerül folyósításra. Emiatt szükséges, hogy az elismert menedékesek és akiknek eljárása még folyamatban van a szálláshely megváltozását a Főigazgatóság irányába vagy a járási hivatalok előtti havi megjelenéskor bejelentsék.

 

 

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tájékoztatja az Ukrajnából menekülőket, hogy a múlt héten megjelent kormányrendelet alapján 2022. április 29-től rendszeres létfenntartási támogatás csak az elismert menedékesnek jár. A támogatás igénybevétele céljából a menedékes okmány átvételét követően fel kell keresnie a szálláshelye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályát, ahol szolgáltatást kérőként regisztrálnia kell magát.

A 2022. április 29-e előtt szabályosan benyújtott támogatás iránti kérelmek érvényesek.

A Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta ezidáig – 2022. május 2. 6:00 órai adatok alapján – 19 378 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 8 839 fő esetében született menedékesként elismerő döntés.

 

Budapest, 2022. május 2.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a kísérő nélküli kiskorúak számára is biztosítsa a menedékes kérelem benyújtásának lehetőségét.

Azon kiskorúak, akik betöltötték 14. életévüket jogosultak saját maguk benyújtani menedékeskénti elismerés iránti kérelmüket. A kérelem benyújtása során a menekültügyi hatóság megkérdezi a gyermeket, hogy kivel érkezett, szükség esetén egyeztet a családtagokkal. Amennyiben szükséges, a menekültügyi hatóság értesíti a gyámhivatalt, akik gyámot jelölnek ki a gyermek részre - aki lehet valamely családtagja is. Az a 14 év alatti, aki szeretne kérelmet benyújtani, de nincs gyámja, menedékeskénti elismerésre irányuló szándékát jelezheti, számára a menekültügyi hatóság intézkedik gyám kirendelésére.

A Főigazgatóság minden ilyen esetben gondoskodik, arról hogy a gyermek a magyarországi tartózkodáshoz szükséges papírokat megkapja, biztonságos otthona, étele, ruhája legyen, tudjon iskolába járni, és ha kell, orvosi segítséget is kapjon.

A kísérő nélküli kiskorúak menedékes kérelmével kapcsolatosan további információk az OIF honlapján találhatóak.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta ezidáig – 2022. április 29. 6:00 órai adatok alapján – 19 134 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 8 451 fő esetében született elismerő döntés.

Budapest, 2022. április 29.

Read more...

LOGO kicsi

Naponta átlagosan kétszázan keresik fel az egy hete indult  „Menedekes” applikációt, mely az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság saját fejlesztése. Az applikációban lehetősége van a menedékes elismerés iránti kérelmet benyújtóknak adataikat előzetesen feltölteni, vagy ugyanezt megtehetik az Enter Hungary felületen keresztül is. Az elektronikus kérelem benyújtására alkalmas felületek az OIF honlapján keresztül elérhetők. Az adatok elektronikus rögzítését követően továbbra is szükséges személyesen megjelenni a fénykép és ujjnyomat rögzítése céljából. Az elmúlt egy hétben közel kétezer kérelmet adtak be, egyre többen éltek az előzetes adatfeltöltés lehetőségével.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta ezidáig – 2022. április 27. 6:00 órai adatok alapján – 18 596 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 7 797 fő esetében született elismerő döntés.

2022. április 27.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta ezidáig – 2022. április 22. 6:00 órai adatok alapján – 17 690 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, eddig 6725 fő esetében született elismerő döntés.

A Főigazgatóság folyamatosan arra törekszik, hogy az orosz-ukrán háború elől menekülőknek minden segítséget megadjon a regisztrálásban, informálásban, koordinálásban, ezért a héten elindította a „Menedekes” elnevezésű ingyenes mobil applikációját is. Az applikáció segítségével gyorsul az ügyintézés, mivel a menedékes kérelmet a felületen keresztül közvetlenül kitölthetik és azt előzetesen megküldhetik a kérelmezők a menekültügyi hatóság részére.

A fővárosban az Ukrajnából menekülők továbbra is a külön ügyfélfogadási renddel működő, Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán nyújthatják be kérelmeiket. A korábbiaktól eltérően, az Ukrajnából menekülők hétfőtől-szombatig nyújthatják be menedékes kérelmüket.

 

2022. április 22.

Read more...

LOGO kicsi

 A mai naptól elérthető az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság "Menedekes" elnevezésű ingyenes mobil applikációja. A Főigazgatóság munkatársai fejlesztették ki rövid idő alatt azt az egyedi mobil applikációt, mely az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segít a menedékes kérelem feltöltésben, adataik elektronikus rögzítésében. Az alkalmazást az OIF saját erőforrásokból készítette, a fejlesztést az OIF Informatikai Főosztálya végezte. A "Menedekes" elnevezésű applikáció az OIF honlapjáról elérhető felületről "ukran2022.oif.gov.hu" tölthető le, ahol számos hasznos információ is található. Az applikáció jelenleg Androidos készülékeken működik. A menedékes kérelem űrlap magyar és ukrán nyelven érhető el az applikációban.
Az applikáció segítségével gyorsul az ügyintézési folyamat, ugyanakkor az adatok elektronikus rögzítése még nem minősül a kérelem benyújtásának, az elektronikus adatrögzítést követően továbbra is szükséges személyesen megjelenni a fénykép és ujjnyomat rögzítése céljából. Emellett a menekültügyi hatóság a regisztráció során megadott e-mail címen keresztül már előzetesen tájékoztatni tudja a kérelmezőket a lényeges körülményekről, pl. hiánypótlásról.

A mobil applikáció mellett az Enter Hungary felületen keresztül is lehetőség van a menedékes kérelem előzetes benyújtására, a kérelmező adatainak rögzítésére. A felület használatához szükséges egy előzetes regisztráció.
Ezzel egyidőben az elismert menedékest, vagy menedékes kérelmezőt foglalkoztatni kívánó munkáltatók számára is elkészült egy, a foglalkoztatás bejelentését megkönnyítő elektronikus űrlap, mely az Enter Hungary felületen elérhető.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta ezidáig – 2022. április 20. 6:00 órai adatok alapján – 16 733 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

2022. április 20.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Ukrajnából érkező menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtása és humanitárius tartózkodási engedély, illetve ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás kiállítása céljából megjelenő ügyfelek fogadására 2022. április 22-től az ügyfélfogadást az alábbiak szerint biztosítjuk.

 

Ügyfélfogadás helyszíne:        1108 Budapest, Harmat utca 131.

Ügyfélfogadás ideje:              hétfőtől szombatig 8:00-tól 16:00 óráig

 

 

Ügytípusok:

-          Kizárólag Ukrajnából érkezők ideiglenes védelem (menedékeskénti elismerés) iránti kérelmeinek benyújtása

-          Menedékes kérelmezők és menedékes jogállásúak rendszeres létfenntartási támogatás iránti kérelme

-          Menedékes kérelmezők és menedékes jogállásúak szálláshelyváltozásának, vagy egyéb adatváltozásának bejelentése

-          Menedékes kérelmezők és menedékes jogállásúak számára humanitárius célból kiállított tartózkodási engedély kiállítása

-          Ukrajna felől érkező nem ukrán harmadik országbeli állampolgárok ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással való ellátása

 

Ügyfélkör:      Budapest főváros, valamint Pest megyében szálláshellyel rendelkező külföldiek 

 

Megközelítés:

-            Örs Vezér tértől és a Kőbánya-Kispest metróállomástól a 85-ös és/vagy a 85E busszal lehet megközelíteni és a Tavas utcai megállónál leszállva 2-3 perc gyaloglással elérhető

-            Kőbánya-Kispest metróállomástól a 68-as busszal a Sportliget megállónál leszállva 1 perc gyaloglással elérhető.

-            A Kőbánya alsó vasútállomástól a 185-ös busszal megközelíthető a Sportliget megállónál leszállva 1 perc gyaloglással elérhető.

 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban ezen időponttól kizárólag a fenti ügyfélkör fogadása történik. Egyéb típusú ügyek intézése a 1135 Budapest, Szegedi út 35-37. szám, illetve 1117 Budapest, Budafoki út 60. szám alatti ügyfélszolgálati irodáinkban lehetséges.

 

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

 

Budapest, 2022. április 22.

 

                                                                       Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság


 

Read more...

LOGO kicsi

A hétvégén is érkeznek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálatára az orosz-ukrán konfliktus elől menekülők, ahol az ünnepek alatt is benyújthatják a menedékes státusz iránti kérelmüket.

Munkatársaink folyamatosan rögzítik a külföldiek adatait és kérelmeit, hogy a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássák el a segítséget kérőket.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta, a 2022. április 17. 6:00 órai adatok alapján 16 347 menedékes  kérelmet regisztrált.

Budapest, 2022. április 17.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 16. 6.00 órai adatok alapján - eddig 16 254 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált, ebből 8 654 fő 18 év alatti kérelmező. A kérelmet benyújtók döntő többsége család – édesanyák és gyermekeik. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a hosszú hétvégén is folyamatosan a menedékes kérelmet benyújtók rendelkezésére áll a Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálatunkon.

A Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kezdete óta minden segítséget megad a háború elől menekülők regisztrálásában, informálásában, koordinálásában és minden egyéb szükséges feladat ellátásban, szorosan együttműködve a társszervekkel. A rendvédelmi hatósági munkavégzés gördülékenyen zajlik.

2022. április 16.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság egy új felületet (aldomaint) hozott létre, mely az OIF weboldalán keresztül érhető el egy felugró ablak segítségével. Az új alrendszeren keresztül könnyebben és egy helyen elérhetik az ukrajnai menekültek a magyar, angol és ukrán nyelvű idegenrendészeti és menedékes tájékoztatókat. A tájékoztatók mellett a menedékes kérelemhez szükséges adatlap is letölthető az oldalon keresztül.

A Főigazgatóság 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatti ügyfélszolgálatán, a közelgő húsvéti ünnepek alatt is be tudják nyújtani menedékes kérelmüket az ukrajnai háború elől menekülők. Az ügyfélszolgálatot egy mobil ügyfélszolgálati busszal is megerősítettük, hogy mindenki számára biztosítsuk a kérelem benyújtásának lehetőségét.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 14. 6.00 órai adatok alapján - eddig 15 704 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

2022. április 14.

Read more...

DSC04579 szerk

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 2022. március 21. óta van jelen a BOK csarnokban kialakított tranzitváróban, ahol mindezidáig 1300 fő részére nyújtottak kollégáink tájékoztatást. A menedékes kérelem benyújtásával, tartózkodási engedéllyel, munkavállalási engedéllyel és egyéb kérdésekkel kapcsolatosan felmerülő tájékoztatáson túl a budapesti ügyfélszolgálatokra 175 esetben biztosítottunk időpontot ügyfélfogadásra.

A csarnokban felállított információs pultnál munkatársaink többnyelvű tájékoztatókkal, ügyfélszolgálataink elérhetőségével és hozzá tartozó térképpel, illetve a menedékes kérelem adatlapjával is segítik a hozzánk fordulókat. Mindemellett felhívjuk az ukrajnai menekültek figyelmét az emberkereskedelem és az áldozattá válás veszélyeire. A magyar és ukrán nyelven készült figyelemfelhívó tájékoztató - ami a Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium együttműködésében készült – számos hasznos információt tartalmaz az áldozattá válás elkerülésére vonatkozóan.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 8. 6.00 órai adatok alapján - eddig 13 468 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

2022. április 8.

Read more...

bp rig A épület 2022-03-04 3 szerkharmat utca 2022-03-29

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 7. 6.00 órai adatok alapján - eddig 12 824 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált, ebből 6948 fő 18 év alatti kérelmező. A kérelmet benyújtók döntő többsége család – édesanyák és gyermekeik. Ügyfélszolgálatainkon gyermeksarkot is biztosítunk, kiemelten a budapesti Harmat utcai ügyfélszolgálatunkon és törekszünk arra, hogy a kisgyermekesek mihamarabb sorra kerüljenek.

 

A Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kezdete óta minden segítséget megad a háború elől menekülők regisztrálásában, informálásában, koordinálásában és minden egyéb szükséges feladat ellátásban, szorosan együttműködve a társszervekkel. A rendvédelmi hatósági munkavégzés gördülékenyen zajlik.

 

2022. április 7.

                                       

Read more...

DSC04399 szerk

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság első alkalommal tartott kihelyezett véradó napot budapesti székhelyén az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben. A 2022. április 6-án szervezett véradáson az OIF munkatársai az orosz-ukrán konfliktus által okozott megnövekedett szolgálati feladatellátás ellenére is időt szakítottak a véradásra, az életmentésre! Közel 100 munkatársunk – a legtöbben első véradóként - összesen 50 liter vért adott, amivel akár 300 ember élete is megmenthető.

 

Az állománnyal együtt adott vért dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az OIF főigazgatója is.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a tegnapi napon közel 600 új menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelem benyújtását és az adatfelvételt követően a kérelmező humanitárius tartózkodási engedélyt kap, mely érvényességi ideje 60 nap.

 

A Főigazgatóság a már menedékesként elismert személyek részére személyazonosságát és magyarországi tartózkodását igazoló okmányt állít ki, melynek érvényességi ideje az ideiglenes védelem időtartamához igazodik, de legfeljebb egy év (jelen esetben egységesen 2023.03.04-ig érvényesek), melyet a menekültügyi hatóság - az ideiglenes védelem további időtartamára, alkalmanként legfeljebb fél évvel - hivatalból hosszabbít meg. Hazánk e kérdésekben az Európai Unió vonatkozó jogszabályaihoz igazodik. A kiállított okmány a hosszabb távú magyarországi legális tartózkodást biztosítja az elismert menedékesek részére. Az okmány nem jogosít külföldre utazásra, valamint az unió más tagállamában történő tartózkodásra.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 6. 6.00 órai adatok alapján - eddig 12 296 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. április 6.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy rendszerátállás miatt 2022. április 14. utáni időpontokat jelenleg nem lehet foglalni az időpontfoglaló rendszerben.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság budapesti ügyfélszolgálata mellett a regionális ügyfélszolgálataink is egyre inkább leterheltek. Több mint 1000 kérelmet nyújtottak be az elmúlt egy héten a győri és miskolci ügyfélszolgálatokon. Míg a háború kezdetekor a határon lévő gyűjtőpontok kaptak nagyobb hangsúlyt, a regisztrációk jó része is itt történt, most jellemzően az ország mélységében nyújtják be kérelmeiket a menekülők.

Főigazgatóságunk munkatársai az alapfeladatok ellátása mellett kiemelt figyelmet fordítanak az ukrajnai háborús konfliktus elől menekülők ügyére. A menedékes elismerés iránti kérelmek regisztrálása és azok döntésre előkészítése folyamatosan történik.

 

Hangsúlyozzuk, hogy hiányszakmában már a kérelem benyújtásakor tudnak dolgozni az Ukrajnából menekülők. Elismerő döntést követően, egyéb más területen is dolgozhatnak. Azok, akik nem kívánnak menedékes kérelmet benyújtani, de hosszabb távú itt tartózkodás a céljuk, ők is minden további segítséget és tájékoztatást megkapnak a Főigazgatóságtól.

Az OIF honlapján ukrán, angol és magyar nyelvű tájékoztatók segítik az Ukrajnából érkezőket.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 5. 12.00 órai adatok alapján - eddig 11831 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. április 5.

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az elmúlt héten ismételten kiemelkedő számú, 3210 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált, melyeket jellemzően a fővárosba nyújtottak be. A megfeszített munkavégzésnek köszönhetően a benyújtott kérelmek regisztrálása mellett, a kérelmek feldolgozása is folyamatos.

                    

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. április 4. 6:00 órai adatok alapján - eddig 11157 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

2022. április 4.

Read more...

harmat utca sorharmat utca 2022-03-29

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Budapesten a Harmat utcai ügyfélszolgálatán az orosz-ukrán háborúval összefüggő idegenrendészeti feladatellátásáról és segítségnyújtásáról tartott sajtótájékoztatót 2022. március 29-én.

Daragó Réka r. alezredes, a Sajtó, Kommunikációs és Protokoll Osztály vezetője elmondta, hogy a Főigazgatóság munkatársai a kezdetek óta segítik a határmenti gyűjtőpontokon, a pályaudvarokon és ügyfélszolgálati irodákban a háború elől menekülőket. A Főigazgatóság minden segítséget megad a regisztrálásban, informálásban, koordinálásban és minden egyéb szükséges feladat ellátásban, szorosan együttműködve a társszervekkel.

 

Dr. Rózsa Mónika r. alezredes, a Budapest és Pest megyei Regionális Igazgatóság vezetője elmondta, hogy a Főigazgatóság valamennyi ügyfélszolgálati irodáját felkereshetik a menekülők. A 10. kerületi, Harmat utcai ügyfélszolgálati iroda a menekültek megérkezését követően átszervezésre került és március 11. óta naponta átlagosan csak ezen az ügyfélszolgálaton 250-300 Ukrajnából érkező fordult meg. Itt a hét minden napján, hétvégén, munkaszüneti napokon is beadhatják kérelmeiket a meghosszabbított ügyfélfogadási időnek köszönhetően.


Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. március 29. 6:00 órai adatok alapján - eddig 8574 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ügyfélszolgálati irodáinkban az egy főre lefoglalt időpontokban csak egy embert tudunk fogadni. Amennyiben egy időpontban többen érkeznek, kérjük a foglalás során több főre foglaljanak.

 

Megértésüket köszönjük!

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kezdete óta az elmúlt héten minden eddiginél nagyobb számban regisztrált menedékeskénti elismerés iránti kérelmet. Egy hét alatt 3350 fő nyújtott be kérelmet. A Főigazgatóság minden segítséget megad a háború elől menekülők regisztrálásában, informálásában, koordinálásában és minden egyéb szükséges feladat ellátásban, szorosan együttműködve a társszervekkel. A rendvédelmi hatósági munkavégzés gördülékenyen zajlik.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. március 27. 6:00 órai adatok alapján - eddig 7749 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. március 27.

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Ukrajna és Oroszország között kialakult fegyveres konfliktus következtében Ukrajnából menekülők támogatása kapcsán több felajánlás érkezett az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz. Ezeket a Főigazgatóság köszönettel vette, egyben tájékoztat minden érdeklődőt, hogy aki önkéntes alapon szeretne és tud ukrán-magyar vagy orosz-magyar nyelveken fordítási, tolmácsolási tevékenységet végezni, illetve támogatást nyújtani az Ukrajnából hazánkba menekülők hatósági ügyintézéséhez, ezt az alábbiak szerint teheti meg.

 

A Főigazgatóság az erre irányuló felajánlások, illetve érdeklődést tartalmazó megkeresések egységes kezelésére és koordinációjának biztosítására létrehozta az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címet. Kérjük, hogy amennyiben szívesen nyújtana segítséget Ukrajnából menekülők számára nyelvi nehézségeik leküzdéséhez, ezen e-mail címre küldje meg érdeklődését az alábbi adatokkal:

- név, születési dátum,

- milyen nyelve(ke)n tudná az érkezőket segíteni,

- hol tudna segíteni (a Főigazgatóság regionális igazgatóságainak listája elérhető a www.oif.gov.hu oldalon a Kapcsolat menüpont alatt),

- mikor tudna segíteni,

- telefonszám.

 

Ukrán és orosz nyelvű tolmácsokra a külföldiek részéről mind Budapesten, mind vidéki helyszíneken igény van, a feladatok pedig rugalmas módon, a jelentkező igényei és kapacitásai szerint végezhetőek.

 

Tájékoztatjuk a jelentkezőket, hogy a jelentkezéssel adataik 2 évig történő kezeléséhez a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja értelmében hozzájárulnak.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fenti felhívás az önkéntes jelentkezők számára szól, akik a külföldiek részére kívánnak segítséget nyújtani. A fenti önkéntes jelentkezés nem keletkeztet szolgálati, foglalkoztatási, illetve munkavégzésre vagy szolgáltatás nyújtására irányuló jogviszonyt a Főigazgatóság és a jelentkező között. Erre figyelemmel a jelentkező által nyújtott tolmács, illetve fordítói munka nem minősül a Főigazgatóság által megrendelt szolgáltatásnak.

 

Amennyiben hivatalos úton, díjazás ellenében kíván tolmácsolási és fordítási feladatokat a Főigazgatóság számára nyújtani, úgy ennek részleteit – ide értve a jelentkezés feltételeit is – a Főigazgatóság honlapján az alábbi linken ismerheti meg:

http://oif.gov.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=775&Itemid=1447&lang=hu

 

A fentiekkel összefüggő felajánlásokat a Főigazgatóság tisztelettel megköszöni!

      

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. 03. 26-án, szombaton a 1117 Budafoki út 60. szám (Sztregova köz), valamint a 1135 Szegedi út 35-37. szám alatti ügyfélszolgálati irodáink zárva tartanak.

Ukrajnából érkező menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtása és humanitárius tartózkodási engedély, illetve ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás kiállítása céljából megjelenő ügyfelek fogadására a 1108 Harmat utca 131. szám alatt ezen a napon is van lehetőség.

Ügyfélfogadás ideje a 1108 Harmat utca 131 szám alatt kizárólag a fenti ügyfélkör részére: minden nap 8.00-tól 16.00 óráig

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Budapest, 2022. március 24.

                                                                                               

                                                                        OIF Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság

 


 

 

Шановні Замовники!

 

Повідомляємо Вас, що в суботу, 26 березня 2022 р., наші офіси обслуговування під адресою 1117 Будапешт вулиця Budafoki 60. (Sztregova köz), та 1135 Будапешт вулиця Szegedi 35-37. закриті.

Прийом Замовникив з України з метою подання заяви на тимчасовий захист, видачі гуманітарної посвідки на проживання, або видача посвідкив на тимчасове проживання можливо в цей день під адресою 1108 Будапешт вулиця Harmat 131.

Графік прийому виключно для вищевказаної бази під адресою 1108 Будапешт вулиця Harmat 131.:     щодня з 8.00 до 16.00

 

Дякуємо за розуміння та співпрацю!

 

Будапешт, 24 березня 2022 року

                                                                          

                                                                        Національне Генеральне Управління у Справах Іноземців

                                                                   Регіональна Дирекція Будапешта та Пешта

 

                                                                                                      

                                                                                                      

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a folyamatos tájékoztatás és segítségnyújtás mellett, a rendvédelmi hatósági munkavégzés gördülékenyen menjen. A Főigazgatóság a budapesti BOK Csarnokban kialakított átmeneti várakozóhelyen az idegenrendészeti és menedékes eljárással kapcsolatosan segíti az ukrán-orosz fegyveres konfliktus elől menekülőket.

A háború kitörése óta az elmúlt egy napban az eddigi legnagyobb számban regisztrált hatóságunk menedékeskénti elismerés iránti kérelmet. Egy nap alatt 946 menedékes kérelmet nyújtottak be az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál.

 

Az Ukrajnából menekülők a határmentén kialakított gyűjtőponton, illetve a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálatán benyújthatják a szükséges tartózkodásra jogosító okmányok megszerzésére irányuló kérelmeiket. A fővárosban menedékeskénti elismerést kérők továbbra is a külön ügyfélfogadási renddel működő, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán adhatják be kérelmeiket. Ezt a hét minden napján és munkaszüneti napokon is megtehetik.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. március 23. 12:00 órai adatok alapján - eddig 5915 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. március 23.

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztató videó a Menedékes eljárás menetéről:

OIF menedékes eljárás

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság összegző közleménye az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kirobbanásának kezdetétől éjjel-nappal jelen van a határmentén kialakított gyűjtőpontokon, a pályaudvarokon és az ügyfélszolgálatain. A Főigazgatóság minden segítséget megad a háború elől menekülők regisztrálásában, informálásában, koordinálásában és minden egyéb szükséges feladat ellátásban, szorosan együttműködve a társszervekkel.

 

A Főigazgatóság a nap 24 órájában folyamatosan azon dolgozik, hogy hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a regisztrációt annak érdekében, hogy a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássa el a háború elől menekülőket. Az országban továbbra is két helyszínen, Budapesten és Debrecenben Irányító Törzs működtetésével biztosítja a folyamatos feladatellátást és koordinálást, annak érdekében, hogy az Ukrajna felől érkezők segítésére a leggyorsabb és legmegfelelőbb intézkedések szülessenek. A zökkenőmentes és modern adatfeldolgozást a mobil ügyfélszolgálati busz bevetésével biztosítja, aminek köszönhetően kényelmessé és gyorssá vált a kérelmezők regisztrációja. A feladatot ellátó állománynál minden esetben törekedtünk arra, hogy több nyelvet beszélő kollégák vegyenek részt a segítségnyújtásban, továbbá több nyelvű tájékoztató szóróanyag osztásával is hozzájárultak a kommunikációs nehézségek leküzdéséhez.

 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a menekülők egyre nagyobb számban keresik fel a Főigazgatóság ügyfélszolgálatait is, ezért megemelt létszámban dolgoznak kollégáink, külön ügyintézési idő keretében az ország egész területén. A menedékeskénti elismerést a Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a kérelmezők a hét minden napján, munkaszüneti napokon is beadhatják.

 

Mindezidáig – 2022. március 22. 6:00 órai adatok alapján – 9940 harmadik országbeli állampolgárnak adott ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Mindemellett az OIF honlapjára is felkerült több részletes, három nyelvű (magyar, angol, ukrán) tájékoztató a menekülők részére.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. március 22. 6:00 órai adatok alapján - eddig 4969 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. március 22.

Read more...

LOGO kicsi

A háború viszontagságai elől menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól továbbra is minden segítséget megkapnak. Munkatársaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal ellássák a háború elől menekülőket.

A Főigazgatóság munkatársai 2022. március 21-től a BOK Csarnokban kialakított tranzitváróban is tájékoztatással, koordinálással segítik az Ukrajnából menekülőket.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a háborús területről érkezők egyre nagyobb számban keresik fel a Főigazgatóság ügyfélszolgálatait is. A menedékeskénti elismerést kérők Budapesten a Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a hét minden napján, munkaszüneti napokon is beadhatják kérelmüket.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta – 2022. március 21. 12:00 órai adatok alapján - eddig 4444 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

2022. március 21.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Amennyiben menedékeskénti elismerés iránti kérelmet kíván az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság ügyfélszolgálatán benyújtani, kérjük, hogy amennyiben lehetősége van rá, az alábbi iratot kitöltve hozza magával!

 

Az adatlap letöltölthető magyar és ukrán nyelven ITT, magyar és angol nyelven ITT!

 

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság külön ügyfélszolgálatot működtet Budapesten az ukrajnai fegyveres konfliktus elől menekülők részére, ahol a magyarországi jogszerű tartózkodásuk érdekében ellátjuk őket a szükséges okmányokkal. Az ide érkezők itt tudják benyújtani menedékeskénti elismerés iránti kérelmüket és humanitárius tartózkodási engedély, illetve ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás kiállítását kérhetik. A Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati iroda a hét minden napján, hétvégén, valamint munkaszüneti napokon is segíti az ide érkezőket.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta – 2022. március 16., 12:00 órás adatok alapján - eddig 2655 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. március 16.

Read more...

LOGO kicsi

Шановні Замовники!

Повідомляємо Вас, що з 03.11.2022 ми зможемо приймати замовників з України кожного дня тижня (вихідні та святкові дні) з метою подання заяви про визнання притулку та отримання гуманітарного дозволу на проживання або дозвіл на тимчасове проживання:

 

Місце прийому: 1108 Будапешт, вул Harmat 131.

Графік прийому: щодня з 8.00 до 16.00

 

Ми також хотіли б повідомити Вас, що з цієї дати в нашому офісі обслуговування замовників за адресою 1108 Будапешт, вул Harmat 131прийматимуться лише вищезазначена база замовників.

Розгляд інших видів справ доступні в наших офісах обслуговування замовників, які знаходиться за адресою 1135  Будапешт, вул Szegedi 35-37., або 1117 Будапешт, вул Budafoki 60.

 

 

Дякуємо за розуміння та співпрацю!

 

 

Будапешт, 10 березня 2022 року

 

 

Національне Генеральне Управління у Справах Іноземців

Регіональна Дирекція Будапешта та Пешта

Read more...

LOGO kicsi

A március 15-i ünnepnapon is folyamatosan fogadták az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság budapesti Harmat utcai ügyfélszolgálatán az orosz-ukrán konfliktus elől menekülőket. A menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtására személyesen van lehetőség az ügyfélszolgálatokon vagy a kialakított gyűjtőpontok bármelyikén.  A kérelmet benyújtók száma napról napra nő. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta ezidáig – 2022. március 15. 12:00 órai adatok alapján – 2550 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság továbbra is Irányító Törzs működtetésével biztosítja a folyamatos feladatellátást és koordinálást, annak érdekében, hogy az Ukrajna felől érkezőket segítsük.

 

Budapest, 2022. március 15.

Read more...

LOGO kicsi

A hétvégén folyamatosan érkeztek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság budapesti Harmat utcai ügyfélszolgálatára az orosz-ukrán konfliktus elől menekülők, többségében harmadik országbeli állampolgárok. A határmenti gyűjtőpontok mellett 2 nap alatt a budapesti ügyfélszolgálatunkon közel 200 ügyfél jelent meg.

Munkatársaink megemelt létszámmal folyamatosan rögzítik a külföldiek adatait és kérelmeit, hogy a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássák el a segítséget kérőket.

Abban az esetben, ha a belépő személy nem rendelkezik a jogszerű tartózkodás feltételeivel, úgy a határmenti gyűjtőpontokon vagy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság ügyfélszolgálati irodáin idegenrendészeti eljárás keretében kaphat ideiglenes tartózkodási igazolást. Az eljárás keretében 2022. február 24. óta az eddig kiállított ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolások száma már közel 10 0000 volt.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta, a 2022. március 14. 6:00 órai adatok alapján 2361 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

Budapest, 2022. március 14.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság külön ügyfélszolgálatot működtet Budapesten az ukrajnai fegyveres konfliktus elől menekülők részére, ahol a magyarországi jogszerű tartózkodásuk érdekében ellátjuk őket a szükséges okmányokkal. A Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati iroda a hét minden napján, munkaszüneti napokon is segíti az ide érkezőket. Szombaton és vasárnap már meghaladta a százat az ügyfélszolgálaton kérelmet benyújtók száma. Ennek ellenére folyamatosan és zökkenőmentesen zajlott a kérelmezők fogadása, a kényelmesebb várakozás érdekében a Harmat utcai ügyfélszolgálatunk udvarában sátrakat állítottunk fel.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai az ügyfélszolgálati irodák mellett a határmenti gyűjtőponton, a reptéren, valamint a pályaudvarokon továbbra is segítik az ide érkezők tájékoztatását és koordinálását.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta – 2022. március 13., 12:00 órás adatok alapján - eddig 2340 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. március 13.

Read more...

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a hosszú hétvégén külön ügyfélszolgálatot működtet az ukrajnai fegyveres konfliktus elől menekülők részére.

2022. március 11-től minden nap – hétvégén és munkaszüneti napokon is - 8:00-16:00 óráig fogadjuk a kérelmezőket, a 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálaton. Az ide érkezők itt tudják benyújtani menedékeskénti elismerés iránti kérelmüket és humanitárius tartózkodási engedély, illetve ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás kiállítását kérhetik.

A mai – 2022. március 12., 6:00 órás – adatok alapján eddig 2212 fő folyamodott menedékeskénti elismerés iránti kérelemért.

2022. március 12.

Read more...

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború első napja óta folyamatosan azon dolgozik, hogy segítse az Ukrajnából menekülő emberek utazásának, elhelyezésének és ellátásának megszervezését, valamint a szükséges okmányokkal való ellátását. Éppen ezért az OIF a hosszú hétvégén is rendelkezésére áll az fegyveres konfliktus elől menekülők számára. Továbbra is elérhetőek lesznek munkatársaink a határmenti gyűjtőpontokon, a pályaudvarokon és a budapesti Harmat utcai ügyfélszolgálatunkon rendkívüli nyitvatartás keretében. A megváltozott ügyfélfogadási rendről a Főigazgatóság honlapján és az ügyfélszolgálatokon is tájékoztatjuk a háború elől menekülőket.

A mai – 2022. március 11., 6:00 órás – adatok alapján eddig 1899 fő folyamodott menedékeskénti elismerés iránti kérelemért.

2022. március 11.

Read more...

LOGO kicsi

 

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Ukrajnából érkező menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtása és humanitárius tartózkodási engedély, illetve ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás kiállítása céljából megjelenő ügyfelek fogadására 2022. 03. 11-től az ügyfélfogadást az alábbiak szerint biztosítjuk a hét minden napján (hétvégén és munkaszüneti napon is):

Ügyfélfogadás helyszíne: 1108 Budapest, Harmat utca 131.

Ügyfélfogadás ideje: minden nap 8.00-tól 16.00 óráig

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a 1108 Budapest, Harmat utca 131. szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban ezen időponttól kizárólag a fenti ügyfélkör fogadása történik. Egyéb típusú ügyek intézése hétköznapokon, ügyfélfogadási időben a 1135 Budapest, Szegedi út 35-37. szám, illetve 1117 Budapest, Budafoki út 60. szám alatti ügyfélszolgálati irodáinkban lehetséges.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Budapest, 2022. március 10.

 

Read more...

LOGO kicsi

A napokban megjelent kormányrendelet értelmében, azok folyamodhatnak menedékes elismerés iránti kérelemért, akik az Ukrajnában folyó fegyveres harcok elől menekülő ukrán állampolgárok, illetve családtagjaik, valamint, akiket Ukrajna hontalannak vagy menekültnek ismert el. Azok a nem ukrán, harmadik országbeli állampolgárok, akik szintén az orosz-ukrán konfliktus kitörését követően - 2022. február 24-e után - érkeztek hazánkba és Ukrajnában jogszerűen tartózkodtak ők kérhetik hazatérésüket származási országukba, vagy meghatározott céllal kérhetnek tartózkodási engedélyt. Mindezekről folyamatos tájékoztatók kerülnek fel az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapjára, hogy ezzel is segítsük az Ukrajnából menekülőket.

A Főigazgatóság a társszervekkel az orosz-ukrán háború első napja óta folyamatosan azon dolgozik, hogy segítse az Ukrajnából menekülő emberek utazásának, elhelyezésének és ellátásának megszervezését, és ellássa őket a szükséges okmányokkal, annak érdekében, hogy Magyarországon történő tartózkodásuk jogszerű legyen.

A mai – 2022. március 10., 12:00 órás – adatok alapján eddig 1677 fő folyamodott menedékeskénti elismerés iránti kérelemért.

 

2022. március 10.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság mindent meg tesz annak érdekében, hogy segítse az Ukrajnából menekülő harmadik országbeli állampolgárok hazatérését. Ezért felvette a kapcsolatot a Magyarországon lévő külképviseletekkel és előzetes megbeszélést folytatott velük, melynek eredményeként lehetőséget biztosít a gyors és zökkenőmentes ügyintézésre, amelyről egy többnyelvű, bővebb tájékoztató is felkerült Főigazgatóságunk honlapjára.

Az OIF eddig több ezer harmadik országbeli állampolgár részére állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, az Ukrajnából háborús események miatt távozni kényszerülők vonatkozásában, így segítve a mihamarabbi visszatérésüket hazájukba. Szerda reggeli – 2022. március 9., 6.00 órás – adatok alapján eddig 1462 fő folyamodott menedékeskénti elismerés iránti kérelemért.

 

2022. március 9.

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság továbbra is megnövelt létszámmal segíti az Ukrajnából érkezőket a gyűjtőpontokon, a budapesti pályaudvarokon és az ügyfélszolgálati irodáiban. Ügyfélszolgálatainkon a normál ügyintézés mellett, külön ügyfélfogadás keretében fogadjuk az orosz-ukrán konfliktus miatt érkezőket.

A Főigazgatóság a határ átlépését követően egy tájékoztatóval segíti a háború elől menekülőket, a megfelelő kérelem benyújtásának gördülékenysége érdekében.

A keddi – 2022. március 8., 12.00 órás – adatok alapján eddig 1319 fő folyamodott menedékeskénti elismerés iránti kérelemért.

 

2022. március 8.

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság már az orosz-ukrán háború kezdete óta éjjel-nappal jelen van a határmentén kialakított gyűjtőpontokon és segíti a háború elől menekülők regisztrálását és tájékoztatását, szorosan együttműködve a társszervekkel.

A kezdetek óta több mint ezer menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált a hatóságunk. A Főigazgatóság folyamatosan azon dolgozik, hogy a tömegek áramlásának megfelelően csoportosítsa át mind a humán mind az eszköz erőforrását, ezáltal is hatékonyabbá és gyorsabbá téve a regisztrációt, hogy aztán szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássa el a háború elől menekülőket.

Múlt hét óta egyre nagyobb számban keresik fel budapesti és dunántúli ügyfélszolgálatunkat is, ahol szintén emelt létszámban dolgoznak kollégáink, az ügyfélfogadási időn kívül is. Az OIF a menedékeskénti kérelmek regisztrálásán túl, mindezidáig több ezer harmadik országbeli állampolgárnak nyújtott tájékoztatást és adott ki részükre ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

A hatósági munkavégzés mellett a pályaudvarokon is jelen vannak munkatársaink az első vonat érkezésétől az utolsóig és a társszervekkel szorosan együttműködve segítik a határról érkezők informálását, koordinálását és minden egyéb szükséges feladatot ellátnak.

Mindemellett az OIF honlapjára is felkerült egy részletes, három nyelvű (magyar, angol, ukrán) tájékoztató az Ukrajnából menekülők részére.

 

2022. március 7.

Read more...

274774481 697224584655458 3015306762381756879 n

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság megnövelt létszámmal továbbra is jelen van a pályaudvarokon, az első vonat érkezésétől az utolsóig. Kollégáink a helyszínen a társszervekkel együttműködve segítik az ukrajnai háború elől menekülők informálását, koordinálását és minden egyéb szükséges feladatot ellátnak.

A gyűjtőpontokon továbbra is éjjel-nappal jelen vagyunk, annak érdekében, hogy a kérelem benyújtásának gördülékenységét biztosítsuk az Ukrajna felől az országba érkezést követően.

A Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdetétől 2022. március 6. 12:00 órai adatok alapján 1026 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

2022. március 6.

 

Read more...

közleményhez A porta 2

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta 2022. március 5. reggel 6:00 órai adatok alapján 959 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

A Magyarország területére belépők amennyiben rendelkeznek a jogszerű tartózkodás feltételeivel (pl. bármely Magyarországi tartózkodásra jogosító tartózkodási engedéllyel vagy biometrikus útlevéllel) úgy szabadon beutazhatnak és tartózkodhatnak Magyarország területén. Ebben az esetben a külföldinek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz csak kérelem esetén kell fordulnia. Amennyiben menedékeskénti elismerés iránti kérelmet kíván benyújtani, arra személyesen van lehetőség a kialakított gyűjtőpontok bármelyikén a nap 24 órájában, vagy a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben.

Abban az esetben, ha a belépő személy nem rendelkezik a jogszerű tartózkodás feltételeivel, úgy a határmenti gyűjtőpontokon vagy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság ügyfélszolgálati irodáin idegenrendészeti eljárás keretében kaphat ideiglenes tartózkodási igazolást.

 

Budapest, 2022. március 5.

Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdetétől 2022. március 4-én 12.00 órai adatok alapján 884 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

Főigazgatóságunk az ukrajnai háború elől menekülők informálását segítve egy háromnyelvű tájékoztatót (magyar, angol, ukrán) tett közzé a honlapján (http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1733&Itemid=2107&lang=hu), melyben részletesen szerepel, hogy milyen kérelemmel fordulhat hozzánk és azt hol tudják benyújtani.

A menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtására személyesen van lehetőség a kialakított gyűjtőpontok bármelyikén a nap 24 órájában, vagy a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben.

 

Budapest, 2022. március 4.

Read more...

 

LOGO kicsi

1. Чим займається Національне Генеральне Управління у Справах Іноземців, кому ми можемо допомогти?

 

Національне Генеральне Управління у Справах Іноземців є правоохоронним органом, який займається питаннями в'їзду та перебування  іноземних громадян на території Угорщини.

 

Загальна інформація

 

Для іноземних громадян, які відвідують будь який пункт прийому або співробітники офісів обслуговування клієнтів Генерального Управління завжди нададуть інформацію враховуючи конкретні обставини в кожному окремому випадку. З цієї причини наведена нижче інформація є лише інформаційною.

 

Прохання, якщо ви йдете до пункту прийому або служби обслуговування клієнтів Генерального Управління з адміністративними цілями, будь ласка, візьміть із собою доступні документи (проїзний документ, дозвіл на перебування тощо) та інші відповідні документи.

 

2. Я громадянин Угорщини /подвійний (громадянин України та Угорщини), чи потрібно пред’являти/оформляти документи в Генеральному Управлінні?

 

Ні, Генеральне Управління видає документи лише іноземним, тобто неугорським громадянам, з якими вони можуть легально проживати в Угорщині. Той, хто має угорського громадянства та, крім громадянства Угорщини має громадянство України, тих стосуються правила та обов’язки громадян Угорщини.

 

Якщо вам потрібне житло, харчування, ліки чи інший догляд, ви можете звернутися до будь-якої з організацій допомоги за посиланням нижче:

 

https://jobbadni.hu/segitseget-kerek/altalanos-tajekoztato/

 

https://www.maltai.hu/

 

https://segelyszervezet.hu/kampanyok/haboru-ukrajnaban/

 

https://voroskereszt.hu/

 

 

3.  Я громадянин України, куди і яку заяву я можу подати, щоб легально перебувати в Угорщині?

 

Громадяни України можуть в’їхати в Угорщину без окремої візи чи іншої процедури з біометричним паспортом (нового типу). Якщо у вас є паспорт або інший документ (посвідчення особи, водійські права, свідоцтво про народження чи будь-який інший документ з фотографією), обов’язково візьміть його з собою!

 

Громадянин України, який прибув з України із закордонним паспортом (тобто без угорського громадянства), може залишитися в Угорщині протягом 90 днів без спеціального дозволу. Однак, якщо ви бажаєте залишитися в Угорщині довше, працювати чи навчатися, ви повинні подати заяву до Генерального Управління у Справах Іноземців (дивіться вкладку «Tartózkodás Magyarországon (Перебування в Угорщині)» у верхній червоній панелі веб-сайту).

 

Громадяни України мають право на статус тимчасового захисту. Угорщина може надати тимчасовий захист (також відомий як притулок) кожному, хто був змушений покинути Україну через збройний конфлікт. Статус тимчасового захисту надає право на проживання доти, доки триває війна.

Статус тимчасового захисту не дає права подорожувати в межах Європейського Союзу або проживати в іншій державі ЄС.

 

Подати заяву на статус тимчасового захисту можна особисто в будь-якому із встановлених пунктів прийому цілодобово або в будь-якому відділенні обслуговування клієнтів Національного Генерального Управління у Справах Іноземців в робочий час.

Де знаходяться пункти прийому?

 

Населений пункт

Адреса

Назва місця прийому

Місткість (осіб)

Vásárosnamény/ Вашарошнамень

Munkácsi út 2. / вул. Мункачі 2

Művelődési Ház / Дім культури

60

Tarpa/ Тарпа

Kossuth út 19. / вулю Кошута 19

Művelődési Ház / Дім культури

50

Aranyosapáti/ Араньошопаті

Petőfi út 6. /вул. Петефі 6

Tornaterem / Спортзал

30

Fehérgyarmat/ Фегердьормот

Iskola köz 2. szám/ Шкільний провулок 2

Sportcsarnok / Спортивний стадіон

700

Mándok/ Мандок

Szent István tér/ площа Св. Іштвана

Általános iskola / Загальноосвітня школа

300

 

 

4.  Я живу в Україні, проживаю там легально, але не є громадянином України. Які у мене є можливості?

 

Громадянин третьої країни, який на законних підставах перебуває в Україні (там навчався, працював і т. д. з дозволом) і не має документів на перебування в Угорщині, може вибрати один із двох варіантів.

Якщо ваше повернення до країни походження можливе, ви повинні повідомити про це компетентним органам (поліція, Генеральне Управління) і Генеральне Управління видасть документ, який дозволить вам залишатися в Угорщині до виїзду. Ми рекомендуємо це для тих, хто планує покинути Угорщину протягом 1-2 тижнів.

Якщо ви хочете виїхати з Угорщини, вам допоможе МОМ (Міжнародна організація з міграції /International Organization for Migration). Якщо більша кількість людей (тобто більше 20 осіб) бажає повернутися додому чартерним рейсом, то будь ласка зв’яжіться з Відділом Примусового Виконання та Відправлення Генерального Директорату у Справах Іноземців  ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) для отримання додаткової інформації.

 

Якщо хтось не може виїхати з Угорщини, він також має можливість подати заяву на статус тимчасового захисту.

У будь-якому випадку візьміть із собою документ, який дає дозвіл на законне перебування  в Україні!

 

5. Я вже нелегально був в Україні, що робити?

 

Якщо ви не маєте права перебувати в Угорщині і не можете довести, що ви легально проживали в Україні, ви повинні покинути територію Угорщини якомога швидше. З цією метою Генеральне Управління негайно розпочне процедуру імміграції, щоб допомогти якомога швидше повернутися до своєї країни.

6. Я отримав рішення про перебування на визначеному місці, що це означає?

 

Обов’язкове проживання може бути визначено як під час процедури у справах іноземців, так і під час процедури надання тимчасового захисту, за умови дотримання суворих правил поведінки. У цьому випадку особа має бути доступною у визначеному для цього житлі та, якщо рішення містить таке положення, не залишати адміністративну територію округу.

Звертаємо увагу на те, що кожен зобов’язаний дотримуватися законів Угорщини, тому порушення правил поведінки у визначеному місці спричинить санкції та може призвести до судового розгляду, – в разі повторного правопорушення – може привести до ухвалення рішення управлінням у справах іноземців та біженців про затримання.

 

7. Обслуговування клієнтів Генерального Управління:

 

Контактні дані та процес прийому клієнтів служби обслуговування клієнтів Генеральної Дирекції можна знайти в меню Контакти  під назвою Контактні дані регіональних органів, а також за посиланням:Обслуговування клієнтів Генерального Управління


Read more...

LOGO kicsi

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdetétől 2022. március 3. 12:00 órai adatok alapján 676 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

A Főigazgatóság munkatársai, ahogyan eddig is a társszervekkel szorosan és folyamatosan együttműködve segítik az ukrajnai háború elől menekülőket. Az ukrán és a harmadik országbeli állampolgárok továbbra is megtalálnak minket a határmenti gyűjtőpontokon, a pályaudvarokon és az ügyfélszolgálati irodáinkban, ahol nyilatkozatuk alapján ellátjuk őket a magyarországi tartózkodásukhoz szükséges igazolással.

A határtól távolabb lévő budapesti és dunántúli ügyfélszolgálataink is egyre inkább leterheltek, de munkatársaink mindent megtesznek a zökkenőmentes ügyintézés érdekében.

 

Budapest, 2022. március 3.

Read more...

LOGO kicsi

1. Mivel foglalkozik az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, kiknek tudunk segítséget nyújtani?

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a Magyarország területén tartózkodó külföldi állampolgárok beutazásával és itt tartózkodásával foglalkozó rendvédelmi szerv.

 

Általános információk

A gyűjtőpontok bármelyikét vagy a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáját felkereső külföldi állampolgárok számára a Főigazgatóság munkatársai mindig az egyedi körülményekre tekintettel adnak tájékoztatást. Emiatt a lentiek csak tájékoztató jellegű információk.

Kérjük, hogy amennyiben ügyintézés céljából gyűjtőpontra vagy a Főigazgatóság ügyfélszolgálatára érkezik, az ügyintézéshez hozza magával a rendelkezésére álló okmányait (úti okmány, tartózkodási engedély stb.) és egyéb releváns iratait.

 

2. Magyar állampolgár / kettős (ukrán- magyar állampolgár) vagyok, szükséges a Főigazgatóságnál bármilyen okmányt bemutatnom/igényelnem?

Nem, a Főigazgatóság csak külföldi, vagyis nem magyar állampolgárok részére állít ki olyan okmányokat, amivel Magyarország területén jogszerűen tartózkodhatnak. Aki magyar állampolgársággal, vagy a magyar állampolgárságán kívül ukrán állampolgársággal is rendelkezik, rá a magyar állampolgárokra vonatkozó jogok és kötelezettségek vonatkoznak.

 

Akinek szállásra, élelmiszerre, gyógyszerre, vagy más ellátásra lenne szüksége, többek között az alábbi linken található segélyszervezetek bármelyikéhez fordulhat:

https://jobbadni.hu/segitseget-kerek/altalanos-tajekoztato/

https://www.maltai.hu/

https://segelyszervezet.hu/kampanyok/haboru-ukrajnaban/

https://voroskereszt.hu/

 

3.  Ukrán állampolgár vagyok, hol és milyen kérelmet nyújtsak be, hogy Magyarországon jogszerűen tartózkodhassak?

Ukrán állampolgárok biometrikus (új típusú) útlevéllel külön vízum és egyéb eljárás nélkül beutazhatnak Magyarország területére. Amennyiben van útlevele, vagy más okmánya (személyi igazolvány, vezetői engedély, anyakönyvi kivonat, vagy bármilyen más fényképes okmány), azt mindenképpen hozza magával!

 

Az Ukrajnából útlevéllel érkező ukrán állampolgár (tehát magyar állampolgársággal nem rendelkező) dönthet úgy, hogy Magyarországon kíván maradni, ezt külön engedély nélkül 90 napig megteheti. Amennyiben azonban ennél tovább kíván Magyarországon tartózkodni, vagy dolgozni, tanulni szeretne, akkor a megfelelő kérelmet kell a Főigazgatóságon benyújtani (lásd a honlap felső piros sávjában a „Tartózkodás Magyarországon” fület).

 

Ukrán állampolgárokat megilletheti a menedékeskénti elismerés is. Magyarország ideiglenes védelemben részesítheti (más néven menedékesként elismerheti) azt, aki Ukrajnából a fegyveres konfliktus miatt kényszerült elmenekülni. A menedékes státusz ideiglenes, addig biztosít tartózkodási jogosultságot, amíg a háború tart.

A menedékes státusz nem jogosít fel az Európai Unió területén történő utazásra, valamint az unió más tagállamában történő tartózkodásra.

 A menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtására személyesen van lehetőség a kialakított gyűjtőpontok bármelyikén a nap 24 órájában, vagy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben.

 

Hol vannak jelenleg a gyűjtőpontok?

Település

Cím

Fogadóhely megnevezése

Elhelyezhető létszám (fő)

Vásárosnamény

Munkácsi út 2.

Művelődési Ház

60

Tarpa

Kossuth út 19.

Művelődési Ház

50

Aranyosapáti

Petőfi út 6.

Tornaterem

30

Fehérgyarmat

Iskola köz 2. szám

Sportcsarnok

700

Mándok

Szent István tér

Általános iskola

300

 

4.  Ukrajnában élek, ott tartózkodom jogszerűen, de nem vagyok ukrán állampolgár. Nekem milyen lehetőségeim vannak?

Az Ukrajnában jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgár (aki engedéllyel ott tanult, dolgozott, stb.), aki Magyarországon nem rendelkezik tartózkodásra jogosító engedéllyel két lehetőség közül választhat.

 

Amennyiben származási országába történő visszatérése megoldott, ezt jeleznie kell az eljáró hatóságoknak (rendőrség, Főigazgatóság) és a Főigazgatóság olyan dokumentumot állít ki, mely a kiutazásig lehetővé teszi a Magyarországi tartózkodást. Ezt azok számára javasoljuk, akik előreláthatóan 1-2 héten belül el tudják hagyni Magyarországot.

Aki Magyarországot el kívánja hagyni, annak az IOM ( International Organization for Migration) nyújthat segítséget. Amennyiben nagyobb számú ( tehát, több, mint 20 fő) csoport kíván charterjárattal hazatérni, a Főigazgatóság Idegenrendészeti Igazgatóságának Kényszerintézkedési és Kiutaztatási Osztályával vegyék fel a kapcsolatot ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) további információkért.

Amennyiben valaki nem tudja Magyarországot elhagyni, szintén van lehetősége menedékeskénti elismerését kérni.

A jogszerű ukrajnai tartózkodásra jogosító okmányait minden esetben hozza magával!

 

5. Már Ukrajnában is jogszerűtlenül tartózkodtam, mit tehetek?

Amennyiben magyarországi tartózkodásra nem jogosult és nem tudja igazolni, hogy Ukrajnában jogszerűen tartózkodott, úgy Magyarország területét minél hamarabb el kell hagynia. Ez erre irányuló idegenrendészeti eljárást a Főigazgatóság haladéktalanul megindítja, így segítve a mihamarabbi visszatérést hazájába.

 

6. Kijelölt helyen való tartózkodásról kaptam határozatot, ez mit jelent?

Mind az idegenrendészeti, mind a menekültügyi eljárásban sor kerülhet kötelező tartózkodási hely kijelölésére, melyre szigorú magatartási szabályok vonatkoznak. Ebben az esetben szükséges, hogy az illető a kijelölt szálláshelyen legyen elérhető, és amennyiben a határozat ilyennemű rendelkezést tartalmaz, a megye közigazgatási területét ne hagyja el.

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy Magyarország jogszabályait mindenki köteles betartani, ezért a kijelölt helyen való tartózkodás magatartásai szabályainak megszegése szankcióval jár, és szabálysértési eljárást, valamint - ismételt jogsértés esetén- idegenrendészeti vagy menekültügyi őrizet elrendelését vonhatja maga után.

 

7. A Főigazgatóság ügyfélszolgálatai:

A Főigazgatóság ügyfélszolgálatainak elérhetőségei és ügyfélfogadási rendje a Főigazgatóság honlapján a Kapcsolat menüpont → Területi szervek elérhetőségei cím alatt, illetve az alábbi linken látható: Területi szervek elérhetőségei

 

 

Read more...

Bp rig B épület március 02 224 2 

 

Tegnap óta folyamatosan érkeznek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság budapesti ügyfélszolgálataira az orosz-ukrán konfliktus elől menekülők, többségében harmadik országbeli állampolgárok. A határmenti gyűjtőpontok mellett 2 nap alatt csak a budapesti ügyfélszolgálatainkon közel 1000 ügyfél jelent meg.

Munkatársaink soron kívül, megemelt létszámmal folyamatosan rögzítik a külföldiek adatait és kérelmeit, valamint fényképfelvételt készítenek, hogy aztán a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássák el a segítséget kérőket.

Az OIF az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta, a 2022. március 2. 12:00 órai adatok alapján 416 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

Budapest, 2022. március 2.

Read more...

DSC00816

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) a fegyveres konfliktus kitörése óta folyamatosan részt vesz az Ukrajna felől érkezők megsegítésében. A határ mentén kialakított gyűjtőpontokon kollégáink éjjel-nappal jelen vannak és a Rendőrséggel, társszervekkel szorosan együttműködve nyújtanak segítséget a hozzánk forduló állampolgároknak. Az OIF munkatársai folyamatosan ellenőrzik az érkező személyeket, felveszik az adataikat és kérelmüket, leveszik ujjnyomatukat, valamint fényképet készítünk róluk, hogy aztán a szükséges okmányokkal lássák el a kérelmezőket. A Főigazgatóság munkáját egy mobil ügyfélszolgálati busz is segíti, melyben ugyan úgy be tudják nyújtani az ide érkezők a kérelmüket, mint az ügyfélszolgálatunkon vagy a gyűjtőpontokon.

A tegnap este Budapestre vonattal érkezett személyek közül mostanáig mintegy 200 harmadik országbeli állampolgár jelent meg a mai napon budapesti ügyfélszolgálatainkon és kérte a Főigazgatóságunk segítségét.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta 313 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

 

Budapest, 2022. március 1.

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

 hogy 2022. március 14-én és 15-én ügyfélszolgálati irodáink, Nemzeti ünnepnap miatt ZÁRVA tartanak.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 


 

 

Dear Clients!

 

Please note that all of our offices will be CLOSED for the national holiday on the 14th and 15th of March 2022.

 

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta tíz menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A Magyarország területére belépők meghatározó többsége határon túli magyar állampolgár volt vagy rendelkezett a jogszerű magyarországi tartózkodás feltételeivel, így nem volt indoka elismerés iránti kérelmük benyújtásának.
A menedékeskénti elismerés iránti kérelem benyújtására személyesen van lehetőség a kialakított gyűjtőpontok bármelyikén a nap 24 órájában, vagy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben. A kérelmezők regisztrációjukat követően lebiztosított szálláshelyen kerülnek elhelyezésre, ahol teljes körű ellátásukról gondoskodnak.

Read more...

LOGO kicsi

A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata (a továbbiakban: MRTT MT), és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: OIF) közös pályázatot hirdet az OIF munkáját elősegítő kutatási terv-, illetve ennek elfogadása alapján tanulmány készítésére, mely az OIF munkáját, feladatellátását (például: engedélyügyi tevékenység egészének vagy egy-egy mozzanatának racionalizálása, a külföldiek ellenőrzése hatékonyságának növelés, ügyfél- és ügyintézőbarát honlapfejlesztés, más országok bevett tapasztalatainak átültetése, országinformációs rendszer adatainak bővítése, ügyeleti tevékenység korszerűsítése, stb.), szakmai fejlődését, egy adott probléma megoldását gyakorlatorientáltan segíti.

 

A kutatási terv beküldésére nyitva álló időszak: 2022. április 11. és 2022. április 15. napja között. A pályázatokat elektronikusan kérjük benyújtani a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

 

A kutatási terv elbírálásának határideje: 2022. május 15.

 

Az elkészült tanulmány leadási határideje: 2022. szeptember 23.

 

A pályázat részletei ITT találhatóak meg.

Read more...

  MAP6900 MAP6797

 MAP6881 MAP6770


Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 2022. február 1-jén tartotta éves értekezletét a Belügyminisztériumban. Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója összegezte a tavalyi év legfontosabb feladatait, illetve kihívásait.

 

Altábornagy úr elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság prioritásként határozta meg az illegális migráció visszaszorítása mellett, a legális migrációnak az ország érdekei szerint történő támogatását. Továbbá kiemelt feladatot jelentett a Főigazgatóság ellenőrzési szerepének hangsúlyosabbá tétele.

 

Főigazgató úr beszámolt az előző év fontosabb statisztikai adatairól mind az idegrendészet, mind a menekültügy vonatkozásában. Emlékeztetett, hogy a Főigazgatóság egyik kiemelt feladata volt az elmúlt évben a korábban Afganisztánban állomásozó magyar kontingensek alkalmazásában álló afgán civilek és azok közvetlen hozzátartozói kimenekítésével kapcsolatos feladatellátás.

A Főigazgatóság 2022. évben is kiemelt figyelmet fordít az engedélyügyi eljárások lefolytatásának hatékonyabbá tételére, ide értve különösen az elektronikus ügyintézés kiterjesztésének lehetőségét.

A rendezvényen dr. Pintér Sándor belügyminiszter értékelte az Főigazgatóság elmúlt évi tevékenységét és egyúttal megköszönte az állomány munkáját.

 

2022. február 1.

Read more...

 

 Rozsa M unnepseg

Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy főigazgató Pandurné Takács Judit r. ezredes asszony, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Budapest és Pest megyei Regionális Igazgatóság igazgatója szolgálati viszonyát – kérésére – 2022. január 31-ei hatállyal megszűntette.

 

Helyére Dr. Rózsa Mónika r. alezredes asszonyt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Budapest és Pest megyei Regionális Igazgatóság igazgató-helyettesét 2022. február 1-jei hatállyal kinevezte. Kinevezési okmányát a 2022. január 31-én tartott ünnepélyes állománygyűlésen Dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, főigazgató adta át.

 

2022. február 1.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság tatabányai ügyfélszolgálata (2800 Tatabánya, Győri út 13.) 2022. január 31-től ismét zavartalanul üzemel.

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Read more...

 

OIFlogo

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság tatabányai ügyfélszolgálata (2800 Tatabánya, Győri út 13.) 2022. január 27-től technikai okok miatt átmenetileg zárva tart.

Sürgős, halaszthatatlan ügyekben ügyfélfogadási időben a székesfehérvári ügyfélszolgálatunkon (8000 Székesfehérvár, József Attila u. 38) állunk rendelkezésükre.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

Dear Clients!

 

Please be informed that our REGIONAL DIRECTORATE OF CENTRAL TRANSDANUBIA  Tatabánya’s  Client service (2800 Tatabánya, Győri út 13.)  will be closed for technical reasons from  2022.01.27.

For urgent services we are available on openning hours at our client service in Székesfehérvár (8000 Székesfehérvár, József Attila u. 38)

 

Thank You For Understanding.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tartózkodásra jogosító okmányok érvényességi ideje tekintetében újabb szabályozás lépett életbe.

 

A 2020. november 4. és 2022. február 28. között lejárt vagy lejáró, a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény és a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény alapján kiadott, tartózkodásra jogosító okmányok, valamint a letelepedési engedély és bevándorlási engedély okmányok - a rövid időtartamú beutazásra jogosító vízum, valamint a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum okmányok kivételével - 2022. június 30. napjáig érvényesek. A fentiekre tekintettel a jelzett időszakban lejárt vagy lejáró okmányok meghosszabbítására irányuló kérelmet legkésőbb 2022. június 30-val bezárólag szükséges előterjeszteni.

 

Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy a 2022. 03. 01. napján, vagy azt követően lejáró okmányok (tartózkodásra jogosító okmányok, valamint a letelepedési engedély és bevándorlási engedély okmányok - a rövid időtartamú beutazásra jogosító vízum, valamint a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum okmányok kivételével -) érvényességi ideje a továbbiakban nem hosszabbodik meg. A tartózkodási engedély illetve tartózkodási kártya meghosszabbítása iránti kérelmet a 2022. március 1. napján vagy azt követően lejáró okmányok esetén az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, legkésőbb a tartózkodási engedély illetve tartózkodási kártya érvényességi idejének lejártát megelőző harminc nappal kell benyújtani az illetékes regionális igazgatóságon.

 

Felhívom figyelmüket, hogy valamely határidő vagy határnap mulasztása esetén a mulasztás kimentésére igazolási kérelem benyújtása szükséges. Az igazolási kérelmet a mulasztásról való tudomásszerzést vagy az akadály megszűnését követő öt napon belül, de legkésőbb az elmulasztott határnaptól vagy az elmulasztott határidő utolsó napjától számított harminc napon belül lehet előterjeszteni.

 

Együttműködésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény, valamint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény hatálya alá tartozó idegenrendészeti eljárások vonatkozásában a befizetendő díjak mértéke 2022. január 22. napjától az alábbiak szerint megváltozik. Fentiekre figyelemmel javasoljuk a módosított eljárási díjak megismerését és felhívjuk figyelmüket, hogy a 2022. január 22. 00 óra 00 percet követően benyújtott kérelmek illetve indított idegenrendészeti eljárások esetében az alábbi díjtételek irányadóak. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes eljárások díjai a honlapon elhelyezett, engedélytípusonkénti részletes tájékoztatókban egyaránt módosításra kerülnek.

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

 

A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek, valamint a harmadik országbeli állampolgárok beutazásával és tartózkodásával kapcsolatos eljárások díja

 

1. Tartózkodási engedély kiadására és a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum kiadására irányuló eljárás díja 110 EUR

2. Tartózkodási engedély kiadása és a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum kiadása tárgyában hozott döntés elleni fellebbezés díja, a fellebbezés külképviseleten történő előterjesztése esetén 160 EUR

3. Tartózkodási engedély kiadására irányuló eljárás díja belföldi kérelmezés esetén 39 000 Ft

4. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt tartózkodási engedély kiadására irányuló eljárás díja belföldi kérelmezés esetén 24 000 Ft

5. Tartózkodási engedély meghosszabbítására irányuló eljárás díja 35 000 Ft

6. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt tartózkodási engedély meghosszabbítására irányuló eljárás díja 23 000 Ft

7. Tartózkodási engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 20 000 Ft

8. Tartózkodási engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 20 000 Ft

9. EU Kék Kártya kiadására irányuló eljárás díja belföldi kérelmezés esetén 38 000 Ft

10. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt EU Kék Kártya kiadására irányuló eljárás díja belföldi kérelmezés esetén 26 000 Ft

11. EU Kék Kártya meghosszabbítására irányuló eljárás díja 35 000 Ft

12. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt EU Kék Kártya meghosszabbítására irányuló eljárás díja 23 000 Ft

13. EU Kék Kártya kiállítására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 20 000 Ft

14. EU Kék Kártya kiállítására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 20 000 Ft

15. Tartózkodásra jogosító okmány pótlására és a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum kiállítására irányuló eljárás díja külképviseleti kérelmezés esetén 90 EUR

 

Bevándorolt, illetve letelepedett státuszt igazoló okmányokkal összefüggő igazgatási szolgáltatási díjak:

 

1. Bevándorolt státuszt igazoló okmány meghosszabbítására irányuló eljárás díja 20 000 Ft

2. Bevándorolt státuszt igazoló okmány kiadására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 20 000 Ft

3. Bevándorolt státuszt igazoló okmány kiadására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 20 000 Ft

4. Letelepedési engedély meghosszabbítására irányuló eljárás díja 20 000 Ft

5. Letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 20 000 Ft

6. Letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 20 000 Ft

7. Ideiglenes letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja 39 000 Ft

8. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt ideiglenes letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja 25 000 Ft

9. Ideiglenes letelepedési engedély meghosszabbítására irányuló eljárás díja 20 000 Ft

10. Ideiglenes letelepedési engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 20 000 Ft

11. Ideiglenes letelepedési engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 20 000 Ft

12. Nemzeti letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja 39 000 Ft

13. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt nemzeti letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja 25 000 Ft

14. Nemzeti letelepedési engedély meghosszabbítására irányuló eljárás díja 20 000 Ft

15. Nemzeti letelepedési engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 20 000 Ft

16. Nemzeti letelepedési engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 20 000 Ft

17. EK letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja 39 000 Ft

18. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt EK letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja 25 000 Ft

19. EK letelepedési engedély meghosszabbítására irányuló eljárás díja 20 000 Ft

20. EK letelepedési engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 20 000 Ft

21. EK letelepedési engedély kiállítására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 20 000 Ft

22. Nemzeti letelepedési engedély kiadására irányuló eljárás díja külképviseleti kérelmezés esetén 110 EUR

23. Tartózkodásra jogosító okmány pótlására és a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum kiállítására irányuló eljárás díja külképviseleti kérelmezés esetén 90 EUR

24. Nemzeti letelepedési engedély meghosszabbítására irányuló eljárás díja külképviseleten történő előterjesztés esetén 60 EUR

 

Úti okmányok kiállításával kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díjak:

 

1. Hontalan útlevél kiadására irányuló eljárás díja 12 000 Ft

2. Hontalan útlevél meghosszabbítására irányuló eljárás díja 10 000 Ft

3. Hontalan útlevél kiadására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 12 000 Ft

4. Hontalan útlevél kiadására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 10 000 Ft

5. A bevándorolt vagy letelepedett személy számára útlevél kiadására irányuló eljárás díja 12 000 Ft

6. A bevándorolt vagy letelepedett személy számára útlevél kiadására irányuló eljárás díja az okmány pótlása iránti kérelem esetén 12 000 Ft

7. A bevándorolt vagy letelepedett személy számára útlevél kiadására irányuló eljárás díja az okmány cseréje iránti kérelem esetén 10 000 Ft

8. Egyszeri utazásra jogosító utazási igazolvány kiállítására irányuló eljárás díja belföldön 12 000 Ft

 

Egyéb igazgatási szolgáltatási díjak:

 

1. Meghívólevél hatósági záradékkal történő ellátására irányuló eljárás díja 16 000 Ft

2. Az idegenrendészeti hatóság elektronikus információs rendszerén keresztül igényelt meghívólevél hatósági záradékkal történő ellátására irányuló eljárás díja 9 000 Ft

3. Fellebbezési kérelem díja 47 000 Ft

4. Hatósági bizonyítvány kiállításának díja 3 000 Ft

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ügyfélszolgálati irodáink országosan 2021. december 23-án 12 óráig fogadják Ügyfeleinket, december 24-én és 31-én zárva tartanak.

 

Megértésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ügyfélszolgálati irodáinkban 2021. december 11-én, szombaton az ügyfélfogadás pénteki nyitvatartás szerint történik.

Előzetes időpontfoglalásra nincs lehetőség.

 

Megértésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséért 2021. november 3-tól az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság minden ügyfélszolgálati irodájába valamint objektumaiba történő belépés és tartózkodás során, kötelező a maszk viselése valamint a kézfertőtlenítő használata. Továbbá arra kérjük ügyfeleinket, hogy tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket, láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe ügyfélszolgálati irodáinkat, részesítsék előnyben az elektronikus kérelembenyújtási lehetőségeket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy ügyfélszolgálatainkon kötelező a minimum 1,5 méter távolságtartás, mely előírás figyelembe vételével korlátozzuk az ügyfélszolgálaton tartózkodók számát. A kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Budapest, 2021. november 2. 

 


 

 

Dear Clients!

 

Please be informed, for the prevention of spreading of the corona virus, from 3rd November 2021 in all of the National Directorate-General for Aliens Policing client service offices and buildings, while entering and staying, it is mandatory to wear a mask and to use hand sanitizer. Furthermore, we request our clients to comply with the mandatory health provisions, in case of fever or flu symptons, please do not use our client service offices, and prioratize the electronical options.

We draw your attention, that at our client services it is mandatory to keep 1,5m distance from each other, and in the  regulation we take into account to limit the number of people at the client service. We apologize for the inconvenience.

 

Thank you for your understanding!

 

Budapest, 2. November 2021 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséért 2021. október 19-től az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság minden ügyfélszolgálati irodájába valamint objektumaiba történő belépés és tartózkodás során, kötelező a maszk viselése valamint a kézfertőtlenítő használata.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Budapest, 2021. október 18.

 


 

Dear Clients!

 

Please be informed that in order to avoid the spreading of corona virus, from 19th of October 2021 in all our client service offices and buildings, it is mandatory to wear a mask and to use hand sanitizer.

 

Thank you for your understanding!

 

18 October 2021

 

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztató

az egyesült királysági állampolgárok és családtagjaik nemzeti letelepedési engedély kérelmezéséről


 

Tájékoztatjuk, hogy az egyesült királysági állampolgár részére kiadott regisztrációs igazolás, valamint állandó tartózkodási kártya, illetve családtagjaik részére kiadott tartózkodási kártya, valamint állandó tartózkodási kártya legfeljebb 2021. december 31-ig érvényes.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy azon egyesült királysági állampolgárok és családtagjaik, akik az átmeneti időszak végét megelőzően jogszerűen Magyarországon éltek, – mint a Kilépési Megállapodás kedvezményezettei (regisztrációs igazolással, tartózkodási kártyával, állandó tartózkodási kártyával, vagy 2021. január 1. előtt Magyarországon életvitelszerűen tartózkodott) – nemzeti letelepedési engedély megszerzésére jogosultak. A nemzeti letelepedési engedély kiadása iránti kérelmüket 2021. december 31-ig terjeszthetik elő, akár személyesen, akár elektronikusan az Enter Hungary rendszeren keresztül.

 

A fentiekre tekintettel kérjük, hogy  nemzeti letelepedési engedély iránti kérelmüket mihamarabb nyújtsák be elektronikusan az Enter Hungary rendszeren keresztül.

 

Read more...

DSC04259

 

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter dr. Kiss Attila r. vezérőrnagyot, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatóját 2021. szeptember 1-jei hatállyal - kérésére - áthelyezte a rendőrség állományába, és egyidejűleg kinevezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének. A belügyminiszter rendőrségi főtanácsosi címet adományozott dr. Kiss Attila r. vezérőrnagynak.

 

A belügyminiszter az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának 2021. szeptember 1-jei hatállyal dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagyot, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettest nevezte ki. A 2021. augusztus 31-én tartott ünnepélyes állománygyűlésen kinevezési okmányát Papp Károly r. altábornagytól, a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkárától vette át.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-alföldi Regionális Igazgatóság szolnoki ügyfélfogadási helyszínén 2021.08.31., 2021.09.02. ügyfélfogadási napokon az iroda felújítási munkálatai miatt az ügyfélfogadás szünetelni fog. Az ezekre a napokra már lefoglalt időpontok helyett kérjük, foglaljanak új időpontot, vagy halaszthatatlan ügyekben a Debreceni, Sámsoni út 145. alatt állunk rendelkezésükre.

Az ügyfélfogadás rendje az Debrecenben, bármely ország állampolgárai részére, bármely ügytípusban:

Hétfő

07.30-13.00

Kedd

07.30-16.00

Szerda

Nincs Ügyfélfogadás

Csütörtök

12.00-17.00

Péntek

07.30-12.00

 

Megértésüket köszönettel vesszük, a felújítás után pedig megszépült környezetben újra várjuk önöket.

 

Tisztelettel:

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Észak-alföldi Regionális Igazgatóság

Engedélyügyi Osztály

4033 Debrecen, Sámsoni út 145. Pf. 406.

 


 

 

Dear Clients,

 

Please note that our Office in Szolnok for the Directorate-General for Aliens’ Policing will be unavailable on 31. 08. 2021, 02.09.2021 due to maintenance works.

If you have booked an appointment for one of these days, please re- book your appointment, or for emergency cases visit us Debrecen 145. Sámsoni Út.

Admission Unit' office hours:

All inquiries:

Monday

07.30-13.00

Tuesday

07.30-16.00

Wednesday 

No service

Thursday

12.00-17.00

Friday

07.30-12.00

 

We appreciate your understanding, and after the scheduled maintenance, we will be happy to welcome you again in our pleasantly redecorated office.

 

Sincerely,

 

Directorate-General for Aliens’ Policing

Regional Direcetorate of the Northern Lowland

Permit Department

4033 Debrecen, Sámsoni út 145. Pf. 406.

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

hogy az államalapítás ünnepe alkalmából ügyfélszolgálati irodáink országosan 2021. augusztus 20-án pénteken zárva tartanak.

 

Megértésüket köszönjük!

 


 

Dear Clients!

 

Please note that all of our client service offices will be CLOSED for the public holiday on the 20th of August 2021.

 

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-alföldi Regionális Igazgatóság szolnoki ügyfélfogadási helyszínén 2021.08.19., 2021.08.24., és 2021.08.26.-i ügyfélfogadási napokon az iroda felújítási munkálatai miatt az ügyfélfogadás szünetelni fog. Az ezekre a napokra már lefoglalt időpontok helyett kérjük, foglaljanak új időpontot, vagy halaszthatatlan ügyekben a Debreceni, Sámsoni út 145. alatt állunk rendelkezésükre.

 

Az ügyfélfogadás rendje az Debrecenben, bármely ország állampolgárai részére, bármely ügytípusban:

Hétfő

07.30-13.00

Kedd

07.30-16.00

Szerda

Nincs Ügyfélfogadás

Csütörtök

12.00-17.00

Péntek

07.30-12.00

 

Megértésüket köszönettel vesszük, a felújítás után pedig megszépült környezetben újra várjuk önöket.

 

Tisztelettel:

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Észak-alföldi Regionális Igazgatóság

Engedélyügyi Osztály

4033 Debrecen, Sámsoni út 145. Pf. 406.

 

 


 

 

Dear Clients,

 

Please note that our Office in Szolnok for the Directorate-General for Aliens’ Policing will be unavailable on 19. 08. 2021, 24.08.2021., and 26.08.2021 due to maintenance works.

If you have booked an appointment for one of these days, please re- book your appointment, or for emergency cases visit us Debrecen 145. Sámsoni Út.

 

Admission Unit' office hours:

 

All inquiries:

Monday

07.30-13.00

Tuesday

07.30-16.00

Wednesday 

No service

Thursday

12.00-17.00

Friday

07.30-12.00

 

We appreciate your understanding, and after the scheduled maintenance, we will be happy to welcome you again in our pleasantly redecorated office.

 

Sincerely,

 

Directorate-General for Aliens’ Policing

Regional Direcetorate of the Northern Lowland

Permit Department

4033 Debrecen, Sámsoni út 145. Pf. 406.

Read more...

OIFlogo

 

Tisztelt Látogató!

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az internetes honlapján elérhető részletes tájékoztatással kíván segítséget nyújtani a külföldiek 180 napon belül 90 napot meghaladó tartózkodósát, a bejelentési kötelezettségekkel és a menekültügyi szakterületet érintő kérdések megválaszolásában.

Tisztelettel kérjük, hogy mielőtt elektronikus levélben megkeresne bennünket, olvassa el az alábbiakat:

1.      Szeretnénk figyelmét felhívni a honlapon elhelyezett tájékoztató anyagainkra, különösen a „Tartózkodás Magyarországon”, a „Letelepedés Magyarországon” és a „Menekültként Magyarországon” menüket, melyekben részletes tájékoztatás érhető el az egyes eljárásokkal kapcsolatban.

2.      Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tájékoztatási kötelezettsége az annak hatáskörébe tartozó idegenrendészeti szakterület és a menekültügyi szakterületre vonatkozó kérdések megválaszolására terjed ki. Fentiek alapján Főigazgatóságunk - többek között - az alábbiak tekintetében nem nyújt tájékoztatást:

·         határátlépéssel kapcsolatos kérdések (kérjük, az általános rendőrségi feladatot ellátó szervet keressék fel)

·         a 180 napon belül 90 napot meg nem haladó tartózkodáshoz esetlegesen szükséges rövidtávú vízummal kapcsolatos kérdések (kérjük, hogy azzal kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz forduljon)

·         állampolgárság megszerzése, honosítás (kérjük, hogy az illetékes kormányhivatalhoz vagy a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz forduljon).

3.      E-mail és telefon útján időpontfoglalásra nincs mód. Kérjük, hogy honlapunk „Időpontfoglalás” funkcióját használja. Tájékoztatom, hogy az új időpontok kb. kettő hétre előre érhetőek el a rendszerben, így javasoljuk, hogy honlapunkon az időpont-foglalási funkciót kísérje figyelemmel, tekintettel arra, hogy folyamatosan kerülnek megnyitásra új időpontok.

Adatvédelmi és titoktartási okokból konkrét idegenrendészeti vagy menekültügyi eljárással kapcsolatos ügyekben elektronikus levél útján nem adhatunk felvilágosítást. Konkrét ügyekben kérjük, hogy az eljáró regionális igazgatóságot keresse fel ügyfélfogadási időben vagy forduljon ahhoz a külképviselethez, ahol a kérelmét benyújtotta.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az Ön által kért információ szerepel honlapunkon, vagy kívül esik az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság hatáskörén, üzenetére nem küldünk külön választ, egyéb esetekben megkeresését az általános ügyintézési határidőn belül megválaszoljuk.

 

2021. július 30.

Read more...

LOGO kicsi

 

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2021. június 14-től időpont foglalása nélkül is lesz lehetőség személyesen megjelenni ügyfélszolgálati irodáinkon.

 

Időpontfoglalással nem rendelkezőket csak a foglalt időponttal rendelkező ügyfeleket követően tudjuk fogadni, ez hosszabb várakozással járhat.

 

Javasoljuk, hogy az ügyintézés érdekében foglaljon időpontot.

 

 

Megértésüket köszönjük!

 

2021. június

Read more...

LOGO kicsi

 

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2021. május 25-től az Enter Hungary rendszeren beküldött kérelmek esetén biometrikus adatfelvétel ügyintézésre időpont foglalása nélkül is lesz lehetőség személyesen megjelenni ügyfélszolgálati irodáinkon.

 

Továbbá javasoljuk a kérelmek előterjesztésére, bejelentések megtételére az online idegenrendészeti rendszert, az Enter Hungary (https://enterhungary.gov.hu/eh/) felület használatát.

 

Kérjük, továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket, láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe ügyfélszolgálati irodáinkat valamint minden esetben viseljék az orrot és szájat eltakaró maszkot és tartsák be a 1.5 méteres távolságot és a közegészségügyi előírásokat.

 

 

Köszönjük!

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

2021. május

Read more...

LOGO kicsi 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dél-alföldi Regionális Igazgatóság szegedi ügyfélszolgálati irodája 2021. május 10-től a 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 3/A. szám alatt fogadja az ügyfeleket.

                                  


 

Dear Clients,

 

Please, be informed that the client service of Szeged has moved to 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 3/A from 10th of May 2021.

 

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. április 22-én 11 órától karbantartási okok miatt Call Centerünk nem üzemel.

 

 

Megértésüket köszönjük.

 


 

Dear Clients,

 

 

Please be informed that our Call Center will not be available on the 23rd of April 2021 from 11 am due to maintenance reasons.

 

 

Thank you for your undestanding.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. április 1. csütörtöktől a Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság ügyfélszolgálatainak nyitvatartási rendje az alábbiak szerint módosul

 

Győr:

Hétfő

07.30-12.00 és 12.30-16.00

Kedd

07.30-12.00

Szerda

07.30-12.00 és 12.30-16.00

Csütörtök

07.00-12.00 és 12.30-18.00 /veszélyhelyzet ideje alatt 17.00 óráig/

Péntek

Nincs ügyfélfogadás

 

Zalaegerszeg:

Hétfő

Nincs ügyfélfogadás

Kedd

09.00-15.00

Szerda

Nincs ügyfélfogadás

Csütörtök

09.00-14.00

Péntek

Nincs ügyfélfogadás

 

A szombathelyi ügyfélszolgálat nyitva tartása nem módosul.

 

 

2021. március 23.

 

 


 

 

Dear Clients,

 

We kindly inform you that the opening hours of the North Plain Regional Directorate client service offices will be change from the 1st of April 2021 (Thursday) at according to the followings:

 

Győr:

Monday

07.30-12.00 and 12.30-16.00

Tuesday

07.30-12.00

Wednesday

07.30-12.00 and 12.30-16.00

Thursday

07.00-12.00 and 12.30-18.00 /under the pandemic situation till 17.00/

Friday

No client service

 

Zalaegerszeg:

Monday

No client service

Tuesday

09.00-15.00

Wednesday

No client service

Thursday

09.00-14.00

Friday

No client service

 

The opening hours of the client service office in Szombathely does not change.

 

23. March 2021

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság ügyfélfogadás rendje az alábbiak szerint módosult:

Hétfő: 08:00-14:00

Kedd: 08:00-14:00

Szerda: 08:00-14:00

Csütörtök: 08:00-14:00

Péntek: 08:12:00

 

A budapesti ügyfélszolgálati irodák mindegyikén bármely ügytípusban foglalható időpont.

 

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy ügyfélszolgálati irodáink csak az előzetesen lefoglalt időponttal rendelkező ügyfeleket fogadják. Kérjük, egy lefoglalt időpontban csak egy ügyfél jelenjen meg.

 

2021. március 19.

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

hogy 2021. március 15-én hétfőn ügyfélszolgálati irodáink, Nemzeti ünnepnap miatt ZÁRVA tartanak.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

 

Dear Clients!

 

Please note that all of our offices will be CLOSED for the national holiday on the 15th of March 2021.

 

Thank you for your understanding!

Read more...

 LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

hogy a mai napon 2021. március 12-én az időpontfoglaló rendszer technikai okok miatt nem elérhető.

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

 

Dear Clients,

 

Please be informed that the appointment booking system is not available today on the 12th of March 2021 due to technical reasons.

 

Thank you for your understanding.

Read more...

LOGO kicsiA járványhelyzet alatt eddig megszokott rendben folyik az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság valamennyi ügyfélszolgálati irodáján az ügyintézés. Személyes ügyintézésre a továbbiakban is csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség ügyfélszolgálatainkon.

Aki teheti, a személyes ügyintézés helyett online az https://enterhungary.gov.hu felületen intézze ügyeit!

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

 

2021. március 8.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 1-jén karbantartási okok miatt Call Centerünk zárva tart.

 

Megértésüket köszönjük.

 


 

Dear Clients,

 

Please be informed that our Call Center will not be available on the 1st of March 2021 due to maintenance reasons.

 

Thank you for your undestanding.

Read more...

LOGO kicsi

Pályázati felhívás

 

A Magyar Rendészettudományi Társaság (a továbbiakban: MRTT) Migrációs Tagozata, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: OIF), valamint az OIF Tudományos Tanács közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.

A pályázatra olyan tanulmányok elkészítését várjuk, amelyek a fenti témakörök bármelyikével foglalkoznak. Az alábbi felsorolásban szereplő témákkal ötleteket kívánunk adni a potenciális pályázóknak:

 1. A legális migráció aktuális kérdései, jogalkalmazási problémák és javaslatok
 2. Az illegális migráció jelensége
 3. Az idegenrendészeti eljárás jellemzői
 4. A menekültvédelem lehetőségei a 21. században
 5. A menekültügyi eljárás egyes gyakorlati kérdései (pl. a személyazonosítás és a kormeghatározás nehézsége)
 6. Munkaerő-migráció az Európai Unióban
 7. Az integráció elméleti és gyakorlati kérdései idegen kultúrkörből érkező migránsok esetében
 8. Az 1951. évi genfi konvenció megújíthatóságának kérdése
 9. Nemzetközi migráció a kibocsátó országok szemszögéből: lehetőségek a népesség helyben maradásának ösztönzésére
 10. Egyes társadalmi eszmék és a nemzetközi migráció kapcsolata
 11. Visszafogadási egyezmények gyakorlati megvalósulása (a migrációs változások közepette)
 12. Közös Európai Menekültügyi Rendszer létrehozásának folyamata (előnyök, buktatók)

 

Pályázhatnak: természetes személyek.

 

Pályázni egyénileg vagy kollektív munkával, illetve egy vagy több művel is lehet. Pályaműként eddig még nem publikált, máshová be nem nyújtott dolgozatot, tanulmányt lehet csak beküldeni. Az MRTT Migrációs Tagozatához korábban már benyújtott és elbírált, részben vagy egészében megegyező pályaművek ismételt benyújtása a pályázó kizárását vonja maga után.

 

A pályaművek elbírálásakor lényeges szempont a megadott témához való kötődés, a következtetések és javaslatok gyakorlati alkalmazhatósága, valamint a feldolgozás igényessége. A feldolgozás igényessége alatt a téma vonatkozó szakirodalmának ismerete, annak alkotó módon való alkalmazása, új szakmai-tudományos ismeretek, összefüggések, módszerek és eljárások megfogalmazása, kidolgozása értendő. Elvárás továbbá az is, hogy a dolgozat tartalmilag és formailag rendszerezett, logikus felépítésű legyen.

 

A pályázat díjazása

 

A pályaműveket az OIF Tudományos Tanács, illetve az MRTT Migrációs Tagozat Elnöksége – a pályáztatók által felkért szakterületi bírálók bevonásával – bírálja el, és dönt a díjak odaítéléséről. A pályázatra beérkező tanulmányok közül az OIF Főigazgatója a pályázat győzteseit az alábbiak szerint pénzjutalomban részesíti:

 

Első díj:

250.000,- Ft (bruttó)

Második díj:

150.000,- Ft (bruttó)

Harmadik díj:

100.000,- Ft (bruttó)

 

A pályázat postára adásának határideje: 2021. szeptember 20.

 

A pályázatok elbírálása: 2021. október 30-ig.

 

Az alkalmasnak ítélt pályaműveknek publikációs lehetőséget biztosítunk a Migráció és Társadalom című elektronikus folyóiratban.

 

Eredményhirdetés

 

A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására az MRTT Migrációs Tagozat Elnökségének, valamint az OIF Tudományos Tanácsának javaslata alapján novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvények keretében kerül sor.

 

A pályázatokat az alábbi címre kérjük beküldeni:

 

MAGYAR RENDÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSASÁG MIGRÁCIÓS TAGOZATA

Klenner Zoltán titkár részére

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Bevándorlási Tanszék

1441 Budapest, Pf. 60.

 

A pályázat egyéb formai és tartalmi kritériumai:

 • ·A pályaművek maximális terjedelme két szerzői ív (80.000 karakter) lehet, a szövegszerkesztés során a „Times New Roman” betűtípust és 12-es betűméretet kérjük alkalmazni.
 • ·A pályázati anyagot egy A/4 méretű zárt borítékban (tasakban) kell elhelyezni, a fentiek szerint megcímezve. A FELADÓ helyére az alábbiakat kell írni:

o      „MRTT MT 2021. évi tudományos pályázata”

o      A pályamű címe

o      Jelige

 

A benyújtásra kerülő pályázat az alábbiakat tartalmazza:

1.      A pályamunka egy darab nyomtatott-fűzött példányban. A pályamunka fedlapján szerepeljen a pályamű címe és a jelige.

2.      A pályamunka elektronikus formában (pendrive-on). Az elektronikus változatnak teljes mértékben meg kell egyezni a nyomtatott változattal.

3.      Egy darab normál méretű és lezárt kis boríték, melynek külsején a jeligét és a pályamű címét kell feltüntetni. A borítékba helyezve a következő adatokat kérjük megadni:

o      A pályamű címe

o      A pályázó neve (születési név is)

o      Anyja neve

o      Születési helye és ideje

o      Munkahelye és beosztása (munkaköre)

o      Állandó lakcíme

o      Telefonszáma és e-mail címe

o      Az esetleges pályadíjra tekintettel az adó- és TAJ-szám, továbbá az átutalási bankszámlaszám

o      Egy gépelt oldal terjedelemben a pályamű rövid tartalmi ismertetése

o      Nyilatkozatot, amelyben a szerző nyilatkozik arról, hogy a pályamű teljes egészében saját szellemi terméke

 

Az elbírálás során minden esetben kizárásra kerülnek azok a pályázók, akik bármilyen formában névvel látják el a kinyomtatott vagy az elektronikus formában benyújtott pályaművet, mely alapján azok értékelése előtt beazonosítható lenne személyük.

 

A pályázó a pályamű benyújtásával tudomásul veszi, hogy a pályamű a pályázat kiíróinak közös tulajdonába kerül. Az MRTT Migrációs Tagozata és az OIF Tudományos Tanács fenntartja a jogot, hogy a díjakat az egyes eredmény-kategóriákban ne adják ki, vagy megosztott díjazást alkalmazzanak.

 

A pályázattal kapcsolatos további információ a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen kérhető.

 

Budapest, 2021. február

Dr. Kiss Attila

Főigazgató

OIF

Kovács Gyula

Elnök

MRTT Migrációs Tagozat

Crisán Andrea

Elnök

OIF Tudományos Tanács

Read more...

LOGO kicsi

 

Felhívjuk az egyesült királysági állampolgárok és harmadik országbeli családtagjaik figyelmét, hogy a kedvezményes feltételekkel történő kérelmezés csupán a Kilépési Megállapodás kedvezményezettjei (regisztrációs igazolással, tartózkodási kártyával, állandó tartózkodási kártyával rendelkezők vagy határon ingázó munkavállalók, egyéni vállalkozók) számára lehetséges!

 

Azon egyesült királysági állampolgár, valamint az egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja, aki 2021. január 1-jét követően utazik be, a 2007. évi II. törvény általános szabályai szerint a tartózkodásának megfelelő célból kérelmezheti tartózkodási engedély kiadását a normál eljárásrendnek megfelelően.

 

A Kilépési Megállapodás Kedvezményezettjei részére biztosított speciális kérelmezési felület az Enter Hungary rendszerben jelenleg fejlesztés alatt áll, annak elkészüléséig a türelmüket kérjük.

 

Ezen felület indításáig a nemzeti letelepedési és az ún. határon ingázó tartózkodási engedély iránti kérelmek előterjesztésére azonban jelenleg is lehetőséget biztosítunk az Enter Hungary felületen. 

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy biometrikus adatfelvételezésre elektronikus úton történő kérelmezés esetén is személyesen meg kell jelenni a hatóságnál a kérelem rögzítésétől számított 15 napon belül. Erről a rendszer üzenetet küld. A megjelenésre időpontfoglalással van lehetőség.

 

Az eljárásban lehetőség van meghatalmazott eljárására is, de ebben az esetben érvényes meghatalmazást a kérelem mellékleteként fel kell tölteni.

 

Praktikus gyakorlati tanácsok a kérelem előterjesztéséhez:

 

Mellékelve gyakorlati útmutató az egyes kérelemtípusok kitöltéséhez. A mellékletben az „X”-ekkel jelölt adatok helyére VALÓS adatokat kell feltüntetni.

 

Nemzeti letelepedési kérelem:

 

A nemzeti letelepedési kérelem előterjesztéséhez a „kijelentem, h az eljárás díjmentes” kérdésnél az igen opciót kell választani.

A felületen elegendő mellékletben foglaltaknak megfelelő mezők kitöltése. (személyes adatok, lakóhely, útlevél adatainak megadása)

 

A nemzeti letelepedési engedély kitöltése során az Önéletrajzhoz a „WA” rövidítést kell megjeleníteni.

 

A regisztrációs igazolással, tartózkodási kártyával, állandó tartózkodási kártyával rendelkezők számára a kérelem mellékleteként elegendő csupán az érvényes útlevél adatoldalának és a magyarországi tartózkodásra jogosító okmánynak a feltöltése.

 

Az egyesült királysági állampolgár tartózkodási kártyával vagy állandó tartózkodási kártyával rendelkező családtagja szintén a melléklet szerinti adatokkal kell, hogy kitöltse a nemzeti letelepedési kérelmét.

 

Azon egyesült királysági állampolgár azonban, aki 2021. január 1. előtt Magyarországon életvitelszerűen tartózkodott, érvényes úti okmánnyal rendelkezik, de érvényes regisztrációs igazolással nem rendelkezik, szintén elegendő a mellékletben  megjelölt adatok kitöltése.

Ezen személyek esetén, vagyis akik nem rendelkeznek érvényes regisztrációs igazolással, a nemzeti letelepedési engedély iránti kérelem mellékleteként kötelező csatolni a korábbi életvitelszerű magyarországi tartózkodást igazoló iratokat. Ilyen irat lehet pl. a munkaszerződést, a hallgatói jogviszony igazolást, hatályos lakásbérleti szerződést, tartós gyógykezelés esetén az egészségügyi intézmény által kiállított igazolást, a rendszeres Magyarországon végzett tevékenységből származó jövedelemről szóló pl. magyar adóhatóság által kiállított igazolást.

 

Határ menti ingázó munkavállaló:

 

Határon ingázó munkavállalók esetén a munkavállalás célú tartózkodási engedély iránti kérelem nyomtatványt kell kiválasztani az Enter Hungary felületen.

A tartózkodási engedély kérelem előterjesztéséhez a „kijelentem, h az eljárás díjmentes” kérdésnél az igen opciót kell választani.

A felületen a mellékletben szereplő tájékoztatóban feltüntetett mezőket kell kitölteni.

A munkavégzés 2020. december 31. előtt történő fennállását hitelt érdemlően alátámasztó iratokat a kérelemhez mellékelni kell, mint tartózkodási célt igazoló dokumentumot. Magyarországi munkavégzés hitelt érdemlő alátámasztását igazoló iratnak minősül különösen pl. a munkaszerződés, megbízási szerződés, rendszeres utazást igazoló iratok pl. menetjegyek, beszállókártyák, szállodai foglalások.

 

Határ menti ingázó egyéni vállalkozó:

 

Határon ingázó egyéni vállalkozók esetén a jövedelemszerzés célú tartózkodási engedély iránti kérelem nyomtatványt kell kiválasztani az Enter Hungary felületen.

 

A tartózkodási engedély kérelem előterjesztéséhez a „kijelentem, h az eljárás díjmentes” kérdésnél az igen opciót kell választani.

 

A felületen a mellékletben szereplő tájékoztatóban feltüntetett mezőket kell kitölteni.

 

A 2020. december 31. előtt folytatott egyéni vállalkozói tevékenységet hitelt érdemlően igazoló iratokat a kérelemhez mellékelni kell, mint tartózkodási célt igazoló dokumentumot. Magyarországi egyéni vállalkozó tevékenységet igazoló iratnak minősülnek egyéni vállalkozóként történő nyilvántartásba vételről kiállított hatósági igazolás, illetve megbízási szerződések.

 

Felhívjuk a határon ingázók figyelmét, hogy ezen tartózkodási engedély iránti kérelem csupán 2021. március 31-ig terjeszthető elő!

 

Read more...

LOGO kicsi

 

Brexit tájékoztató egyesült királysági állampolgár és egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja számára

 

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én éjfélkor rendezett módon kilépett az Európai Unióból, ugyanakkor a Kilépési Megállapodás értelmében a 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak alatt az egyesült királysági állampolgárokat EGT-állampolgárnak tekintettük. Az egyesült királysági állampolgár részére kiadott regisztrációs igazolás, állandó tartózkodási kártya, valamint egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja részére kiadott tartózkodási kártya és állandó tartózkodási kártya legfeljebb 2021. december 31-ig volt érvényes.

 

Magyarországra érkező egyesült királysági állampolgárok 180 napon belül 90 napot meghaladó tartózkodására vonatkozó szabályok

A 180 napon belül 90 napot meghaladóan Magyarországon tartózkodni kívánó egyesült királysági állampolgár, valamint az egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény (a továbbiakban: Harmtv.) általános szabályai szerint kérelmezheti tartózkodási engedély kiadását, a tartózkodásának megfelelő célból. A tartózkodási engedély iránti kérelem előterjesztésére Magyarországon az OIF illetékes regionális igazgatóságán személyesen is lehetőség van.  

 

Magyarországon jogszerűen letelepedett egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagjának kedvezményes letelepedése

A Magyarországon jogszerűen letelepedettként tartózkodó egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja nemzeti letelepedési engedélyt kaphat, ha az egyesült királysági állampolgárral fennálló családi kapcsolatát 2021. január 1-jét megelőzően létesítette és az a nemzeti letelepedési engedély iránti kérelem benyújtásakor is fennáll, kivéve ha

a)  letelepedése veszélyezteti Magyarország közbiztonságát vagy nemzetbiztonságát;

b) kiutasítás vagy beutazási és tartózkodási tilalom, illetve beutazási és tartózkodási tilalmat elrendelő SIS figyelmeztető jelzés hatálya alatt áll;

c) az engedély megszerzése érdekében hamis adatot, valótlan tényt közölt, vagy az eljáró hatóságot megtévesztette.

A nemzeti letelepedési engedély letelepedett jogállást biztosít, mely határozatlan idejű tartózkodási jogosultság. A jogosultságot igazoló nemzeti letelepedési okmány érvényességi ideje 5 év, melyet az idegenrendészeti hatóság kérelemre további 5 évvel meghosszabbít. 

A letelepedett jogállással rendelkező személy állandó lakóhellyel rendelkezik, és személyi igazolványra jogosult.

 

A nemzeti letelepedési engedély iránti kérelem benyújtásának helye, a kérelem elbírálásának ideje:

A kérelmet elektronikus úton - az OIF által működtetett – Enter Hungary rendszeren keresztül is előterjesztheti. Elektronikus úton történő előterjesztés esetén az Enter Hungary rendszer automatikus értesítést küld a kérelemről és a további teendőkről. Személyesen történő kérelmezés esetén a nemzeti letelepedési engedély kiadása iránti kérelmet a jövőbeni lakóhely szerint illetékes regionális igazgatóságon kell előterjeszteni. Személyesen történő kérelembenyújtás esetén a kérelmet átvevő ügyintéző átvételi elismervényt állít ki.

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy biometrikus okmány kerül kiállításra, így a fénykép és az ujjnyomatok rögzítése céljából személyesen meg kell jelenni az illetékes regionális igazgatóságon, elektronikus úton történő kérelmezés esetén az Enter Hungary rendszer erről értesítést küld a kérelmező részére a teendőkről.   

Az eljárás tárgyi költségmentes.

 

A nemzeti letelepedési engedély kiadása iránti kérelmet az eljáró hatóság harminc napon belül bírálja el. Az elutasító döntéssel szembeni fellebbezés a közléstől számított tizenöt napon belül terjeszthető elő az elsőfokú hatóságnál. Abban az esetben, ha a fellebbezés elkésett lehetőség van a késedelem kimentése érdekében a fellebbezési kérelemmel egyidejűleg igazolási kérelmet is előterjeszteni. Az igazolási kérelmet a mulasztásról való tudomásszerzést vagy az akadály megszűnését követő öt napon belül, de legkésőbb az elmulasztott határnaptól vagy az elmulasztott határidő utolsó napjától számított harminc napon belül lehet előterjeszteni. A másodfokú hatóság a fellebbezést harminc napon belül bírálja el. A másodfokú döntéssel szemben a közléstől számított 30 napon belül – jogszabálysértésre hivatkozással – a perre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Törvényszéknél közigazgatási per indítható. A Törvényszék a pert tárgyaláson kívül bírálja el, azonban a felek bármelyikének kérelmére tárgyalást tart. Jogi képviselet igénybevétele esetén a keresetlevél elektronikus úton az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapján keresztül nyújtható be, jogi képviselet igénybevétele hiányában a keresetlevél három példányban, közvetlenül az elsőfokú hatóság előtt terjeszthető elő, melyben tárgyalás tartása kérhető.  

 

A nemzeti letelepedési engedély kiadása iránti kérelemhez csatolandó iratok:

A nemzeti letelepedési engedély kiállítása iránti kérelemhez a kérelem formanyomtatvány, az érvényes úti okmány, valamint a családi kapcsolatot hitelt érdemlően igazoló irat csatolása szükséges. Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy az elektronikus felületen történő kérelmezés esetén a kérelem formanyomtatványt a rendszer automatikusan generálja. Ezt a rendszer által generált formanyomtatványt a kérelmezőnek ki kell nyomatatni és alá kell írni, majd az aláírást követően csatolni szükséges az EnterHungary felületen.  

 

Magyarországon született gyermek születésének bejelentése:

Ha letelepedett egyesült királysági állampolgárnak és harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagjának Magyarországon gyermeke született, a születés bejelentését követően a gyermek részére letelepedési engedélyt kell kiállítani. 

 

A nemzeti letelepedési engedély visszavonására vonatkozó szabályok

Nemzeti letelepedési engedélyt az idegenrendészeti hatóság visszavonja, ha az egyesült királysági állampolgár vagy az egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja

a) Magyarország területét öt egymást követő évnél hosszabb ideig elhagyta,

b) veszélyezteti Magyarország közbiztonságát vagy nemzetbiztonságát,

c) kiutasítás vagy beutazási és tartózkodási tilalom, illetve beutazási és tartózkodási tilalmat elrendelő SIS figyelmeztető jelzés hatálya alatt áll, vagy

d) a nemzeti letelepedési engedély visszavonását kéri.

 

Az egyesült királysági állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagjának a Kilépési Megállapodásban foglaltaknak megfelelően kiállított nemzeti letelepedési engedélyét az idegenrendészeti hatóság visszavonja, ha az egyesült királysági állampolgár nemzeti letelepedési engedélye visszavonásra került, kivéve, ha a családtag a nemzeti letelepedésre vonatkozó általános szabályoknak – kivéve Magyarország nemzeti érdekének fennállása – megfelel.

 

 

 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ügyfélszolgálati irodáink országosan 2020. december 24-én, 25-én, 31-én és 2021. január 1-jén zárva tartanak.

2020. december 12-én szombaton, ügyfélszolgálati irodáinkon ügyintézés online időpontfoglalással lehetséges.

 

Megértésüket köszönjük!

 


 

Dear Clients!

 

Please note that all of our client service offices will be CLOSED for the public holiday on the 24th, 25th, 31st of December and on the 1st of January 2021.

Client reception will be open on the 12th of December 2020 Saturday. Only the online appointment booking is possible for this day.

 

Thank you for your understanding!

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztató okmányok érvényességi idejéről

2020. 11.16.

 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel a kiadott tartózkodásra jogosító okmányok, valamint a letelepedési engedély és a bevándorlási engedély okmányok érvényességi ideje – a rövid időtartamú beutazásra jogosító vízum, valamint a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum okmányok kivételével – a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig automatikusan meghosszabbodik.

 

Kizárólag a 2020. november 4-én még érvényes, vagy ezen a napon lejárt alábbi engedélyek hosszabbodnak meg a fent írtak alapján:

 -          Állandó tartózkodási kártya

-          Tartózkodási kártya magyar állampolgár családtagja részére

-          Tartózkodási kártya EGT-állampolgár részére

-          Tartózkodási engedély

-          Bevándorlási engedély

-          Letelepedési engedély

-          Ideiglenes letelepedési engedély

-          EK letelepedési engedély

-          Nemzeti letelepedési engedély

 

A 2020. november 4-ét megelőzően lejárt okmányokra a fentiek nem vonatkoznak! Felhívjuk figyelmüket, hogy az ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolások érvényességi ideje a fentiek alapján automatikusan nem hosszabbodik meg, annak hosszabbítása érdekében meg kell jelenni előzetes időpontfoglalással.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a tartózkodási engedély meghosszabbítására irányuló kérelmet a tartózkodási engedély lejáratát megelőző legkésőbb 30 nappal szükséges előterjeszteni a magyarországi szálláshely szerint illetékes Regionális Igazgatóságon. Ez azt jelenti, hogy a fentiek alapján meghosszabbodott érvényességű (egyébként lejárt) okmányok meghosszabbítását is kérni kell legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnésének napjáig! Amennyiben az okmány meghosszabbítása iránti kérelem benyújtása nem határidőben történik igazolási kérelemmel kell élnie, melyre a mulasztásról való tudomásszerzést vagy az akadály megszűnését követő öt napon belül, de legkésőbb az elmulasztott határnaptól vagy az elmulasztott határidő utolsó napjától számított harminc napon belül van lehetőség.

 

Fontos!

Az érvényes tartózkodási engedélyek az abban foglaltak szerint jogosítanak tartózkodásra, és amennyiben a tartózkodási feltételek továbbra is változatlanok maradnak, akkor hosszabbodik meg automatikusan az okmány érvényességi ideje.

 

Abban az esetben, ha a tartózkodási engedély kiadásának alapjául szolgáló feltételek megváltoznak (pl. foglalkoztató megváltozik, munkakör megváltozik, vagy pl. korábban tanuló volt, de munkát végezne) akkor szükséges az új tartózkodási engedélyt kérelmezni vagy az érvényes tartózkodási engedély meghosszabbítását kérni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a jogszabályban meghatározott tartózkodási feltételek meglétének hiánya a továbbiakban is a tartózkodási jogosultság visszavonását eredményezi.

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a tartózkodási engedélyek hosszabbítása iránti kérelmek a veszélyhelyzet ideje alatt előzetes időpontfoglalással, vagy az Enter Hungary elektronikus rendszerén keresztül továbbra is benyújthatók.

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, 2020. november 13. péntektől az ügyfélfogadások rendje a regionális igazgatóságokon az alábbiak szerint módosul:

 

Budapesten a keddi napokon 08:00-13:00 óráig,

Szegeden a csütörtöki napokon 07.30-17.00 óráig,

Győrben a csütörtöki napokon 07.00-17.00 óráig,

Debrecenben a csütörtöki napokon 12.00-17.00 óráig,

Miskolcon a szerdai napokon 07.30-17.00 óráig,

Balassagyarmaton a szerdai napokon 08.00-17.00 óráig,

és Pécsen a hétfői napokon 08.00-17.00 óráig fogadjuk Ügyfeleinket.

 

A többi napokon az ügyfélfogadás rendje nem változik.

 

2020. november 13. péntektől ügyfélszolgálati irodáink csak az időponttal rendelkező ügyfeleket fogadják. Kérjük, amennyiben lehetőség van rá a személyes ügyintézés helyett online, az https://enterhungary.gov.hu felületen intézze ügyeit!

Az online időpont foglalási rendszerben időpontot foglalni legfeljebb 16.30 óráig lehetséges, az ezen túli foglalások törlésre kerülnek, amelyről az ügyfelek tájékoztatást kapnak.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Read more...

LOGO kicsi

Csak időpontfoglalással fogadjuk ügyfeleinket!

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság ügyfélszolgálatain 2020. november 13-tól csak időponttal rendelkező ügyfelek jelenhetnek meg, aki teheti, a személyes ügyintézés helyett online az https://enterhungary.gov.hu felületen intézze ügyeit!

 

A járvány terjedésének, valamint a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében 2020. november 13. péntektől személyes ügyintézésre csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség ügyfélszolgálatainkon.

 

Időpontfoglalásra honlapunkon az alábbi linken van lehetőség: http://oif.gov.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=15:idopontfoglalas&lang=hu

Amennyiben nincs időpontfoglalásuk, abban az esetben nem tudjuk fogadni Önöket.  

 

Az ügyfelek és munkatársaink biztonsága érdekében továbbra is kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon!

 

Megértésüket köszönjük!

Read more...

OIFlogo

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy nemzeti ünnep alkalmából ügyfélszolgálati irodáink országosan 2020. október 23-án, pénteken zárva tartanak.

 

Dear Clients!

Please be informed that all of our client service offices will be closed for the public holiday on 23th of October 2020.

Read more...

OIFlogo

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság győri ügyfélszolgálata

2020. október 5-én technikai okok miatt zárva tart.

 

Megértésüket köszönjük!

Read more...

Dr. Kozma Ákos az Alapvető Jogok Biztosa 2020. szeptember 18-án Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója és Harhai Zsolt r. ezredes, az Észak-alföldi Regionális Igazgatóság igazgatója kíséretében betekintést és tájékoztatást kapott az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-alföldi Regionális Igazgatóság munkájával kapcsolatban.

Az Alapvető Jogok Biztosa látogatást tett az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Nyírbátori Telephelyén, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Őrzött Szállásán. Dr. Kozma Ákos az ügyfélszolgálaton eltöltött idő alatt megtekintett egy éppen zajló idegenrendészeti eljárást, Nyírbátorban pedig tájékoztatást kapott az idegenrendészeti és menekültügyi  őrizetben lévő külföldiek ügyeinek állásáról és megtekintette az elhelyezési feltételeket is.

A látottak és az elhangzottak alapján elégedettségét és elismerését fejezte ki az OIF és a rendőrség munkatársai számára.

foto2

Read more...

LOGO kicsi

Pályázati felhívás

 

 

A Magyar Rendészettudományi Társaság (a továbbiakban: MRTT) Migrációs Tagozata, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: OIF), valamint az OIF Tudományos Tanács közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.

A pályázatra olyan tanulmányok elkészítését várjuk, amelyek a fenti témakörök bármelyikével foglalkoznak. Az alábbi felsorolásban szereplő témákkal ötleteket kívánunk adni a potenciális pályázóknak:

 

 1. A legális migráció aktuális kérdései, jogalkalmazási problémák és javaslatok
 2. Az illegális migráció jelensége
 3. Az idegenrendészeti eljárás jellemzői
 4. A menekültvédelem lehetőségei a 21. században
 5. A menekültügyi eljárás egyes gyakorlati kérdései (pl. a személyazonosítás és a kormeghatározás nehézsége)
 6. Munkaerő-migráció az Európai Unióban
 7. Az integráció elméleti és gyakorlati kérdései idegen kultúrkörből érkező migránsok esetében
 8. Az 1951. évi genfi konvenció megújíthatóságának kérdése
 9. Nemzetközi migráció a kibocsátó országok szemszögéből: lehetőségek a népesség helyben maradásának ösztönzésére
 10. Egyes társadalmi eszmék és a nemzetközi migráció kapcsolata
 11. Visszafogadási egyezmények gyakorlati megvalósulása (a migrációs változások közepette)
 12. Közös Európai Menekültügyi Rendszer létrehozásának folyamata (előnyök, buktatók)

 

 

Pályázhatnak: természetes személyek.

 

Pályázni egyénileg vagy kollektív munkával, illetve egy vagy több művel is lehet. Pályaműként eddig még nem publikált, máshová be nem nyújtott dolgozatot, tanulmányt lehet csak beküldeni.

 

A pályaművek elbírálásakor lényeges szempont a megadott témához való kötődés, a következtetések és javaslatok gyakorlati alkalmazhatósága, valamint a feldolgozás igényessége. A feldolgozás igényessége alatt a téma vonatkozó szakirodalmának ismerete, annak alkotó módon való alkalmazása, új szakmai-tudományos ismeretek, összefüggések, módszerek és eljárások megfogalmazása, kidolgozása értendő. Elvárás továbbá az is, hogy a dolgozat tartalmilag és formailag rendszerezett, logikus felépítésű legyen.

 

A pályázat díjazása

 

A pályaműveket az OIF Tudományos Tanács, illetve az MRTT Migrációs Tagozat Elnöksége – a pályáztatók által felkért szakterületi bírálók bevonásával – bírálja el, és dönt a díjak odaítéléséről. A pályázatra beérkező tanulmányok közül az OIF Főigazgatója a pályázat győzteseit az alábbiak szerint pénzjutalomban részesíti:

 

Első díj:

250.000,- Ft (bruttó)

Második díj:

150.000,- Ft (bruttó)

Harmadik díj:

100.000,- Ft (bruttó)

 

A pályázat postára adásának határideje: 2020. szeptember 21.

 

A pályázatok elbírálása: 2020. október 30-ig.

 

Az alkalmasnak ítélt pályaműveknek publikációs lehetőséget biztosítunk a Migráció és Társadalom című elektronikus folyóiratban.

 

Eredményhirdetés

 

A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására az MRTT Migrációs Tagozat Elnökségének, valamint az OIF Tudományos Tanácsának javaslata alapján novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvények keretében kerül sor.

 

A pályázatokat az alábbi címre kérjük beküldeni:

 

MAGYAR RENDÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSASÁG MIGRÁCIÓS TAGOZATA

Klenner Zoltán titkár részére

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Bevándorlási Tanszék

1441 Budapest, Pf. 60.

 

A pályázat egyéb formai és tartalmi kritériumai:

 • ·A pályaművek maximális terjedelme két szerzői ív (80.000 karakter) lehet, a szövegszerkesztés során a „Times New Roman” betűtípust és 12-es betűméretet kérjük alkalmazni.
 • ·A pályázati anyagot egy A/4 méretű zárt borítékban (tasakban) kell elhelyezni, a fentiek szerint megcímezve. A FELADÓ helyére az alábbiakat kell írni:

o      „MRTT MT 2019. évi tudományos pályázata”

o      A pályamű címe

o      Jelige

 

A benyújtásra kerülő pályázat az alábbiakat tartalmazza:

1.      A pályamunka egy darab nyomtatott-fűzött példányban. A pályamunka fedlapján szerepeljen a pályamű címe és a jelige.

2.      A pályamunka elektronikus formában (pendrive-on). Az elektronikus változatnak teljes mértékben meg kell egyezni a nyomtatott változattal.

3.      Egy darab normál méretű és lezárt kis boríték, melynek külsején a jeligét és a pályamű címét kell feltüntetni. A borítékba helyezve a következő adatokat kérjük megadni:

o      A pályamű címe

o      A pályázó neve (születési név is)

o      Anyja neve

o      Születési helye és ideje

o      Munkahelye és beosztása (munkaköre)

o      Állandó lakcíme

o      Telefonszáma és e-mail címe

o      Az esetleges pályadíjra tekintettel az adó- és TAJ-szám, továbbá az átutalási bankszámlaszám

o      Egy gépelt oldal terjedelemben a pályamű rövid tartalmi ismertetése

o      Nyilatkozatot, amelyben a szerző nyilatkozik arról, hogy a pályamű teljes egészében saját szellemi terméke

 

Az elbírálás során minden esetben kizárásra kerülnek azok a pályázók, akik bármilyen formában névvel látják el a kinyomtatott vagy az elektronikus formában benyújtott pályaművet, mely alapján azok értékelése előtt beazonosítható lenne személyük.

 

A pályázó a pályamű benyújtásával tudomásul veszi, hogy a pályamű a pályázat kiíróinak közös tulajdonába kerül. Az MRTT Migrációs Tagozata és az OIF Tudományos Tanács fenntartja a jogot, hogy a díjakat az egyes eredmény-kategóriákban ne adják ki, vagy megosztott díjazást alkalmazzanak.

 

A pályázattal kapcsolatos további információ a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen kérhető.

 

Budapest, 2020. február

Dr. Kiss Attila

Főigazgató

OIF

Kovács Gyula

Elnök

MRTT Migrációs Tagozat

Crisán Andrea

Elnök

OIF Tudományos Tanács

 

 

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztató a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól

 

A Kormány Magyarország közrendjét és belső biztonságát fenyegető komoly veszély fennállása miatt 2020. szeptember 1-től a teljes belső határon ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést.

A külföldi állampolgár a magyar állampolgárral azonos megítélés alá esik amennyiben:

 • Magyarországon állandó tartózkodásra jogosult, és családtagja, ha ezt a jogát okmánnyal igazolja, illetve
 • rendelkezik az idegenrendészeti hatóság valamely jogcímen 90 napot meghaladó idejű tartózkodásra kiadott, érvényes, Magyarország területén való tartózkodásra jogosító engedélyével, és az erről szóló okmányt belépéskor bemutatja.

 

A 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosító okmányok:

 • száznyolcvan napon belül kilencven napot meghaladó tartózkodásra jogosító vízum,
 • tartózkodási engedély,
 • bevándorlási engedély,
 • letelepedési engedély,
 • ideiglenes letelepedési engedély,
 • nemzeti letelepedési engedély,
 • EK letelepedési engedély.

 

A külföldről érkező Magyarországra történő belépése során, egészségügyi vizsgálaton eshet át, amelynek tűrésére köteles. Amennyiben az egészségügyi vizsgálat fertőzés gyanúját állapítja meg, az illetékes járványügyi hatóság által kijelölt karanténban vagy – ha az nem jelent járványügyi kockázatot – hatósági házi karanténban kerül elhelyezésre.

 

Amennyiben az egészségügyi vizsgálat fertőzés gyanúját nem állapítja meg, az érintett 14 napra hatósági házi karanténban, vagy 14 napra az illetékes járványügyi hatóság által kijelölt karanténban kerül elhelyezésre.

Amennyiben két alkalommal elvégzett molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 PCR teszt - igazolja, hogy a karanténban elhelyezett személy szervezetében a SARS-CoV-2 koronavírus a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható, a karantént előíró rendelkezés alól a karantént elrendelő határozat kiadására illetékes járványügyi hatóság felmentést ad.

 

Budapest, 2020. szeptember 04.

Read more...

OIFlogo

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséért kérjük ügyfélszolgálatainkon az alábbiak betartását 2020. augusztus 27-től:

Arra kérjük ügyfeleinket, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket, láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe ügyfélszolgálati irodáinkat, részesítsék előnyben az elektronikus kérelembenyújtási lehetőségeket, valamint minden esetben viseljék az orrot és szájat eltakaró maszkot, sálat vagy kendőt, és tartsák be a 1.5 méteres távolságot es a közegészségügyi előírásokat.

 

Megértésüket köszönjük!


 

 

 

In order to avoid spreading of corona virus, you are requested to keep the followings from 27th of August in our Client Services

Our Clients are requested to keep furthermore the compulsory health protection regulations. In case of having fever and symptoms of a cold do not visit our Client Service offices. Instead, you are requested to make use of the electronic site possibity for presenting your application.

 In all cases, a mask which covers your nose and mouth or a scarf should be worn when visiting the Client Service offices.

Also you are requested to keep the 1,5 meters distance and the rules of public health regulations.

 

Thank you!


Read more...

 OIFlogo

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. augusztus 29-én karbantartási okok miatt Call Centerünk zárva tart.

 

Megértésüket köszönjük.


Dear Clients,

 

Please be informed that our Call Center will not be available on the 29th of August 2020 due to maintenance reasons.

 

Thank you for your undestanding.

Read more...

LOGO kicsi

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

 

hogy az államalapítás ünnepe alkalmából ügyfélszolgálati irodáink országosan 2020. augusztus 20-tól augusztus 21-ig zárva tartanak.

2020. augusztus 29-én (szombaton) pénteki munkarend szerint tartanak ügyfélfogadást, erre a napra az online időpontfoglalás nem lehetséges.

 

Megértésüket köszönjük!


 

Dear Clients!

 

Please note that all of our client service offices will be CLOSED for the public holiday from the 20th of August 2020 to the 21st of August 2020.

Client reception will be held on the 29th of August 2020 (Saturday) according to Friday's schedule, online appointment booking is not possible for this day.

 

Thank you for your understanding!

 

Read more...

LOGO kicsi

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Menekültügyi Igazgatóság ügyfélszolgálata átköltözött az 1117 Budapest, Budafoki út 60. „A” épületébe. Az ügyfélszolgálat megközelíthető a Budafoki út felől a Hengermalom úti buszmegállónál található zöld kapun keresztül.

                                  


Dear Clients,

 

Please, be informed that the client service of Asylum Directorate has moved to building „A”. It can be reached from 60 Budafoki Street, behind the bus stop Hengermalom Street by entering through the green gate.

 

mümü1mü2

Read more...

LOGO kicsi

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság Kaposvári Ügyfélszolgálati Irodában (Kaposvár, Széchenyi tér 3.) folyó munkák miatt 2020. augusztus 4-től augusztus 14-ig kaposvári irodánkban csak az előzetesen az interneten időpontot foglalt ügyfeleink ügyeinek elintézésére van lehetőség. Előzetesen időpontot foglalni az oif.gov.hu honlapon lehetséges.

Kérjük, hogy lehetőség szerint ügyintézésüket más időpontra tervezzék.

 

Kérjük, hogy hiánypótlás benyújtása érdekében ne foglaljanak időpontokat. A hiánypótlást postai úton küldjék meg hatóságunknak.

Postacímünk: OIF Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság, 7602 Pécs, Pf.: 480.

 

Kérjük, hogy a kérelmek előterjesztésére, bejelentések megtételére lehetőség szerint az online idegenrendészeti rendszert, az Enter Hungary (https://enterhungary.gov.hu/eh/) felületet szíveskedjenek használni.

Enter Hungary felületen előterjeszthető többek között:

- Tartózkodási engedélyek (16 féle cél) kiadása és hosszabbítása irántikérelmek,

- Foglalkoztatással kapcsolatos munkáltatói bejelentések

- Magyarországon született harmadik országbeli állampolgárságú gyermek születése.

 

Azon ügyfeleink, akik időponttal nem rendelkeznek, de ügyük sürgős intézést igényel előzetes telefonon (+36 72 518-720) történt egyeztetés alapján pécsi vagy szekszárdi irodánkat kereshetik fel.

 

Pécsi ügyfélszolgálatunk (7623 Pécs, Csend u. 3.) nyitva tartása:

Hétfő

08.00-18.00

Kedd

08.00-16.00

Csütörtök

08.00-16.00

Péntek

07.30-12.00

 

Szekszárdi ügyfélszolgálatunk (7100 Szekszárd, Szent István tér 23.) nyitva tartása:

Kedd

12.00-16.30

Csütörtök

9.30-15.30

 

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a megnövekedett ügyfélforgalom miatt előzetes időpont foglalását javasoljuk minden irodánkba. Időpontfoglalás nélkül érkező ügyfeleinknek hosszabb várakozási idővel kell számolni. Időpontfoglalás az oif.gov.hu internes oldalon lehetséges.

 

Megértésüket köszönjük.

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság

 

Read more...


OIFlogo 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. június 15-től (hétfőtől) az online időpontfoglalás mellett, sürgős és halaszthatatlan ügyekben már a személyes ügyintézésre is lesz lehetőség.

Kérjük, hogy a járványügyi óvintézkedéseket lehetőség szerint tartsák be.

Személyes ügyintézés és online időpontfoglalás az alábbi ügyeknél ismét lehetséges:

 • - Regisztrációs igazolás
 • - Letelepedési/bevándorlási engedély
 • - Tartózkodási kártya EGT állampolgár harmadik országbeli családtagjának és állandó tartózkodási kártya
 • - Tartózkodási engedély     
 • - Tartózkodási okmány csere/pótlás
 • - Meghívólevél
 • - Ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolás kiadás/hosszabbítás
 • - Vízum hosszabbítás

 

Kérjük, hogy hiánypótlás benyújtása érdekében ne foglaljanak időpontokat. A hiánypótlást az elektronikus online idegenrendészeti rendszeren (Enter Hungary) vagy postán keresztül küldjék meg.

 

Kérjük, hogy a kérelmek előterjesztésére, bejelentések megtételére lehetőség szerint az online idegenrendészeti rendszert, az Enter Hungary (https://enterhungary.gov.hu/eh/) felületet szíveskedjenek használni.

Enter Hungary felületen beadható kérelmek:

 • - Tartózkodási engedélyek (16 féle cél) kiadása és hosszabbítása
 • - Ideiglenes tartózkodási engedély
 • - Hallgatói mobilitás
 • - Foglalkoztatás megkezdése és megszűnése
 • - Foglalkoztatást nem megkezdő bejelentés
 • - Szálláshely megváltozása
 • - Kutatói rövidtávú mobilitás
 • - Magyarországon született harmadik országbeli állampolgárságú gyermek születése

 

Kérjük a fentiek tudomásul vételét és szíves megértésüket!

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Read more...

OIFlogo

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

hogy 2020. június 15-én karbantartási okok miatt az időpontfoglaló rendszer nem lesz elérhető.

Megértésüket köszönjük!

 

 

Dear Clients,

Please be informed that the appointment booking system will not be available on the 15th of June 2020 due to maintenance reasons.

Thank you for your undestanding.

Read more...

LOGO kicsi

Az általános szabályoktól eltérő

 MENEDÉKJOGI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁNAK feltételei

a 2020. évi LVIII. törvény, illetve a 292/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet értelmében

 

 

A kérelem benyújtásának személyi hatálya

Jelen eljárási szabályok kiterjednek arra a külföldire, aki menedékjog iránti kérelem benyújtása céljából Magyarországra kíván beutazni.

 

A kérelem benyújtásának időbeli hatálya

Jelen eljárást a 2020.június 17. napját követően benyújtott szándéknyilatkozatokra kell alkalmazni.

 

A kérelem benyújtásának módja

A kérelmet elsődlegesen szándéknyilatkozat (magyar; angol) formájában, személyesen szükséges benyújtani (a továbbiakban: beadvány)

A beadványt a menekültügyi hatósághoz címezve, a Magyarországgal határos, nem európai uniós tagállam területén működő, a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló 2016. évi LXXIII. törvény 3. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott diplomáciai képviseleten (a továbbiakban: nagykövetség) lehet előterjeszteni, a menekültügyi hatóság által meghatározott és közzétett tartalommal.

 

Az eljárás menete

 1. A szándéknyilatkozatot a menekültügyi hatóság vizsgálja meg, amelynek során a hatóság, a nagykövetségeken személyesen megjelenő külföldit távmeghallgatás útján, meghallgathatja.
 2. Amennyiben a menekültügyi hatóság által lefolytatott vizsgálat eredményeként a külföldi, a menedékjogi kérelem benyújtása céljából kiállított, Magyarországra történő egyszeri utazásra jogosító okmányra (a továbbiakban: utazási okmány) jogosulttá válik, úgy erről a tényről a menekültügyi hatóság a nagykövetséget 60 napon belül tájékoztatja az utazási okmány kiadása érdekében. A menekültügyi hatóság tájékoztatása alapján Magyarország nagykövetsége 30 napig érvényes utazási okmányt állít ki, amennyiben a külföldi egyébként nem rendelkezik Magyarországra történő belépésre jogosító engedéllyel.
 1. Amennyiben a menekültügyi hatóság által lefolytatott vizsgálat alapján a hatóság nem tesz javaslatot utazási okmány kiadására, erről a hatóság a külföldit a nagykövetség útján tájékoztatja.
 2. Az eljárás folyamán a menekültügyi hatóság külföldivel történő kapcsolattartása kizárólag a nagykövetségeken keresztül történik.

 

Az utazási okmánnyal rendelkező külföldire vonatkozó további szabályok

 1. Az utazási okmánnyal rendelkező külföldi menedékjogi kérelme előterjesztésének szándékát az országba történő belépéskor haladéktalanul megerősíti a határrendészeti szerv felé.
 2. A határrendészeti szerv a külföldit legkésőbb 24 órán belül a menekültügyi hatóság elé állítja.
 3. Az elismerését kérő számára a menekültügyi hatóság végzéssel szálláshelyet jelölhet ki zárt befogadó intézményben. A kérelem benyújtásától számított négy hét elteltével - feltéve, hogy a menekültügyi őrizet elrendelésének feltételei nem állnak fenn -, a menekültügyi hatóság a menekültügyi eljárás általános szabályai szerint határozza meg a további szálláshelyet.

 

Különleges szabályok

 1. Az alábbi esetekben a menedékjogi kérelem benyújtásának nem feltétele az eljárás menete során említett szándéknyilatkozat benyújtása, a kérelem benyújtására az általános szabályok irányadóak

-          a Magyarországon tartózkodó oltalmazott,

-          a menekültként vagy oltalmazottként elismert személynek a menedékjogról szóló törvény szerinti, a menedékjogi kérelem benyújtása idején Magyarországon tartózkodó családtagja,

-          a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés, intézkedés vagy büntetés hatálya alatt álló személy – kivéve, ha jogellenesen lépte át Magyarország államhatárát – tekintetében.

2. A Magyarország államhatárát jogellenesen átlépő külföldit – ha a menedékjogi kérelem  benyújtásának a szándékát a rendőrség előtt jelzi – a rendőrség a határátlépés helye szerinti szomszédos országban található magyar nagykövetségre irányítja.

2020. május 28.

Read more...


      LOGO kicsi

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (1117 Budapest, Budafoki út 60. szám, a továbbiakban: ajánlatkérő) pályázatot hirdet az 5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 10. szám alatti telephelyén lévő ingatlanban található, 200 m2 főzőkonyha üzemeltetésére

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az állami vagyonról szóló 2007. évi CVl, törvény, valamint az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet alapján nyilvános versenyeztetés keretében, pályázatot hirdet a békéscsabai ingatlan-nyilvántartásban 2621/2 helyrajzi számon bejegyzett, a valóságban 5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 10. szám alatti, a Magyar Állam tulajdonában, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: ajánlatkérő) vagyonkezelésében lévő ingatlanban található 200 m2 területű főzőkonyha határozatlan ideig tartó használatára (üzemeltetésére).

 

I. Az ajánlatkérő szerv neve, székhelye

 

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 1117 Budapest, Budafoki út 60. szám.   E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Kapcsolattartó: Dohányosné Simon Melinda r. alezredes osztályvezető

                         Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

                         Befogadó Intézményeket Működtető Osztály

                         Telefon: 06-66-452-617/105-ös mellék;

 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

II. A pályázat tárgya, az ingatlan jellemzői

 

II.1.) A pályázat tárgya

 

Ajánlattevő (a továbbiakban: üzemeltető) köteles a pályázati felhívásban megjelölt helyiséget az épületben dolgozók – jelenleg 35 fő – étkeztetése céljából munkahelyi főzőkonyha üzemeltetésére használni. Az ajánlatkérő a fenti tevékenység ellátásához szükséges helyiséget biztosítja. Az üzemeltetéshez szükséges felszerelési és berendezési tárgyak az ajánlatkérő vagyonkezelésében vannak, az üzemeltetéshez szükséges személyzet biztosítása az üzemeltető kötelezettsége.

 

II.2.) Az ingatlan leírása

 

5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 10. szám alatti ingatlan földszintjén elhelyezkedő 200 m2 területű része.

A főzőkonyha, étterem, személyzeti étkezde jellemző adatai:

·         a konyha jelenleg 300 adag főzésére alkalmas,

·         a konyha almérőkkel (víz, gáz, áram) felszerelt, a közüzemi díjak megfizetése a konyha üzemeltetőjét terhelik,

·         az étteremben, személyzeti étkezdében található berendezések az ajánlatkérő vagyonkezelésében vannak.

 

III. Az üzemeltetési jogviszonnyal kapcsolatos feltételek

 

·   &nbs